Şimdi Ara

Not tutmadan çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar 12ye geçiyorum sınav maratonu bizim içinde başladı sayılır.Şu ana kadar hep sınavlara son gün çalıştım yazın tyt+11 yapıcam ama not tutmayı sevmiyorum.Zaten ders çalışmak eziyet geliyorken birde not tutmak boşa vakit gibime geliyor.İşte bu noktada önümde birkaç seçenek var.Konu anlatımlı kitaplar alıp onları bitirmek mi yoksa video izleyip soru çözmek mi daha mantıklı? Yada not tutmadan olmaz kardeşim not tutacaksın mı? Birde nasıl not tutulur ufak tüyolarda işime yarayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Not tutmadan çalışacaksan çalışma daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hecawin H kullanıcısına yanıt
    hocam sen mezun musun?
  • Hecawin H kullanıcısına yanıt
    El kitapları falan iş görmez mi? Her ders için not tutmak gerekli mi?

• Tipsiz_Tatlı_Karakter kullanıcısına yanıt
    Evet

• Aynı etkiyi göstermiyor, not tutarak calısmak en iyisi

• Dostum kişiden kişiye değişir.Ben hiçbir derste not tutmadım.Hazir kaynaklardan faydalandım hep.Eksikliğini çekmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç not tutmam ayt 75+

• Cidden not tutmak o kadar zaman kaybı geliyor ki. Hazır el kitapları konu anlatımları falan varken. Bir de not tutacağım diye tüm konu baştan yazanlar... Bence gereksiz.
  • Not tutmadan beş ay çalıştım bir baktım heps uçmuş gitmiş. Son iki ay not çıkardım hem kendimce hem sadece gerekenleri yazdım kısaltarak. O beş ayı at çöpe. Bu iki aylık çıkardım Notlarla konuları tamamladım. Notsuz ders ders değildir diyorum. Ha şu da var. Konunun aynını yaz demiyorum ama konsantrasyon hale gelmiş bir önemli Notlar defteri şart diyorum.

• Bence olayın mantığını kavramak önemli. Olayın mantığını nasıl daha rahat kavrıyorsan öyle çalış. Kendimden örnek vermek gerekirse ben mesela not tutmadan daha rahat kavrıyorum. Artı olarak mantığını kavradığında unutursan bile kitaptan veya notlarından açıp baktığında ha bu böyleymiş dersin ve unuttuğun konuları daha rahat hatırlarsın. Sınav hakkında endişeleniyorsan da hatırlatmalıyım ki zaten önünde 1 sene var. Bir süre sonra öyle bir motora bağlıyorsun ki soruyu gördüğün anda bu şu konunun sorusu, böyle çözülmesi gerek, şuna dikkat etmeliyim diyorsun. Tabii sen sınavdan bağımsız ben bu konuyu öğrenmem, mantığını kavramam gerek dersen bu heves sınavlarına da pozitif olarak yansıyor.

• Sanırım tek bir cevabı yok kendimi tanımam gerek yorum yazan herkese teşekkürler.

• aynen en mantıklısı kendi çalışma yöntemini bulman. mesela bazı derslerde hiç not tutmana gerek yoktur. olayın mantığını anlaman, konuya bütüncül yaklaşman ve unutmamak için de çokça tekrar etmen gerekir.

bazı dersleri, konuları ise kısa notlarla daha hızlı ve etkin bir şekilde halledebilirsin. bir de kendi cümlelerinle not tutacağın için aklında daha çok kalır + tekrar etmen çok kolay olur.

ama öyle defterler dolduracak kadar not tutmak her türlü zaman kaybı gelir bana da. kendini tanıman ve ona göre hareket etmen en doğrusu. ne not tutmak zorundasın diyenlere inan ne de tutma diyenlere.
  • Fen derslerinde bence not tutmak gerekli. Kalan dersler ise tartışılır. 1. oturumun türkçe sosyal konularını bir kere dinlemek yeterli oluyordu bende. Matematik de zaten soru çözerek çalışır. Ancak fen'de sadece dinlemek bana hiçbir zaman yeterli gelmemişti. Dinlerken not tutup, sonra o notlara ara ara göz atıyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2974E8F43

Cidden not tutmak o kadar zaman kaybı geliyor ki. Hazır el kitapları konu anlatımları falan varken. Bir de not tutacağım diye tüm konu baştan yazanlar... Bence gereksiz.
    Bu arada not tutmak gereksiz derken, konuyu tümüyle yazmaktan bahsettim. Konunun kritik can alıcı noktaları, bazı formüller kısa kısa bir kağıda falan yazılsa iyi olur.
  • Kardeşim 9.sınıftan beridir not tutmam sonuç 4 bin mantıklı çalış yeterli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.