Şimdi Ara

Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
22
Favori
71.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu işlemleri yaptıktan sonra imei gider mi ve çıkacak olan 4.4 güncellemesini yükleyebilirmiyim
  • iki gündür burda söyleneni harfien adım adım yükledim fakat samsung note 10.1 2014 yazısından sonra cihaz siyah ekranda donuyor ne yaptıysam olmadı lütfen yardım edin cihazı sırf telefon özelliğni kullanmak için aldım root yaptım garantiden çıktı lütfen yardımcı olun
  • türkiyenin en büyük formunda yardımcı olacak kimse yokmu ? lütfen yardım edin
  • Arkadaşlar lütfen yardım edin neden olmuyor bu cihaz herseyi harfiyen yapıyorum nerde yanlış yapabilirim ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri lütfen bir yol göstersin rica ediyorum

• Biri lütfen bir yol göstersin rica ediyorum

• Hâlâ bir cevap bekliyorum lütfen arkadaşlar bir bendemi var bu cihaz

• Recovery girin factory reset deneyin

• Malesef bu forumda kimse kimseye yardimci olmuyor :(

• quote:

Orijinalden alıntı: yasarvural85

türkiyenin en büyük formunda yardımcı olacak kimse yokmu ? lütfen yardım edin

aynı sorunu bende yaşıyorum çözümü yokmu
  • bu forumda neden kimse birbirine yardım etmiyor ya tablet açılmıyor siyah ekranda kalıyor sorununu daha çözemedim eminim bi kaçınız bu sorunu yaşamışsınızdır cevap atında bizde çözelim
  • bu işler gerçekten uzmanlık gerektiriyor. telefona yapmıştım önceden diyerek küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırdım geçen sene. telefon brick oldu (bozuldu) istanbulda servise göndermek zorunda kaldım.

siz hangi işlemde takıldınız bilemiyorum ama aşağıdaki linkten orjinal romu yüklemenizi tavsiye ediyorum. odinle rom yükleme diye aratın çıkar zaten.

SAMSUNG SM-P602 ORJINAL TURKIYE ROM
  • quote:

Orijinalden alıntı: macrostr

Note 10.1 2014 Edition RECOVERY-ROOT ve TELEFON ÖZELLİĞİNİ AKTİF HALE GETİRME

Şuan için sadece Türkiye'de satılan SM-P602 modeli, SM-P601 ile aynı donanıma sahip olmasına rağmen yazılımsal olarak telefon özelliği kapatılarak gelmektedir. Bu durum benim gibi telefon taşımak istemeyenlerin canını sıkıyor. Telefon olarak kullanmayacak olsak da p602 modeli Türkiye'ye özel bir üretim olduğu için güncelleme ve destekten payımıza düşeni alabileceğimizi sanmıyorum.

P601 yazılımını doğrudan bizim modele attığımızda hatalar ile karşılaşıyoruz. Bizim yazılımı silmeden üzerine P601 dosyalarını yazıp, modem ve kerneli güncellediğimizde cihaz problemsiz bir şekilde P601 olarak çalışıyor.

Aşağıda anlattığım yöntem ile tableti en güncel sürüme güncellerken, telefon özelliğini de aktif hale getirebilirsiniz.

Yeni kernel ve modem ile rom çok stabil çalışıyor, 1 günlük kullanımda 15-20 mail, web de sörf , yaklaşık 70 dakika telefon görüşmesi, 20 dk kadar Office dosyası düzenleme, wifi ve mobil data sürekli açık olarak şuan şarjı %45 civarında.

KURULUM

DİKKAT!!! BU İŞLEM SONUCU TABLETİNİZ GARANTİ KAPSAMI DIŞI KALACAK

Gerekli Dosyalar
    Odin : Odin3 v3.09 link 1 veya Odin3 v3.09 link 2
    TWRP : Team Win Recovery Project 2.6.3.3
    ROM : [Link=https://drive.google.com/file/d/0Bxk-uIQdzRhQa1hVZ3BEd2VVOTQ/edit?usp=sharing] Telefon Aktif P601XXUBMJB_P601OJVBMK1_MRT Firmware [/link]
    SuperSU (opsiyonel) : Chainfire SuperSU 1.91

ROOT ve RECOVERY İşlemi
    1) TWRP 2.6.3.3 TAR dosyasını ve Odin'i indirin

2) Ses kısma ve güç düğmesine basarak cihazı "Download" modunda açın.

3)Odin ile indirdiğiniz tar dosyasını cihaza flashlayın, ayarları RESİM 1 diki gibi yapın.
     Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601

4) Cihaz yeniden başladığında SU uygulamasını çalıştırın. Binary update yapmak isteyecek "Normal" seçeneğini işaretleyin. KNOX'u devre dışı bırakın ve root yapılmış cihazınız hazır.

TELEFON ÖZELLİĞİNİ AKTİF ETME (Yeni Rom dosyasını yükleme)
    1) ÇOK ÖNEMLİ: Cihazı güç ve ses açma düğmesine beraber basarak Recovery Modunda açın, Backup seçeneğinde tüm kutucukları işaretleyerek yedekleyin. (SD karta yedekleyin veya cihaza yedeklediyseniz yedeği bilgisayarınıza almayı unutmayın). Bu adım çok önemli!!! bir şekilde problem yaşarsanız cihazın eski haline dönebilmeniz için bu yedeği kullanacaksınız. Ayrıca root Explorer ile efs klasörünüzün yedeğini almak faydalı olabilir. Ne yaptığınızdan emin değilseniz buradan sonraki kısma devam etmeyin. Süreçte bir problem yaşanırsa tabletinizi eski haline döndürmek kolay olmayabilir.

Recovery dosyasını hazırlarken P601 için rom yayınlayan bir arkadaşın çalışmasından yararlandım. o yüzden kendisinin logosu kurulum sırasında görünecek. Özellikle silmedim. Kendisine sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. gcrutchr p601 aroma v1.0

2) P601XXUBMJB_P601OJVBMK1_MRT.zip dosyasını Recovery Modunda install seceneginden yukleyin.

3) Kurulum tamamlandıktan sonra tableti yeniden başlatmadan, wipe data, wipe cache ve wipe dalvik cache yapmayı unutmayın.

Tablet yeniden açıldığında ( ilk açılış 3-4 dakika sürecek paniklemeyin. samsung logosunda bekletecek. ) yeni alınmış bir P601 gibi telefon görüşme desteği ile, Türkçe olarak açılacaktır. Güle güle kullanın :) Bir ihtimal SuperSu tekrar update yapmak isteyebilir.

Güncelleme: Yeni ROM,yeni kernel,yeni modem,pre-root, tüm apklar güncel, odexed , build.prob artık p601. Marketteki uyumsuz cihaz uyarıları azaldı.

SORU-CEVAP:
    S:Güncelleme kulduktan sonra neler oluyor çalışan ve çalışmayan uygulama var mı ?
    C:Çalışmayan hiçbir özellik yok, tüm uygulamalar çalışıyor. Note 3 ve Note 10.1 2014'e yüklenebilen tüm uygulamalar aynen bu güncelleme ile de çalışıyor.

S:Pil tüketimi ve Performans ne durumda ?
    C: Kernel ve modem yeni versiyon olduğu için iki konu da eskisinden daha iyi. Telefon özelliği aktif iken pili daha çabuk tüketir gibi düşünüyor insan ama hiç farketmiyor gerçekten.

S:KNOX, custom ROM, Garanti ?
    C: Güncellemeyi kurunca cihazınız garanti dışı kalıyor, KNOX sayacı işaretleniyor, ihtiyaç halinde bunu eski haline getirebilir miyiz bilmiyorum. Muhtemelen NOTE 3 için yapılabiliyorsa bizde yaparız. Yeni roma geçmeden önce deneyeceğim.

S:Orjinal roma geri dönebilir miyim ?
    C: Evet Odin açıp normal olarak yükleyerek orijinal roma sorunsuzca geri dönebilirsiniz.

yeni bir telefon arayışı içerisinde iken tesadüfen konu başlığınızı gördüm. Şayet dediğiniz gibi telefon özelliği aktif oluyorsa 2 Bin TL'lik telefonlara para vermek mantıksız.

HB'dahttp://www.hepsiburada.com/liste/samsung-galaxy-note-101-2014-edition-p602-16gb-101-3g-beyaz-tablet/productDetails.aspx?productId=bd600646&categoryId=3008012&SKU=BD600646-B

1498 TL imiş fiyatı 100 TL'de world puan veriyor. Almak için mantıklı mı?
    Birde baka bir forumda (SD) N8005 modeli için DİKKAT: Kesinlikle N8005 modeline N8000 romunu Odin ile kurmayın. Cihaz Full Brick olur. ve odinden yükleme yapınca sayaç artıyor ve allshare cast çalışmıyor ibarelerini gördüm. Aynı olay bu model için geçerli olur mu?

• Kardes bende rootlamak istiyorum triangle awayin calisip calimadigini merak ediyorum deneme firsatin olursa bizi bilgilendirmeyi unutma

• 4.4 kitkat geldi p601 için en kisa suredeguncelleme bekliyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mali76 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Şuan 4.4.2 p601 yükledim, telefon çalışıyor, diğer özellikleri test ediyorum, Ciddi bir sorun olacak gibi görünmüyor, her şeyin yolunda olduğundan emin olunca yeni download linkleri verebilirim.
  • Merhaba,
    Yeni yükleme prosedürü muhtemelen eskisinden daha temiz olacak, başaramayan yada açılışta takılan arkadaşlar birkaç gün sabretsinler 4.4.2 hakikaten çok tatlı olmuş.
  • Ben xda dan yayınlanan p601 kitkat romunu yükledim sorunsuz calışıyor. Sizdemi ordakini kurdunuz

• Aynen 4.4.2 süper olmuş

• şimdiden teşekkürler macrostr
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.