Şimdi Ara

Not Ortalaması ile İlgili Bi Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fakültede ilk dönemimde 6 ders aldım, 2 tanesinden kaldım. Biri ff, diğeri fa. Bu kaldığım derslerin ikisini de ikinci dönemde alıp verdim. Şimdi benim ortalamam hesaplanırken ilk aldığım seneki ff ve fa sayılacak mı? Yani ortalamam hesaplanırken bu derslerden 0 kredi almış mı gözükücem? İlk sene kaldığım iki ders yüzünden ortalamam 1.33tü şimdi sürekli 2,5 ortalama falan yapsam bile erasmus için 2.2 ortalamayı tutturamıyorum. Böyle olursa saçma bi uygulama olmaz mı?

• Hayır. Ortalamanız yeni aldığınız notlar üzerinden yeniden hesaplanır. F'li notlarınız yok sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley

Hayır. Ortalamanız yeni aldığınız notlar üzerinden yeniden hesaplanır. F'li notlarınız yok sayılır.

Yani erasmus icin benim ortalamam hesaplanırken f olan notlar alinmayacak mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ingoshi

quote:

Hayır. Ortalamanız yeni aldığınız notlar üzerinden yeniden hesaplanır. F'li notlarınız yok sayılır.

Soruyu tam anlamamış olabilirim ama eğer ki bu F'li notlara sahip derslerinizi tekrar alıp geçtiyseniz eski notunuzun bir önemi kalmaz.
  • quote:

quote:

quote:

Soruyu tam anlamamış olabilirim ama eğer ki bu F'li notlara sahip derslerinizi tekrar alıp geçtiyseniz eski notunuzun bir önemi kalmaz.

Şöyle ki; bahar doneminde mat dersimden ff, afe kodlu dersimden fa ile kaldim. Guz doneminde bu iki dersi de alip birini aa digerini cc ile verdim.

Bahar doneminde bu iki dersten kaldigim icin ortalamam 1.33tu. Guz doneminde ise ortalamam 2.21...

Şimdi benim 1. sinif ortalamam alinirken 1.33 ve 2.21in ortalamasi mi alinacak yoksa bahar doneminden ff ve fa ile kaldigim dersler cikarilip mi ortalamam hesaplanacak?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şöyle ki; bahar doneminde mat dersimden ff, afe kodlu dersimden fa ile kaldim. Guz doneminde bu iki dersi de alip birini aa digerini cc ile verdim.

Bahar doneminde bu iki dersten kaldigim icin ortalamam 1.33tu. Guz doneminde ise ortalamam 2.21...

Şimdi benim 1. sinif ortalamam alinirken 1.33 ve 2.21in ortalamasi mi alinacak yoksa bahar doneminden ff ve fa ile kaldigim dersler cikarilip mi ortalamam hesaplanacak?

Eğer son GPA'nız önemli ise ortalamanızın F'li notları değişmiş son hali geçerli olur. Transkript üzerinden yalnızca 1. sınıfa bakılıyorsa sıkıntı olabilir, onu bilemiyorum. Bunları öğrenci işleriyle görüşmenizde fayda var.

• Kardeş yeditepede mi okuyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragon_fab

Kardeş yeditepede mi okuyorsun

Evet.
  • Ben de ordayım aynı durumdayız ortalamam 1.60 şuan. 4.sınıfa giden birine sordum yenisi eskisinin yerine geçer dönem dönem değil genel ortalamana bak o önemli dedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.