Şimdi Ara

Norton mu? Bitdefender mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım da yıllarca Norton Security kullanıyordum ta ki Bitdefender alana kadar. Şimdi her ikisi de var. Norton'un lisansın bitmesini bekliyorum ama aklıma bir şey takıldı. Norton'un virüs aldığı bir dosyayı Bitdefender virüs olarak görmüyor. Norton ile format factory sitesine giremezken Bitdefender girmeme izin veriyor. Chip dergisinin son sayısında Antivürüs programlarını test etmişler en iyi Bitdefender çıkyor. Norton 9 ya da 10. sırada görünüyor.

Kafam iyice Allah bullah oldu. Sizce hangisi daha iyi?

Saçma sapan yorumlar yazanlar olmasın. Yok antivirüs kullanma ya da başka bir şey kullan dyende olmasın.

Kolay gelsin.

• Bence bitdefender

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhabbetkuşumiçin

Bence bitdefender
    Neden Bitdefender?
  • Bir aralar Bitdefender kullanmıştım. Hala öylemi bilmiyorum. Ama yazılımsal sorunlar olmuştu. Kendi kendine koruma iptal oluyordu vb.

Şu anda Eset kullanıyorum. İhtiyaçlarımı karşılıyor, arayüzü kullanıcı dostu ve sisteme virüs vb bulaşmadı. Ayrıca bendeki sürümde bankacılık uygulamaları icin güvenlik modülü var. (Ben kullanmıyorum. )

Bence en onemli artısı sistemi yormaması. Alternatif olarak araştırabilirsiniz.

Son olarak sistemde iki virüs programının beraber çalışması stabiliteyi etkileyebilir. Eğer ikisi de aynı anda aktifse birisini devre dışı bırakmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 13 Ağustos 2019; 14:12:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir şey. Antivirüs sizsiniz. Daha önce yıllarca kullandım son birkaç yıldır kullanmıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Orijinal kullanın, indirdiğiniz dosyaları Virus Total gibi sitelerde tarayıp öyle kullanın kâfi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

Hiçbir şey. Antivirüs sizsiniz. Daha önce yıllarca kullandım son birkaç yıldır kullanmıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Orijinal kullanın, indirdiğiniz dosyaları Virus Total gibi sitelerde tarayıp öyle kullanın kâfi.
    Yav dayı senin gibiler her konuda var yeter yav

• Doğru diyeni 9 köyden kovarlar yeğen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Doğru diyeni 9 köyden kovarlar yeğen
    Kovarlar da dayı sen ağ giriş çıkışlarını anlık olarak kontrol edebilecen mi?

• Benim anlamadığım nokta bu zaten. Neden ihtiyaç duyayım ki?

• quote:

Benim anlamadığım nokta bu zaten. Neden ihtiyaç duyayım ki?
    Adam senin göremediğin bir yerden pcne girebilir. Yazılımcı adamlar bile fidye virüsü yiyor bu devirde.

• Internet Security Bitdefender kullanıyorum. 1 yıl 134 TL civarı aldım. (Efsane Cuma felan filan)
    Saat başı virüs ilgili olan dosyaları güncelleme yapıyor.
    Güvenlik duvarı özelleştirme yapabiliyorsun. Daha esnek kullanışlı olabilirdi, ilk deneme ayarlama yaparken zorlandım. Norton Antivirüs kullanışlıydı geçen sene 1 ay deneme sürümü ile kullanmıştım.
    Bazı online oyunları engelleyebiliyor, bunun için harici ekleyebiliyorum.
    Bilgisayarım internete erişime halka açık, benim pc mi erişmeye çalıştığı zaman port taraması oluyor, bunu engelliyor. (Kullanıma açık: FTP,Mstsc,Sanal PC)
    Ram fazla tüketime sahip, 600MB varan.

8 GB RAMım vardı, ara sıra sistemi yavaşlık hissi veriyordu. 16 GB ilave ederek toplam 24 GB var, stabil rahat çalışıyor.

Dipnot: Bitdefender indirime girene kadar Turk Telekom vermiş olduğu McAfee Plus kullandım. Pek kullanışlı değildi. Gerekçe sebebi olmasada mcafee sevmedim.

Norton fiyat/performans uygun.
    Bitdefender Pahalı/Sisteme yoran

Bitfender uygun fiyata alamasaydım norton tercih edecektim.

Edit: Forum arkadaşımız "Neden ihtyaç duyayım" demiş. Evet bende öle dedim. Basit dille, Virüslü dosya indirmediğin sürece birşey yok.(evet) Fakat şöyle bir durum var. Yaşadığım bir olay paylaşmak istiyorum.
    Komşu çocuğu misafir ettik, bilgisayarımı oyun,sosyal medya vs. kullanıyordu, sonra ders ilgili araştırma ödevleri yaptıkları dosya USB ye aktarmak istedi. Ben o zaman pc başında/yanında değildim. USB aktaracağından haberim yoktu.
    Maşallahı var, USB de içinde ne var ne yok virüs tespit edilerek silindi, ve pc mi virüs girmesine engelledi. Fakat en önemli nokta şu hani size dedim ya bilgisayarım internete erişime açık, işte o noktada DDNS açığa çıktı. Yorgundum 1 gün boyunca pc mi bakmamıştım. 1.5 gün boyunca 30.000+ kez deneme yaparak pc mi girmeyi çalıştı. Bunun üzerine DDNS adresimi değiştirdim. Şuan temiz hava alıyorum.
    Ne olur ne olmaz diyerek Olay Günlüğümü 4625 kodlu giriş başarısız olursa mail alıyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myömer -- 22 Aralık 2019; 15:30:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E68E7D09F

Adam senin göremediğin bir yerden pcne girebilir. Yazılımcı adamlar bile fidye virüsü yiyor bu devirde.

Alıntıları Göster
    Hiçbir zaman %100 koruma sağlanamaz. Bu fidye virüsünü de ben daha görmedim millet paronayak davranıyor. Her önemli veriyi harici 3 farklı cihazda depolarım benim içim rahat. Tavsiye ederim.

• myömer M kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı burada zaten. 8 GB ram varken kasma yapabiliyorlar Windows 7 700 MB harcıyor toplam. Her yaptığını arkada izleyen bir şey var üstüne para verip sistemi kastırıyorsunuz. Asıl virüsler antivirüslerdir derim 13 yıllık tecrübe sonucu.

• Bitdefender kullandım yaklaşık 2 sene. Yeni sistem toplarsam yine Bitdefender alacağım. Paranoyak programlar gibi her şeye zıplamıyor, sistemi kastırmadan çok iyi bir koruma sağlıyor, her türlü ayarlamaya izin veriyor. Sık sık güncelleniyor. Orijinal ürün için fiyatı uygun, herhangi bir sorun yaşadığınızda karşınızda muhatap buluyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Bitdefender kullandım yaklaşık 2 sene. Yeni sistem toplarsam yine Bitdefender alacağım. Paranoyak programlar gibi her şeye zıplamıyor, sistemi kastırmadan çok iyi bir koruma sağlıyor, her türlü ayarlamaya izin veriyor. Sık sık güncelleniyor. Orijinal ürün için fiyatı uygun, herhangi bir sorun yaşadığınızda karşınızda muhatap buluyorsunuz.
    Sana aynen katılıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.