Şimdi Ara

Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601 (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
22
Favori
71.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Android cihazların tümünde flaş bildirimi var kimi uygulama ile kimi dahili olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bende samsung 10.1 kullanicisiyim ve zenfone 2 nin Turkiyeye gelmesini bekliyorum, gelene kadar 10.1 i telefon ozelligiyle de kullanabilmem icin Ankarada bu islemi yaptiracagim bir yer onerebilirmisiniz cunku hic anlamiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kotbycb K kullanıcısına yanıt
    Anlaşılacak hiçbirşey yok, biraz zaman ayırıp konuyu okursan kendin çok kolay yaparsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xKAT v3te fazla lag oluşuyor gibi geldi bana ama pil ömrü çok iyiydi. xKATta pil tasarruf modu kapalıyken antutu puanı 34xxx geliyordu. Lag olması beni alternatiflere itti ve hydronium v2 yükledim. Hydroniumda pil tasarruf modu kapalıyken antutu puanı 36xxx geldi. Hydronium daha akıcı ve daha performanslı geldi. Pil ve stabilite için konuşmak erken olduğundan bişey diyemicem ama xKATa göre daha hoş duruyor, Tab S alıntıları olması daha bi güzellik katmış. Daha çok performans alabilirmiyim diye hydroniuma custom kernel attım. Tercih ettiğim kernel xluco v3-stabil oldu. Bu son kombinasyonda pil tasarruf modu kapalıyken antutu puanı 41xxx geliyordu. Her nekadar stabil kernel densede cpu&gpu oc lerinin yüksek olması bence stabilliği bozmuş. Fazla oc pil ömrünü yiyor ve beni kıllandırıyor diye saf hydroniuma geri döndüm. Telefon özelliği dahil çalışmayan birşey göremedim bu romda.
    Custom Rom ve kernel yüklemelerini TWRPden yaptım. Her yüklemede TWRP recoverydeyken wipe>advanced wipe dan dalvik chache, data, system işaretli wipe yaptım. Sonra ana sayfadaki install seçeneğinden kurulum yaptım.
    Ben denedim bir sorun çıkmadı, sizde denemek isterseniz;

[Kernel][4.4.2][P600/601] Xluco Kernel
    indirmek için

◄[ROM][P600/1]►Hydronium ROM v2◄[4.4.2][July 10]►
    MEGA GDrive

xda'dan alıntıdır. Geliştirmecilere destek için xdayı ziyaret edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaduvan -- 22 Mart 2015; 13:15:55 >

• Pil ve ram performansı artırmak için aşağıdaki programlar susturulursa(dondur) ciddi bir fark sağlanır. Ben rom toolbox'tan app manager aracılığıyla yaptım. Geri getirmek istediğinizde dondurduğunuz özelliğe "çöz" demeniz yeter :)
    Rom tool box pro için root gerekir, root değilseniz ayarlar>uygulamalardan devre dışı bırak diyerek bu işlemin bir kısmını yapabilirsiniz.

ant radio service
    ant+plugins
    bluetooth test
    blurbcheckout
    cep tel. kllanım kılavuzu
    chatOn
    chocoeukor *sil system/app
    dergim
    dropbox
    dsmforwarding
    dsmlawmo
    e-posta
    exchange hizmeti
    etkin uglmlar yönticisi
    factory mode
    fwupgrade
    flipboard
    garama
    gmail
    google+
    ggazete
    goyunlar
    gkitaplık
    hava durumu
    hp yazdırma eklentisi
    karalama defteri
    multimedia ui ser.
    müzik
    müzik paylaş
    picasa uploader
    roseeukor *sil system/app
    s finder
    s note
    s planlayıcı
    s planlayıcı widget s voice
    samsung account
    samsung apps
    samsung apps widget
    samsung backup provider
    samsung books
    samsung calender syncadpt..
    samsung cloud data relay
    samsung cloud Quota
    samsung contact syncadapter
    samsung games
    samsung learning
    samsung link
    samsung print service
    samsung push service
    samsung sbrowser syncadap..
    samsung sinema
    samsung snote syncadapter
    samsung syncadapters
    samsung watchon
    samsung video
    samsungappsuna2
    samsungsans
    seyahat
    seyahat duvar kağ.
    sns
    syncmIDS
    tallback
    yahoo finance
    yahoo news
    yardım
    yedekle
    yardım menüsü
    yazılım güncelleştirme

Alıntı değildir, ben denedim.

• şu an xkat v2 rom dayım gayet güzel ve hızlı şu ana kadar gördüğüm sorunlar gece %2 de gördüğüm pil göstergesinin sabah açtığımda %12 olması ve kalem uygulamalarından snot un kalem kısa yolu ile açılmaması, hydroniroum a geçmeyi düşünüyorum fakat cihaza rom atıldığında veya fabrika ayarlarına dönüldükten sonra en büyük sorun kullanılan uyglama ve kişesel ayarların verilerin tekrar ayarlanması yüklenmesi. bunu kolaylaştıracak bir yol yöntem varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: recooz

şu an xkat v2 rom dayım gayet güzel ve hızlı şu ana kadar gördüğüm sorunlar gece %2 de gördüğüm pil göstergesinin sabah açtığımda %12 olması ve kalem uygulamalarından snot un kalem kısa yolu ile açılmaması, hydroniroum a geçmeyi düşünüyorum fakat cihaza rom atıldığında veya fabrika ayarlarına dönüldükten sonra en büyük sorun kullanılan uyglama ve kişesel ayarların verilerin tekrar ayarlanması yüklenmesi. bunu kolaylaştıracak bir yol yöntem varmıdır?

titanium backup türü bir yedekleme programıyla kişisel uygulama ve verileri yedek almak olablir ama rom seçici davranırsa kötü oluyor, geri yükleme yapmıyor. Eskiden Ti-Backup kullanırdım ama rom seçer olunca bir daha kullanmadım. Smsleri ve telefon rehberini marketten indireceğiniz bir prog.la yedekleyebilirsiniz. Ben hep rehberi yedeklerim(rehber>ayarlardan dışa (sd karta)aktar).

• eaduvan E kullanıcısına yanıt
    aslına bakarsan özellikle rehberle alakalı bir problem olmuyor google rehber saolsun herşeyi aynı şekilde geri yüklüyor. ama asıl problem uygulmaların tekrar yüklenmesi ve tema ayarlarının tekrar yapılıp düenlenmesi. herşeyin eskisi gibi düenlenmesi neredeyse yarım gün sürüyor.
    sanırım xda dap601 için lolipop rom var (Cyanogenmod 12 for SM-P601) bunun denedin miveya denemeyi düşünürmüsün?
  • quote:

sanırım xda dap601 için lolipop rom var (Cyanogenmod 12 for SM-P601) bunun denedin miveya denemeyi düşünürmüsün?

O tür yedekleme için backup şart. CM12 düşünmüyorum çünkü;
    - oturmuş değil bu nedenle çok hata gelir.
    - henüz stabilitenin s sinde.
    - bizim cihazlar android 5 almadığından kernel eskisi olacaktır. android 5 e geçince samsung kaynak kodlarını yayınlar ve o aşamada denenebilir. kernel düzgün olmazsa donanımlarda çok sorun çıkar.

Hedefim orjinal p601 romu yüklemek. p3105 kullanırken mobil odinle stock p3100 romu yüklüyorduk pc odinle yüklenmiyordu, öncesinde triangle away ile counterı yani sayacı sıfırlıyorduk ve flash kernel apk yüklyordk. inşallah olur.

• orjiinal p 601 rom u yüklemeyi başarır ve burda paylaşabilirsen iyi olur. teşekkürler.
  • Bugün metro markette 602 modeli vardı. Fiyatı 1000 lira. Neden ucuz diye sordum görevli bilmem teşhir ürünü herhalde dedi. Yarın gidip tekrar bakacağım.

• samsung galaxy gear s imi samsung galaxy note 2014 edition a bağlayamıyorum. 2014 edition da yüklediğm gear menager ile gear s imi bulamıyorum. çözümü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • xkat v3 yükledim ardından deneme için cm12.1 android lolipop yükledim gayet stabil ve hızlı kalem spen özelligi çalışmıyor zaten deneme sürümü güncellemeyle düzelir ama hızından memnun kalırsınız denemek isterseniz

• beyler eklimde beyaz kılıfı ile birlikte sıfır faturası sekılmıs kapalı kutu mevcut fıyatı 1100 tl dır bılgınıze ısteyene resım atarım profılım kefılımdır ( faturası kesilmştir )
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanlıminder

xkat v3 yükledim ardından deneme için cm12.1 android lolipop yükledim gayet stabil ve hızlı kalem spen özelligi çalışmıyor zaten deneme sürümü güncellemeyle düzelir ama hızından memnun kalırsınız denemek isterseniz

spen için mod yayınlanmış xda'da. 12.1'de bluetooth kulaklık çalışması sorunluymuş o gitse denicem, siz böyle bir sorun gördünüz mü? Birde chanfire mobilodinin devamı olan flashfire çıkartmış. p601 orjinal rom yüklememize çare olabilir, partitiondaki koruma için aşar demişler galiba. ingilazcam olsa ah.
    blutot yok oyüzden denemedim xkat v3 de bluetooth sorunu varmı denedinmi

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanlıminder

blutot yok oyüzden denemedim xkat v3 de bluetooth sorunu varmı denedinmi

sanırım var :( sık sık kesiliyor.
  • Dün bahsettiğim programla orjinal firmwareyi yüklemeyi başardım. Modemde yazma koruması olduğu için önce xkat v3 yükleyin. Daha sonra keşfetmeye çalıştığım programı yükleyin >>> FlashFire <<<

Teste katılım yapıp programı indirdikten sonra programı açın, menülerde gezinin ve wifi açıkken telefonu şarja koyun. Şarj fullenip 2-3 saat(program aktif olsun diye, ben 12 saat sonra başladım) geçince işleme başlayabilirsinz.

Bizim bölgemize en uygun ve en güncel rom olan P601XXUCNJ5_P601OXECNJ3_P601XXUCNJ1_HOME.tar.md5 romu indirin ve hafıza kartına(micro sd) atın. Ayrıca xKat v3 deki modem bu romdan alındığından bu romun iyi olacağını düşündüm, çünkü modem yazma koruması olduğundan stock romdaki modemi yükleyemediğimizden xkatv3 ünkini kullanacağız..

Hazırlıklar bitince Flashfire açın lisansı kabul edip ana ekrandayken sağ alttaki ekleme(+) tuşuna basın;

1. Backup; ID seçin ve efs yedeklerini alın,açılan sekmenin en üstünden sd kartı seçin, sekmenin en üst sağından ok'leyip çıkın.
    2. Wipe; ilk üçü olan chace, 3.appler ve system zaten seçili, sekmenin en üst sağından ok'leyip çıkın.
    3. Flash firmware package; indirdiğiniz tar.md5 uzantılı orjinal romu hafıza kartından seçin ve açılan sekmede birşey seçmeden(modem yazma tıkı yoktur, varsa tıkı kaldırın) ok'leyip çıkın.

yapılacaklar ana ekrana çıkmıştır, ana ekran altından Flash deyip işlemi onaylarsanız flashlama başlar. Loading den sonra siyah ekran çıkar sonra kırmızı flash yazılı ekran gelir ve yapılanlar gözükerek flashlama devam eder, altta kırmızı çubuk ilerler. Flashlama sonucu cihaz açılır ve klasik işlemler başlar, superuser(root) duruyor ve hatta klasik işlemler bitince superuseri açınca "knox devre dışı bırakılsınmı" diye sordu bende(elbette onayladım).Bu işlem sonucu TWRP kaybediliyor, download mode de cihaz p602 gözüküyor, counterların ikiside custom, knox sadece "1" Geri p602 ye döner sanırım ama denemedim. Dönmezse garanti gider.

stock rom hayırlı olsun.

İşlemler alıntı değildir, zaten alıntılamama imkan yok çünkü FlashFire daha 9 günlük (prewiew beta aşamasında) ama 4.4.2de çalışıyor. Hatırlatayım, bu ve diğer işlemler sonucu oluşacak brick vs. kötü durumların sorumlusu sizsiniz.

----------------------------
    Düzenleme nedeni; imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaduvan -- 11 Nisan 2015; 13:07:37 >

• quote:

samsung galaxy gear s imi samsung galaxy note 2014 edition a bağlayamıyorum. 2014 edition da yüklediğm gear menager ile gear s imi bulamıyorum. çözümü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Sorunu çözebildinmi?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.