Şimdi Ara

Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
22
Favori
71.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: avatar07

quote:

Orijinalden alıntı: kurtulusz

quote:

Orijinalden alıntı: avatar07

arkadaşlardan biri açmış konuyu iyilik yapıcam derken kötülük etmiş herkese. birincisi anlatım eksik. ben ki işi biliyorum ben bile beceremedim bu anlatımla kendi yöntemlerimle yaptım. ikincisi konu güncel değil. üçüncüsü insanlar bunları deniyor tabletleri çöp oluyor. dördüncüsü bu konuyu bir adminin kaldırması gerekli.

Merhaba, eğer dediğiniz gibiyse bu konuyu sindirelim ve doğrusunu koyalım... Bu yazılanları okuduktan sonra rom atmaya korktum ve vazgeçiyorum :((

lütfen denemeyiniz zira cihazınız %80 çöp olabilir. konunun güncelliği yok ben 40 takla attım olmuyor. farklı yöntemlerde denedim onlarda olmuyor. yabancı forumlara bakıyorum zamanım oldukça bi sonuc cıkarırsam yazarım bu arada konuyu açan arkadaş tüm bilgileri güncelleyip doğrularsa seviniriz. ayrıca anlatımda ciddi eksiklikler var. bu anlatımda herkesin root atmayı vs ezbere biliyor olması lazım. bilmeyen için lades.

Benim cihazda 4.3 yüklüyor, kolay şekilde root layık twrp den yedekleyerek yükledim. Sorunsuz ve temiz :) kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar slm, ilk sayfadaki gibi custom rom(xkat) attıktan sonra sammobileden alınmış stock p601 romu yüklenebiliyor mu?

Ek; Daha önce Tab2 P3105 kullanmıştım, oda 3g'li ama tel özelliği kısıtlıydı. Bu tip cihazlarda 2G modemsiz yazılımla kısıtlanıyor diye biliyorum, modem yazma kısıtı kalkınca telefon destekli stock rom atılabiliyor .P3105'te de Roottan sonra kernel yazma yetki ve mobil odin kullanarak p3100 stock rom atılabiliyordu. P3105'e dönmek için yedekten recovery yapılıyordu.
    Mobil odin deneyen oldumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaduvan -- 11 Mart 2015; 23:29:05 >
  • eaduvan E kullanıcısına yanıt
    cihazın orjinal romu anca yüklenir bildigim kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akletmeklazım -- 11 Mart 2015; 23:35:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanlıminder

cihazın orjinal romu anca yüklenir bilgigim kadarıyla

kernelden modem yazma kısıtını kaldırtmak lazım. Rom yazan arkadaşlar bunu yapar sanırım. Bknz.http://www.cimenwd.com/?p=224
  • Yeni kullanıcısı olduğum ve en son tr rom(4.4.2) yüklü P602'nin telefon özelliğini 5dk'da açtım. Şöyle ki;

1. Tel. ayarlarından usb hata ayıklamayı açtım.
    2. Kiesin son sürümünü indirdim ve driverleri tanıttım.
    3. 4.4.2 P601 CF-Autorootu indirdim ve içindeki odin3.0.7 ile tablete attım(içindeki odin entegredir, root dosyasını seçip start yapmanızdan baçka birşeye izin vermiyor.). Birde download modda tableti pcye bağlayıp driverlerın yüklenmesini bekledim yüklendikten sonra odini çalıştırdım.
    4. Rootu attım ve cihazı açtım. knoxu devredışı bırakmak için onay istedi(türkçe) bende onayladım ve başarıyla sonuçlandı dedi.
    5. TWRP 2.6.3.3 ü indirip cihazı tekrar download moda alarak odin3.0.9 ile attım(odinde F.Reset tıkını kaldırarak).
    6. Cihazı tekrar açıp xKat v3'ü hem telefon hafızasına hemde karta attım. Fabrika ayarlarına al diyerek cihazı kapattım.
    7. Cihaz sıfırlanıp açıldı ve dil seçme ekranına geldi. O ayarları yapmadan cihazı kapattım ve TWRP modunda açtım.
    8. TWRP modunda wipe menüsünden Data ve chache wipe yaptıktan sonra install seçeneğinden xKat v3 ü gösterdim(sd kartta görmeyince tel. hafızasından gösterdim).
    9. xKatta hangi paketleri yüklememi sordugunda mümkün olduğunca stock ve sadeliğe önem vereim.
    9. Yüklendi ve açıldı. Tel. öz. aktif çalışıyor.

Down. mod TWRP mod tuşları ile çogu prog. ana konuda var kalanı için XDA... TWRPye alırken boot yazısının sonuna dogru tusları bırakın yoksa resetlenır cıhaz. Konuyu tamamen okudum, bu konularda bilgim oldğundan cesur davrandım ve ilk denememde 5 dk.da başarıya ulaştım.

• android 4.4.2 hafıza kartına yazma okuma sıkıntılı oldugundan telefon hafızasına atınca görmüş xkat dosyasını anladıgım kadarıyla
    tüm bu anlattıklarınızı yeni konu başlığı açarak ekran görüntüleri ile ve eklerini google drive gibi indirme adresleri ile paylaşarak detaylı olarak anlatsanız baya bir forumdaşınıza çok daha fazla yardımcı olmuş olursunuz. teşekkürler.

Not: yukarıda ki paylaşımınızı küçümsemiyor. bu kadarı bile pek çok kişiye yardımcı olacaktır.

bir de yüklediğiniz romlarda ki pozitif ve negatif yanları yazıp mevcut orjinal 4.4.2 ile kıyaslarsanız iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recooz -- 16 Mart 2015; 15:32:50 >
  • Keşke videoya alsaydım dedim sonradan. Bu işlemler aslında kolay işlemler ama ana başlıkta kolay yapılamayacak bir işlemmiş gibi anlatılmış o nedenle 5dk dedim. Konuda arapsaçına dönmüş. Bir konu daha var forumda o nedenle yeni konu açmadım. Çünkü rootlamanın alternatifi var, recoveryden supersu atmak veya autoroot. Tecrübesi olmayanların farklı konuları görmesi onları korkutur.

Pek çok cihazımda rom yükleme işlemi yaptım hatta bir tanesi Tab 2 p3105 idi. Aynı p602 gibi telefon fonksiyonları kısıtlanmış bir cihazdı. O tablete de p3100(p601 gibi) romu yüklemiştim. Onda modem yazma kısıtını aşmak biraz farklı olsa hemen hemen aynı işlemlerdi.
    "Cesaret" dedim çünkü samsunglar rom işlemlerinde taş gibidir. Kolay kolay imei uçmaz, uçsa da orj. stock rom atınca geri gelir. Kolay kolay hard-brick olmaz, yapanlara da şaşarım. Soft-brick olur onuda orj. stock rom atarak halledersin. 2010 model bi oyuncağım var sgs I, 50 kez rom atmışımdır.

Rom için birşey söylemek erken ama geneli stock zaten stock rom üzerine inşa edilmiş, kernelde stock.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaduvan -- 16 Mart 2015; 16:23:09 >

• quote:

android 4.4.2 hafıza kartına yazma okuma sıkıntılı oldugundan telefon hafızasına atınca görmüş xkat dosyasını anladıgım kadarıyla

Sıkıntı nerden bilmiyorum ama daha önce yaşadığım bir durum olduğundan her iki hafızayada atmıştım. TWRP kartı boş görünce iyiki atmışım dedim.
    fırsat bulur ve de cesaret edebilirsem bende atacam rom. hangi romu tavsiye ederseniz,kusurlu bi yanı varmıdır? miracast çalışmama, batarya gösterge kalibrasyonsuzluğu,şarj olurken ekranı kapatamama felan.teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: recooz

fırsat bulur ve de cesaret edebilirsem bende atacam rom. hangi romu tavsiye ederseniz,kusurlu bi yanı varmıdır? miracast çalışmama, batarya gösterge kalibrasyonsuzluğu,şarj olurken ekranı kapatamama felan.teşekkürler

xKat v3den başkasını denemedim henüz. Yüklerken aroma sayfasında ne yüklemek isteediğimi sordu ve daha önce bahsettiğim gibi (kernel dahil) orjinalliğe sadık kaldım. Tek extram launcher olarak aospyi seçmem oldu. Teknosadan demin sony cp-ad2 5V 2.1A(orjinal şarj aleti 5V 1.55A) şarj aleti aldım ve bu romda ilk kez şarja koydum. Şarjda bahsettiğiniz gibi açılma durumu yok. Şarjda menü tuşuna basınca orjinaldeki gibi pil dolumu çıkıyor. Belki o sorun rom yüklenirken modifiye kerneli seçmekten oluşmuştur, ben stock samsungu seçmiştim. Ayrıca custom rom rootlu olduğundan rom toolbox u kurdum ve kullanmadıgım çoğu programı dondurdum; google plus, goyun, ggazete,dergi ve birçok samsung ürünleri... Bu sayede pil ömrü arttı, boş ram arttı(1.7G).

• Orjinal şarj aleti cihazı ~6 saatte dolduruyordu ve şarj aleti ateş gibi oluyordu. %60 da şarja koydum Sony ile 1saatte %25 doldurmuş gibi ve ısınma samsunga kıyasla çok daha az.
    xKat v3 indirme linkini verirmisiniz

• quote:

xKat v3 indirme linkini verirmisiniz

[ROM][SM-P601][XXUCNJ5][4.4.2] ★★xKat v3.0★★ (26.12.2014)
    md5 (74FCAB7CAAE1B44301CA087A39334355)

GDRİVE

MEGA

[ROOT][ODIN][SM-P601][4.4.2] CF-Auto-Root(zip açılarak içindeki odinle PDAya atanıp kurulmalıdır.)
    indir

TWRP (*.tar uzantılı indirip odinle PDAya atanıp kurulmalıdır, 2.6.3.3 tavsiyedir.)
    indir

teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için, niyeti bozdum atacam bende xkat v3 romu. umarım yanlış yerlere yanlış tikler atıp kurulumu rezil etmem :)
    teşekkürler bide romu yükledikten sonra çalışan çalışmayan uygulamaları yazarsanız
  • quote:

teşekkürler bide romu yükledikten sonra çalışan çalışmayan uygulamaları yazarsanız

Kılıf ve ekran koruyucuyu yeni sipariş ettim. Taşıyacak çanta dahi alamadım daha. Hala Asus FP7 kullanıyorum. Bu nedenlerle tabletle haşır neşir olamadığımdan ayrıntılı inceleyemedim, ilk fırsatta yazıcam.
  • eaduvan arkadaşımız anlattığı şekilde ve ilk sayfadaki detay anlatımlardanda faydalanarak, orjinal 4.4.2 üzerine xkat v3 rom u hiç sorunsuz kurdum. bende outoroot tan sonra knox kaldırmak istermisiniz diye sormadı, kendim uygulamalardan supersu programını çalıştırarak knox kaldırma işlemini başlattım. 10 dak kadar beklememe rağmen sonuçlanmayınca kapattım. download mod ta knox 0x1 göründüğü için işlemlere devam ettim. v3 rom u garanti olsun diye sd card ve telefon hafızasına attım ve twrp ile yükleme yaparken her ikisinide gördüm. ama daha hızlı yüklemesi için cihaz hafızasından yüklemeyi başlattım. rom yüklemeye başladığında gerisi windows ta program yüklemek gibi cihazınız da hangi opsiyonları uygulmaları görmek istiyorsanız tik atıp ileri diyorsunuz. şimdilik rom çok hızlı ve güzel.

xkat v3 te şimdilik gördüklerim

kalemle yazmada türkçe dil paketi yok

kalem çıkartığında açılan menüde bulunan karalama defteri tıklandığında uygulama bulunamadı diyor, snot ise buradan açılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recooz -- 18 Mart 2015; 15:22:28 >

• XKat v3 romda led veya flaş bildirimi varmı

• 2014 edition larda bildiğim kadarıyla bildirim led i yok. Romla olabilecek birşey değil diye biliyorum

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.