Şimdi Ara

Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601 (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
22
Favori
71.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: osmanlıminder

quote:

Orijinalden alıntı: eaduvan

quote:

Orijinalden alıntı: osmanlıminder

Stock romu yükleyip backup alsan olmuyormu

olmuyor.

Neden?

knoxla ilgili bir geliştiöme için 4.3 bootloader arıyorum.
  • hocam xda sitesinde flashfire indirilemiyor. sizin vediğiniz linkteki de çalışmıyor. nasıl yapacağız. hydronium yükledim onda da telefonla aranma yapılamıyor.
  • XKat v3 romu yükle güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xKatı yükledikten sonra FlashFire ile olmuyorsa size daha sağlıklı bir yöntemden bahsedeyim.
    Tar .md5 packager

İndirilecek Dosyalar:
    1- .tar .md5 packager indirmek için tıklayınız (https://mega.co.nz/#!JRdmVB5L!2-XosxPOgbqDzOIaYfTQw27JQdoNM8jCNtIlazkzn68).
    2- P601 Orjinal firmware indirmek için tıklayınız (http://www.sammobile.com/firmwares/).
    3- Odin3 v3.09 indirmek için tıklayınız (https://mega.co.nz/#!4MUlRTDA!XOZ0Ak3DMUHI6Lt-pO35lLoiE-Ft9RBvWIChVBme_Os).

Yükleme İşlemleri:

Önemli!!!
    *Şarj fullken işlemlere başlayın.
    *xKatı yüklemezseniz telefon özelliği çalışmaz çünkü p601 modem dosyası sadece xkatta var. Yazma koruması yüzünden dışarıdan modem dosyası kurulamıyor.
    *xKat kurarken TWRP'de kurmuşsunuz demektir. Temiz bir kurulum için odinle flaşlamadan önce TWRPden herşeyi silin. Şöyle ki;
    twrp wipe>advanced wipe, dalvik cache,cache,data,internal storage ve system tıklarını işaretleyip "swipe to wipe" yapın.

1- İndirdiğiniz tar md5 packager winrar dosyasını açın içerisindeki klasörü masaüstüne çıkarınız.
    2- İndirdiğiniz orjinal firmware winrar dosyasını açınız içerisindeki .tar.md5 dosyasını winrar ile açınız (sağ tıklayıp birlikte aç üzerine gelip winrar programı yoksa varsayılan program seç'e tıklayıp winrar programını seçiniz. Uzantısı olan .md5'i silersenizde winrar otomatik görür(*.tar).) içerisindeki dosyaları tar md5 packager klasörü içerisindeki parts klasörüne çıkarınız.
    3- sboot.bin ve modem.bin dosyasını parts klasörü içerisinden siliniz.
    4- TAR.MD5_PACKAGER windows toplu iş dosyasını açınız.
    5- 1'e basıp enter tuşuna basınız.
    6- Oluşturacağınız .tar dosyasına bir isim yazıp enter tuşuna basınız.
    7- Devam etmek için Y tuşuna basınız .tar dosyanız oluşturulmaya başlayacaktır dosya boyutuna göre 5-10 dk beklemeniz gerekebilir.
    8- .tar dosyasınız oluştuğunda devam etmek için bir tuşa basın uyarısı gelir bir tuşa bastığınızda ilk açtığınız ekrana döner.
    9- 2'ye basıp enter tuşuna basınız.
    10- Oluşturduğunuz .tar dosyaları sıralanır hangisini .md5 yapmak istiyorsanız solundaki sayısı yazıp enter tuşuna basınız.
    11- Devam etmek için Y tuşuna basınız .tar.md5 dosyanız oluşturulmaya başlayacaktır dosya boyutuna göre 5-10 dk beklemeniz gerekebilir.
    12- .tar.md5 dosyasınız oluştuğunda devam etmek için bir tuşa basın uyarısı gelir bir tuşa bastığınızda ilk açtığınız ekrana döner.
    13- TAR.MD5_PACKAGER windows toplu iş dosyasını kapatınız.
    14- packaged klasörünü açınız oluşturduğunuz .tar.md5 dosyanız içerisindedir.
    15- İndirdiğiniz Odin3 v3.09 winrar dosyasını açınız içerisindeki klasörü masaüstüne çıkarınız.
    16- Oluşturduğunuz .tar.md5 dosyasını odin klasörü içerisine çıkarınız.
    17- Odin3 v3.09.exe uygulamasını çalıştırınız. (Windows 7 veya 8 kullanıyorsanız sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayınız.)
    18- AP kısmına tıklayınız oluşturduğunuz .tar.md5 dosyasını ekleyiniz.
    19- Uygulamanın sol kısmında option seçenekleri içerisinde işaretli olması gereken seçenekler Auto Reboot ve F. Reset Time eğer diğer seçenekler işaretli ise kaldırınız.
    20- Ses kısma tuşu + Home tuşu + Güç tuşu ile cihazı download mod'a alın ve USB kablosu ile cihazı bilgisayara bağlayınız.
    21- Odin3 v3.09 uygulamasındaki Start butonuna basarak yükleme işlemini başlatınız.
    22- Yükleme işlemi 5-10 dakika sürebilir. Sol üst kısımdaki kutuda PASS yazısı belirdiğinde işlem tamam demektir.

Yöntem buradakis4'ten alıntıdır.

Denedim %100 çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaduvan -- 10 Mayıs 2015; 16:31:56 >

• Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır kullanıyorum çok memnunum dışarıdaki birçok işimi hallediyor gerçekten baya sevdim :) ama hiç güncelleme gelmemesi biraz üzücü bu konuda bi gelişme olucakmı yoksa hiçbir zaman güncelleme olmayacakmı? Lolipop şansı varmı? Bazen klavye sanki zor yazıyor ama neden onu bende anlamadım 3g uyum mükemmel dışarda şarjım en fazla 2.5 saatte bitiyor sizde durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniz -- 10 Mayıs 2015; 17:25:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır kullanıyorum çok memnunum dışarıdaki birçok işimi hallediyor gerçekten baya sevdim :) ama hiç güncelleme gelmemesi biraz üzücü bu konuda bi gelişme olucakmı yoksa hiçbir zaman güncelleme olmayacakmı? Lolipop şansı varmı? Bazen klavye sanki zor yazıyor ama neden onu bende anlamadım 3g uyum mükemmel dışarda şarjım en fazla 2.5 saatte bitiyor sizde durum nedir?

Telefon özelliğini açtınız mı? Android sürümünüz nedir?
  • eaduvan E kullanıcısına yanıt
    Açmadım sürüm 4.4.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniz -- 12 Mayıs 2015; 11:19:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz

Açmadım sürüm 4.4.4

Yani orjinal p602, 4.4.2 diyecektiniz. 4.3'te şarj test etme fırsatınız oldumu? p602 4.4.2'de kronik sorun diyorlar şarj olayına. Garantiniz varsa servise verin, garantiniz yoksa telefon özelliğini açmayı deneyiniz.
    Evet pardon 4.4.2 sürümdeyim şarj gerçekten baya kötü 2.5 saat zar zor görüyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar ,

Tabletin telefon özelliğini açmaya yardım edebilecek , İzmir de bir arkadaş varmı acaba ?

teşekkürler ..
  • rerkan R kullanıcısına yanıt
    yardım gerektirecek hiç birşey yok çok basit. daha önceki sayfalarda eaduvan arkadaşımız çok güzel bir anlatımı var. onu okur ve uygularsan hiç sıkıntı çekmeden çok basit bir şekilde telefon özelliğini açabilir cihazını daha yetenekli bir hale getirebilirsin.
  • recooz R kullanıcısına yanıt
    Merhaba , ilginize teşekkür ,

601 için hangi ülkenin firmware i ni yüklüyoruz daha orada takıldım ::) sizler konu hakkında bilgili olduğunuz için kolay geliyor ama konu hakkında hiç bilgisi olmayana zor , tabletide kullanılamaz hale getirmekten çekiniyorum ,
    iyi günler . .
  • quote:

Yeni kullanıcısı olduğum ve en son tr rom(4.4.2) yüklü P602'nin telefon özelliğini 5dk'da açtım. Şöyle ki;

1. Tel. ayarlarından usb hata ayıklamayı açtım.
    2. Kiesin son sürümünü indirdim ve driverleri tanıttım.
    3. 4.4.2 P601 CF-Autorootu indirdim ve içindeki odin3.0.7 ile tablete attım(içindeki odin entegredir, root dosyasını seçip start yapmanızdan baçka birşeye izin vermiyor.). Birde download modda tableti pcye bağlayıp driverlerın yüklenmesini bekledim yüklendikten sonra odini çalıştırdım.
    4. Rootu attım ve cihazı açtım. knoxu devredışı bırakmak için onay istedi(türkçe) bende onayladım ve başarıyla sonuçlandı dedi.
    5. TWRP 2.6.3.3 ü indirip cihazı tekrar download moda alarak odin3.0.9 ile attım(odinde F.Reset tıkını kaldırarak).
    6. Cihazı tekrar açıp xKat v3'ü hem telefon hafızasına hemde karta attım. Fabrika ayarlarına al diyerek cihazı kapattım.
    7. Cihaz sıfırlanıp açıldı ve dil seçme ekranına geldi. O ayarları yapmadan cihazı kapattım ve TWRP modunda açtım.
    8. TWRP modunda wipe menüsünden Data ve chache wipe yaptıktan sonra install seçeneğinden xKat v3 ü gösterdim(sd kartta görmeyince tel. hafızasından gösterdim).
    9. xKatta hangi paketleri yüklememi sordugunda mümkün olduğunca stock ve sadeliğe önem vereim.
    9. Yüklendi ve açıldı. Tel. öz. aktif çalışıyor.

Down. mod TWRP mod tuşları ile çogu prog. ana konuda var kalanı için XDA... TWRPye alırken boot yazısının sonuna dogru tusları bırakın yoksa resetlenır cıhaz. Konuyu tamamen okudum, bu konularda bilgim oldğundan cesur davrandım ve ilk denememde 5 dk.da başarıya ulaştım.

burda yazıldığından daha da basit. bende root atmak için çok uzun süre düşündüm ve cihaza birşeyler olacağından korktum ama korkulacak hiçbirşey yok. gayet basit bir şekilde root oluyor.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recooz -- 14 Mayıs 2015; 10:48:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: recooz

quote:

Yeni kullanıcısı olduğum ve en son tr rom(4.4.2) yüklü P602'nin telefon özelliğini 5dk'da açtım. Şöyle ki;

1. Tel. ayarlarından usb hata ayıklamayı açtım.
    2. Kiesin son sürümünü indirdim ve driverleri tanıttım.
    3. 4.4.2 P601 CF-Autorootu indirdim ve içindeki odin3.0.7 ile tablete attım(içindeki odin entegredir, root dosyasını seçip start yapmanızdan baçka birşeye izin vermiyor.). Birde download modda tableti pcye bağlayıp driverlerın yüklenmesini bekledim yüklendikten sonra odini çalıştırdım.
    4. Rootu attım ve cihazı açtım. knoxu devredışı bırakmak için onay istedi(türkçe) bende onayladım ve başarıyla sonuçlandı dedi.
    5. TWRP 2.6.3.3 ü indirip cihazı tekrar download moda alarak odin3.0.9 ile attım(odinde F.Reset tıkını kaldırarak).
    6. Cihazı tekrar açıp xKat v3'ü hem telefon hafızasına hemde karta attım. Fabrika ayarlarına al diyerek cihazı kapattım.
    7. Cihaz sıfırlanıp açıldı ve dil seçme ekranına geldi. O ayarları yapmadan cihazı kapattım ve TWRP modunda açtım.
    8. TWRP modunda wipe menüsünden Data ve chache wipe yaptıktan sonra install seçeneğinden xKat v3 ü gösterdim(sd kartta görmeyince tel. hafızasından gösterdim).
    9. xKatta hangi paketleri yüklememi sordugunda mümkün olduğunca stock ve sadeliğe önem vereim.
    9. Yüklendi ve açıldı. Tel. öz. aktif çalışıyor.

Down. mod TWRP mod tuşları ile çogu prog. ana konuda var kalanı için XDA... TWRPye alırken boot yazısının sonuna dogru tusları bırakın yoksa resetlenır cıhaz. Konuyu tamamen okudum, bu konularda bilgim oldğundan cesur davrandım ve ilk denememde 5 dk.da başarıya ulaştım.

burda yazıldığından daha da basit. bende root atmak için çok uzun süre düşündüm ve cihaza birşeyler olacağından korktum ama korkulacak hiçbirşey yok. gayet basit bir şekilde root oluyor.

Anlatımı takip ederek xKat v3 yükleyin. Direkt firmware atmayın! Önce xKat şart yoksa tel. özelliği açılmaz, beğenmezseniz tar.md5 packager anlatımımla firmware atın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaduvan -- 14 Mayıs 2015; 14:59:52 >

• Merhabalar,

xKat 2.0ı sorunsuzca root yapıp kurmuştum. Daha sonra 3.0 indirdim. System Wipe etmeden yani format atmadan üzerine kurdum, çalışıyordu ancak problemler var gibi idi örneğin şarj %50 de iken kapanıyordu kendi kendine. Daha sonra hard format atıp kurayım xKat 3.0ı dedim ancak demez olaydım. TWRP menusunden Wipe başlığı altında bulunan format işlemini gerçekleştirdim. Sonra xKat 3.0 ı kurdum ancak şimdi açılmıyor xKat3.0. TWRP ve Download moduna ulaşabiliyorum. Bir sürü şey denedim çıkamadım işin içinden, sizce nasıl çözebilirim ?
  • tablet lollipop alacak mı? bilgi var mı?
    p601 orjinal firmware indirirken TR yok hocam ülkelerde. siz hangisini indirdiniz acaba ??

bu işlemde root atmıyoruz anladığım kadarıyla. verdiğiniz kaynak sitede bootloadersız demiş !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScttsV -- 23 Mayıs 2015; 23:35:47 >
  • macrostr M kullanıcısına yanıt
    hocam TWRP 2.6.3.3 için verdiğiniz site ölmüş. diğer versiyonlar hata veriyormuş flashlarken.
    bu versiyon için bir link var mı acaba sizde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScttsV

p601 orjinal firmware indirirken TR yok hocam ülkelerde. siz hangisini indirdiniz acaba ??

bu işlemde root atmıyoruz anladığım kadarıyla. verdiğiniz kaynak sitede bootloadersız demiş !!

p601 TR yok, xkat v3ten sonra odinle yükleyeceğimizden roota ihtiyacımız olmıcak. Ben en son ki p601 zto kullandım. bootloader olan p601 romu p602ye yuklenmıyor bu nedenle bootloadersiz yükleme yapıyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.