Şimdi Ara

Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601 (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
22
Favori
71.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam kusura bakmayın ama kafam karıştı siz xkat v3 falan diyince.
    sorumu söyle sorayım.
    bende ki cihaz stock rom. hiç bir işlem yapılmadı. ZTo yu indirip sizin anlattığınız gibi kuruyorum. olay budur değilmi ?
    normal root dan farklı olduğu için tam kavrayamadım. kusura bakmayın.

edit: hallettim. biraz yırtınarak da olsa. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScttsV -- 24 Mayıs 2015; 11:49:10 >
  • Eduvan hocam. Gördüğüm kadarıyla tum surumleri kullanmissiniz. Acaba xkatv3 ile orjinal p601 arasinda gordugunuz farklar nelerdir. Isinma, sarj, ekstra programlar, cekim gucu vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ben yapamadım. Bozdum galba tableti.

Ucreti karsılıgında bu aleti 601 romuna yapabilen varsa lutfen bana iletisim bilgilerini gondersin mail adresime.
    Saygılar: pamir02zello@gmail.com
     Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gizemli_kral

Eduvan hocam. Gördüğüm kadarıyla tum surumleri kullanmissiniz. Acaba xkatv3 ile orjinal p601 arasinda gordugunuz farklar nelerdir. Isinma, sarj, ekstra programlar, cekim gucu vs.

xKatlar custom rom diye bazı sıkıntıları var, seste, ani şarj düşmesi, aç-kapa ile şarj artması vs. bide güncel değil. xluco ve stock kernel seçenekleride var aama en güvenli kernel stock. Isınma yönünden fark yok çünkü xkatta stock kerneli kullanıyor.
    Cm 12.1 lollipop 5.1.1 'de denedim. Bluetooth kulaklık sesleri düzelse harika olacak. Aramalarda ve müzik dinlerken BT ses kaset kalitesinde:) Spen yok ve pek sorun olmayan birkaç küçük hata dışında çok iyi.
    Şuan son çıkan stock romdayım ısınma vs. aynı ama sanki performans daha iyi. Son stock; P601UBUCOD1_P601ZTOCOD2_P601UBUCNE1_HOME.tar.md5 olan. Tabi bunu kullanabilmek için önce xkat sonra TAR_MD5_PACKAGER anlatımıyla modemsiz ve bootladersiz yeni md5 oluşturmak şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: dikdik_s

Arkadaslar ben yapamadım. Bozdum galba tableti.

Ucreti karsılıgında bu aleti 601 romuna yapabilen varsa lutfen bana iletisim bilgilerini gondersin mail adresime.
    Saygılar: pamir02zello@gmail.com
     Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601

Telefon soft-brick olmuş. Endişe edilecek durum yok. Odin ile p602 romu atarsan normale döner. Sana yardım edicem, pm.

• Arkadaslar,

Eaduvan ve izmirden erkan bey hemen benimle temas kurup yardım edebileceklerini soylediler. Dun gece sabaha kadar kendim ugrasıp yapmayı basardım.

Yardım teklifinde bulunan degerli arkadaslara ve bu forum için emegi gecen herkese tesekkur ederim.
    Saygılarımla
  • Hocam xkat v3 kullanıyordum. Bugün tablet kapandıktan sonra bi daha açılmadı. Recovery menüye girip wipe yapmaya çalıştım onları da yapmadı. yeniden xkat kurdum. yine açılmadı. Ben de orjinal rom yükledim pc den odin ile. Telefon açıldı ama ilginç birşey oldu. Samsung Note 10.1 yazan ekranda onun yerine çizgiler falan çıkıyor. Artık o ekran gelmiyor. Revory mode ve download moda giriyor. Download modda da yukarı tuşuna falan basın demeden direk giriyor. O sorun değil ama şu samsung note 2014 yazısını nasıl geri getirebilirim acaba.
  • quote:

Hocam xkat v3 kullanıyordum. Bugün tablet kapandıktan sonra bi daha açılmadı. Recovery menüye girip wipe yapmaya çalıştım onları da yapmadı. yeniden xkat kurdum. yine açılmadı. Ben de orjinal rom yükledim pc den odin ile. Telefon açıldı ama ilginç birşey oldu. Samsung Note 10.1 yazan ekranda onun yerine çizgiler falan çıkıyor. Artık o ekran gelmiyor. Revory mode ve download moda giriyor. Download modda da yukarı tuşuna falan basın demeden direk giriyor. O sorun değil ama şu samsung note 2014 yazısını nasıl geri getirebilirim acaba.

Şimdi tablet açılıyor kullanılıyor ama boot logosu olan Samsung Note 10.1 2014 edition yazısı gelmiyor doğrumu anladım ?
  • p602'den bootloader almak için yardım edecek arkadaş varmı? nasıl alınacağını tarif ederim, rootlu cihaz olsun yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eaduvan

quote:

Hocam xkat v3 kullanıyordum. Bugün tablet kapandıktan sonra bi daha açılmadı. Recovery menüye girip wipe yapmaya çalıştım onları da yapmadı. yeniden xkat kurdum. yine açılmadı. Ben de orjinal rom yükledim pc den odin ile. Telefon açıldı ama ilginç birşey oldu. Samsung Note 10.1 yazan ekranda onun yerine çizgiler falan çıkıyor. Artık o ekran gelmiyor. Revory mode ve download moda giriyor. Download modda da yukarı tuşuna falan basın demeden direk giriyor. O sorun değil ama şu samsung note 2014 yazısını nasıl geri getirebilirim acaba.

Şimdi tablet açılıyor kullanılıyor ama boot logosu olan Samsung Note 10.1 2014 edition yazısı gelmiyor doğrumu anladım ?

Aynen öyle

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eaduvan

quote:

Aynen öyle

bizim orjinal romlarda param.bin yok.
    bootloader hasar görmüş, bende knox "0"lama deneyi sonucu note 3 ekranı geliyor Yedek almadıysanız sağlam bir cihazdan flashfire ile primary bootloader, secondary bootloader, secondary bootloader AP ve boot yedeği almalıyız. Sanırım bu yöntem çözer, çünkü bootloader imei gibi özel değil genel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaduvan -- 10 Haziran 2015; 23:29:53 >

• hocam. vallaha etrafımda bu tablete sahip olan hiçkimse yok. senin yönetm ile şu anda p601 orjinal rom kullanıyorum. eğer bulabilirsen şu işi çözebilirsek süper olacak kafayı yedirdi dün gece denemediğim şey kalmadı :(
  • olsa seve seve paylasirdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam. vallaha etrafımda bu tablete sahip olan hiçkimse yok. senin yönetm ile şu anda p601 orjinal rom kullanıyorum. eğer bulabilirsen şu işi çözebilirsek süper olacak kafayı yedirdi dün gece denemediğim şey kalmadı :(

Yardım arıyorum, sen birşeyler deneyip strese girme.

BOOT -> /dev/block/mmcblk0p5
    BOTA0 -> /dev/block/mmcblk0p1
    BOTA1 -> /dev/block/mmcblk0p2
    PARAM -> /dev/block/mmcblk0p4

Bu partition yapılarında bozulma olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanlıminder

olsa seve seve paylasirdim

Sağolasın.
  • quote:

hocam. vallaha etrafımda bu tablete sahip olan hiçkimse yok. senin yönetm ile şu anda p601 orjinal rom kullanıyorum. eğer bulabilirsen şu işi çözebilirsek süper olacak kafayı yedirdi dün gece denemediğim şey kalmadı :(

Yöntemde kaynak buldum ve kendi cihazımda denedim oldu. Öncelikle kaynak olarak benimle cihazının boot ve param yedeklerini paylaşan "recooz" nickli arkadaşımıza çok çok teşekkür ederim. 10 kişiye p.m. attım, konulara yazdım ama çoğu kişi uğraşmak istemedi.

İlk önce FlashFire inidirip yüklüyoruz >>>LİNK<<<
    Sonra programı çalıştırıp sağ alttan, + a basıyoruz ve sırayla, click backup, click normal backup type, click boot and param(sadece 2si) (unclick system and data)(kayıt konumuna dikkat),sağ üstten click ok ve click flash. FF backup kayıt konumundaki klasör halindeki yedeği siliyoruz.

Yedek aldıktan sonra "recooz" arkadaşımızın verdiği yedeği indiriyoruz >>>LİNK<<<
    indirdiğimiz yedeği zipten çıkarıp FF backup kayıt konumuna atıp FFye giriyoruz. Sırasıyla +,restore,yedekleri görüyoruz ve okla cıkıyoruz, sonra yine +, wipe, sadece dalvik cahace tıklı iken okliyoruz ve Flash diyoruz. Herşey normal gidip reslenir, 20sn. sürer. Reslenince bootloader onarılmış olur :) 4.4.2 rootlu her roma uyar, akabinde twrpden wipe chache partiton,dalvik,data,system,internal storage yapıp stock p602 4.4.2 yüklemek iyi gelebilirr.
    Bu yöntem p601 bootloader almadada işe yarayabilir, xda da birisi cevap verirse denerim. Hatta knox arttırmayan root yapmış p602den alırsak knoxumuz "0"lanabilir.
    ----------------------------------------------------------------------------------

FlashFire nasıl kullanılır?Videolu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaduvan -- 13 Haziran 2015; 16:15:00 >

• eaduvan E kullanıcısına yanıt
    bu dediginizi yapinca ne olucak tam olarak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanlıminder

bu dediginizi yapinca ne olucak tam olarak?

Bazı denemeler yaparken benim cihazın bootloaderı hasar görmüştü. Note3 konx sıfırlama denedim ve boot logom note3 oldu. Bu yöntemle onarma yapmış oldum ve note 10.1 2014 edition logosu geri geldi. Yukarıda bir arkadaşta benzer bir sorunla karşılaşmış. Bu yöntem onada ilaç olabilir.
  • Arkadaşlar şimdi burada çok iddi bir bilgi karmaşası mevcut.

Bildiğimiz üzere sm-p602 modeli 4.4.2 KitKat sürümüne yükseltilmiş durumda ve önceki sayfalarda tonlarca yazı okuyorum bunun hakkında ancak ne root uygulamasınnı anlayabildiim ne de sm-p602 den mi bir başka modelden mi bahsediyoruz bunu çözebildim.

Yapmamız gereken eğer bulduysak sm-p602 4.4.2 kitKat sürümü için bir Root rehberi hazırlamak olmalı bence sıfırdan başlayarak yazılmalı bu çnkü yeni gelecek arkadaşlar uygulamada büyük sıkıntılar yaşayacaklar

xkatROM adlı bir ROM dan bahsetmişsiniz defalarca android cihazı rootladım harici rom ile root atıldığını ilk defa duyuyorum .
    CHRootdediğiniz zımbırtı nedir
    4.4.2 de root yapabildiğinizden bahsetmişsiniz tamam da hangi model için başardınız bunu çoğumuzun derdi p602 ile
    Flashware dediğiniz şey nedir

Yani detaylı bir rehber yazmanız veya eskisini güncellemeniz gerekiyor arkadaşlar buldunuz yolunu farkındayım ama büyük bir bilgi karmaşası var ortalıkta.

bakın telefon özelliğini bilemem mutlaka ihtiyaç duyanınız vardır ama ben ihtiyaç duymuyorum sadece root atmak istiyorum bunun nedeni de androiddeki iki kıl hata

1)Harici uygulamalar SD Kart üzerine veri yazamıyor (4.4.2 ile beraber gelen bir kod hatası sonucu ES file eXplorer gibi dosya yöneticileri DS Kart'a erişemiyorlar)
    2)Android NTFS okuyamıyor sadece Fat32 tanıyabiliyor ki ben fotoğraf işiyle ilgileniyorum aktarmalarımda işime yarıyor tablet

AYRICA GOO IM KAPANDIĞINDAN DOLAYI TWRP DOSYASINA ERİŞEMİYORUM EĞER ELİNDE OLAN VARSA BİR BAŞKA SERVİSE YÜKLEME YAPABİLİR Mİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbrk -- 14 Haziran 2015; 23:34:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbrk

Arkadaşlar şimdi burada çok iddi bir bilgi karmaşası mevcut.

Bildiğimiz üzere sm-p602 modeli 4.4.2 KitKat sürümüne yükseltilmiş durumda ve önceki sayfalarda tonlarca yazı okuyorum bunun hakkında ancak ne root uygulamasınnı anlayabildiim ne de sm-p602 den mi bir başka modelden mi bahsediyoruz bunu çözebildim.

Yapmamız gereken eğer bulduysak sm-p602 4.4.2 kitKat sürümü için bir Root rehberi hazırlamak olmalı bence sıfırdan başlayarak yazılmalı bu çnkü yeni gelecek arkadaşlar uygulamada büyük sıkıntılar yaşayacaklar

xkatROM adlı bir ROM dan bahsetmişsiniz defalarca android cihazı rootladım harici rom ile root atıldığını ilk defa duyuyorum .
    CHRootdediğiniz zımbırtı nedir
    4.4.2 de root yapabildiğinizden bahsetmişsiniz tamam da hangi model için başardınız bunu çoğumuzun derdi p602 ile
    Flashware dediğiniz şey nedir

Yani detaylı bir rehber yazmanız veya eskisini güncellemeniz gerekiyor arkadaşlar buldunuz yolunu farkındayım ama büyük bir bilgi karmaşası var ortalıkta.

bakın telefon özelliğini bilemem mutlaka ihtiyaç duyanınız vardır ama ben ihtiyaç duymuyorum sadece root atmak istiyorum bunun nedeni de androiddeki iki kıl hata

1)Harici uygulamalar SD Kart üzerine veri yazamıyor (4.4.2 ile beraber gelen bir kod hatası sonucu ES file eXplorer gibi dosya yöneticileri DS Kart'a erişemiyorlar)
    2)Android NTFS okuyamıyor sadece Fat32 tanıyabiliyor ki ben fotoğraf işiyle ilgileniyorum aktarmalarımda işime yarıyor tablet

AYRICA GOO IM KAPANDIĞINDAN DOLAYI TWRP DOSYASINA ERİŞEMİYORUM EĞER ELİNDE OLAN VARSA BİR BAŞKA SERVİSE YÜKLEME YAPABİLİR Mİ

Her anlatımda yöntemleri ne için kullandığın mevcut, anlaman gereken bu ama anlamamışsın.
    Root : CF autorootu içindeki odinle, download modda, telefona atarsın bitti.
    TWRP: Custom rom kurmak için gerekli recovery arayüz.

p602nin telefon özelliği açık modeli p601'dir ve telefon özelliğini açmak için xKat yüklenmeli, xkat için twrp, twrp için root.
    P601 stock romları p602'ye yüklemek için;
    Rom içinden FlashFire(ware değil) bootloadersiz stock romu veya partitionları yüklemek içindir. md5 packager ise modemsiz ve bootloadersiz md5 paket oluşturup odinle yüklemek içindir.

Ayrıca bu işlemler garantini bitirir.
    Amacın sadece root ise twrpye ihtiyacın yok ama genede twrp 2.6.3.3 için;
    https://drive.google.com/open?id=0B8ZavKv33HYpeEoyRkYtNlZmeXM&authuser=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaduvan -- 16 Haziran 2015; 14:51:52 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.