Şimdi Ara

NOSTALJİ ZAMANI, PHILIPS Hİ Fİ SİSTEM - 30 SENE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tahminen 30 sene önce alınmış ve 20 senedir de kullanılmayan eski hi fi sistemini tekrar devreye aldım. Sohbet amaçlı bir konudur.
    Set 6 parçadan oluşuyor.

Tekrar kurduğumda ses gelmiyordu. Önce amfiye bakım yapıldı,sonra da kule hoparlörlerin bassları tamir edildi.

PHILIPS FA 291 - ANFİ
    PHILIPS FT 291 - RADYO
    PHILIPS EQ 290 - EQUALIZER (2x10 bant)
    PHILIPS CD 230 - CD ÇALAR
    PHILIPS FC 291 - KASET ÇALAR
    PHILIPS FP 260 - PLAK ÇALAR

Sırayla gidersem eğer;
    1 - Amfiden hiç ses gelmiyordu. Bakımı yapıldı, bazı oksitlenmeler vardı onlar temizlendi, şu an sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
    İlk önce amfiyi mahallemde bir tamirciye götürdüm, 2 saat sonra aradı beni, STK lar yanmış,değişmesi lazım dedi.
    150tlx2 adet malzeme, 150 TL de işçilik istedi. Tabi arkama bakmadan kaçtım oradan.
    Daha sonra amfiyi Bursa'da herkesin tavsiye ettiği bir yere götürdüm.
    Baykoz Elektronik. Sahibi Mehmet Bey gerçekten işinde uzman ve ticaret ahlakı taşıyan bir insan.
    Amfide sadece oksitlenmeler olduğunu, güzelce temizlediğini ve tüm aksamını kontrol ettiğini söyledi.(Diğeri 450 tl istemişti)
    Tabi STK lar yanık vs değil, hepsi sapasağlam.Toplam amfi için ücret 50 TL.

Bu noktada, Bursa'da herhangi bir ses cihazı ile alakalı sorununuz varsa kesinlikle kendisini tavsiye ederim.

BİR EK DAHA YAPMAM GEREKİYOR
    Hoparlörlerin diyaframları tamamen yırtıktı. 2 adet sub hoparlörün diyaframları değiştirildi aynı yerde ve ikisine toplamda 80 TL ödedim.

2 - Radyo çalışıyor fakat çekimi kötü. Kendim devşirme birşey yaptım ama malesef istediğim çekim kuvvetini yakalayamadım.
    Arkasında FM anten girişi mevcut,buna en kısa zamanda uygun bir anten ayarlayacağım.
    3,4,5 sorunsuz çalışıyor

6 - Plak çaların iğnesi kırık, bunu da en kısa zamanda aynı yere götürüp yaptırmayı düşünüyorum.

Hoparlörler 2 adet ve 3 yollu. Her biri 135watt, kabin ağırlığı her bir adet için 13,5kg.

Bir CD bulup taktığımda 30 sene önceki sesi aldım desem gerçekten abartmış olmam. Maşallah formundan hiçbirşey kaybetmemiş cihaz.

Şimdi sizlere de sormak istediğim birkaç husus var,bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Bu sete nasıl bir anten almalıyım radyo için?

Amfide 6.35mmlik phones girişi mevcut. Ben bu girişe bir adet 3.5mm- 6.35mm dönüştürücü takıp aux kablosu ile kullanabilir miyim?

Bunun yanında, ben aux olayını kablosuz yapmak istiyorum. Aux girişine takılan adaptörler var, kablosuz bağlanabiliyorsunuz.
    Bu cihaza uyum konusunda sıkıntı yaratır mı alacağım adaptör? Bu adaptörler 3.5mm girişe uygun, ben bir de 6.35 çevirici kullanacağım, sorun yaşamak istemiyorum. Var mıdır hiç tecrübesi olan?

Şu an aux olayını çözdüm ama biraz uydurmaca oldu :) Ekleyeceğim fotoğraflardan ne yaptığımı görebilirsiniz :))

Herkese iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 5 Kasım 2019; 2:3:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.