Şimdi Ara

Note 2'den 930 yada 950'ye geçmek mantıklı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Note 2'yi 2012'nin Aralık ayından itibaren kullanmaktayım. 4.1 sürümüydü sanırım ilk aldığımda. Şuan ki sürümü 4.4.2. Son sürüm geldiğinden itibaren telefonda ciddi bir ram sorunu baş göstermeye başladı. Bu ram problemlerinden dolayı da telefondan da bayağı soğudum.

Note 2'den evvel iphone 3gs kullanıyordum. Note 2'yi aldığım zaman çevremdekiler "Android'e geçme, uyum sorunu yaşarsın." demişlerdi. Ama yüksek donanımlı bir android telefona geçiş yaptığım için sorun olmamıştı. Aradan 3 yıl geçti, 4. yılına girecek telefonum. Aldığım ilk günden beri telefonu ekran koruyucu film/cam ve kılıfla kullandığım için cihazın donanımsal olarak hiçbir sorunu yok, kozmetik olarak da iyi durumda. Tek derdim ram sorunuydu. Değişik romlar denememe rağmen ya yeterli performansı alamadım ya da bazı özelliklerinden mahrum kaldığım için tekrar eski romuna döndüm.

Uzun lafın kısası telefonu değiştirmek istiyorum.

- Android telefonlar model çok ama şuan kullandığım telefon modelinden yüksek bir donanım almak istediğimde fiyatlar epey uçuyor. Sırf bir ram sorunu için extra'dan 1.000 lira vermek oldukça mantıksızlık. Ortalama bir fiyat kategorisinde olan telefonlar için bile 1.200 lirayı gözden çıkartmak gerekiyor. Android cihazların bir diğer dezavantajı ise sürekli model çıktığı için fiyatı çabuk düşüyor. Ama yedek parça sıkıntısı yok.

- İphone'lar güzel ama bir o kadar da benim için gereksiz cihazların başını çekmekte. sırf markası var diye paramı oraya harcamayı değer görmüyorum. Parça sıkıntısı olmayan diğer bir mecra ve telefonun piyasası hemen düşmüyor. (ki ben aldığım bir ürünü senesi dolmadan hemen değiştirmek yerine, uzun bir müddet kullanma taraftarı olduğum için piyasa etkisi benim için geçerli değil.)

- Geriye kalıyor Windowsphone'lar. Malum hepimiz windows kullanmaktayız. Günümüzde bilgisayar telefon hayatımızla iyice iç içe geçmişken, aynı platforma ait iki ürün kullansam fena mı olur düşüncesindeyim. Forumlarda yaptığım araştırmalar sonucu da oldukça stabil bir işletim sistemi var. Çoğu modellerinde fiyatları da uygun. (yine de ben bi tık üstünü alayımda onu uzun müddet kullanayım kafasındayım.) 930 modelini internetten inceledim. (malum yaşadığım yer itibariyle telefonu elime alıp incelemem imkansız.) 950 modeli de daha tanıtılmadı. Sağda solda çıkan bi kaç fotoğraftan ibaret. Gerçi bu önümüzdeki günlerde tanıtılacakmış.

Sebeplerimi yukarıda anlattım. Windowsphone mu alayım yoksa Note 2'ye devam mı edeyim ?

Kullandığım uygulamalar standart sosyal medya, bir kaç oyun ve toplasan 15 uygumala daha. WP'nin marketinin Google Playa göre oldukçe geri kaldığını biliyorum ama yine de güncel uygulamaları bulabilir miyim ?

• 930 alınmaz , wpde alınacak tek telefon 1520 dir. Ama acele etme bakalım wm10 nasıl olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulbirbaska -- 5 Ekim 2015; 10:18:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıtıma 2 gün kala kimse bişey diyemez hocam bizde merak ediyoruz wm10 u.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence androidin kıymetini bil uygulama eksik baya özellikle yerel uygulamalar eksik

• Değil.
  • Note 2 ile devam et. Windows 10 gelince biz aktif Windows Phone kullanıcılarının yorumlarına göre hareket edin. Ayrıca yeni çıkmış Windows Phone alınmaz. Şuan piyasada en fazla fiyat düşüşü yaşayan cihazlar Windows phone'dur. Adama çok koyan düşüşler hemde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 çıkınca da çok iyi olmayacak her şey.

Windows 10 bana göre eksik giderme güncellemesidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyler dur ulen

Note 2'yi 2012'nin Aralık ayından itibaren kullanmaktayım. 4.1 sürümüydü sanırım ilk aldığımda. Şuan ki sürümü 4.4.2. Son sürüm geldiğinden itibaren telefonda ciddi bir ram sorunu baş göstermeye başladı. Bu ram problemlerinden dolayı da telefondan da bayağı soğudum.

Note 2'den evvel iphone 3gs kullanıyordum. Note 2'yi aldığım zaman çevremdekiler "Android'e geçme, uyum sorunu yaşarsın." demişlerdi. Ama yüksek donanımlı bir android telefona geçiş yaptığım için sorun olmamıştı. Aradan 3 yıl geçti, 4. yılına girecek telefonum. Aldığım ilk günden beri telefonu ekran koruyucu film/cam ve kılıfla kullandığım için cihazın donanımsal olarak hiçbir sorunu yok, kozmetik olarak da iyi durumda. Tek derdim ram sorunuydu. Değişik romlar denememe rağmen ya yeterli performansı alamadım ya da bazı özelliklerinden mahrum kaldığım için tekrar eski romuna döndüm.

Uzun lafın kısası telefonu değiştirmek istiyorum.

- Android telefonlar model çok ama şuan kullandığım telefon modelinden yüksek bir donanım almak istediğimde fiyatlar epey uçuyor. Sırf bir ram sorunu için extra'dan 1.000 lira vermek oldukça mantıksızlık. Ortalama bir fiyat kategorisinde olan telefonlar için bile 1.200 lirayı gözden çıkartmak gerekiyor. Android cihazların bir diğer dezavantajı ise sürekli model çıktığı için fiyatı çabuk düşüyor. Ama yedek parça sıkıntısı yok.

- İphone'lar güzel ama bir o kadar da benim için gereksiz cihazların başını çekmekte. sırf markası var diye paramı oraya harcamayı değer görmüyorum. Parça sıkıntısı olmayan diğer bir mecra ve telefonun piyasası hemen düşmüyor. (ki ben aldığım bir ürünü senesi dolmadan hemen değiştirmek yerine, uzun bir müddet kullanma taraftarı olduğum için piyasa etkisi benim için geçerli değil.)

- Geriye kalıyor Windowsphone'lar. Malum hepimiz windows kullanmaktayız. Günümüzde bilgisayar telefon hayatımızla iyice iç içe geçmişken, aynı platforma ait iki ürün kullansam fena mı olur düşüncesindeyim. Forumlarda yaptığım araştırmalar sonucu da oldukça stabil bir işletim sistemi var. Çoğu modellerinde fiyatları da uygun. (yine de ben bi tık üstünü alayımda onu uzun müddet kullanayım kafasındayım.) 930 modelini internetten inceledim. (malum yaşadığım yer itibariyle telefonu elime alıp incelemem imkansız.) 950 modeli de daha tanıtılmadı. Sağda solda çıkan bi kaç fotoğraftan ibaret. Gerçi bu önümüzdeki günlerde tanıtılacakmış.

Sebeplerimi yukarıda anlattım. Windowsphone mu alayım yoksa Note 2'ye devam mı edeyim ?

Kullandığım uygulamalar standart sosyal medya, bir kaç oyun ve toplasan 15 uygumala daha. WP'nin marketinin Google Playa göre oldukçe geri kaldığını biliyorum ama yine de güncel uygulamaları bulabilir miyim ?

Yarınki tanıtımı bekleyin ve kullandığınız uygulamaları mağazada aratın

• Attan inip eşşeğe binmek istiyorsanız önden buyrun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NvdiaAmd -- 5 Ekim 2015; 19:59:08 >
  • 950 alacaksan ucreti zaten iPhone kadar olacak. O kadar para vereceksen iPhone al en azindan.

• bilindiği üzere, giriş seviyesinden amiral gemisine kadar hemen hemen tüm Lumia'lar W10 güncellemesini, bünyesindeki donanıma göre sırası ile alacak.

bu nedenle, uzun süre android kullanmış iseniz size tavsiyem, W10 lansmanı sonrasında ve pahalı bir Lumia almadan önce W10 güncellemesini ilk alacak giriş seviyesi bir Lumia cihazı günlük kullanımda ihtiyaçlarınıza göre test etmeniz.

Hızı, kullanım kolaylığı, canlı, hareketli, güncel ekranı ile zaten gündelik bir çok ihtiyacınızı karşılayacak ama kullandığınız/kullanacağınız uygulamalar olarak beklentilerinizi karşılayabilecek mi ? işin bu kısmını ucuz bir Lumia ile tecrübe etmenizi öneririm.

beğenirseniz, sonrasında daha güçlü bir donanıma ve güzel bir dizayna sahip Lumia'ya gönül rahatlığıyla geçebilirsiniz.

Uzun süre birçok android cihaz kullandıktan sonra Lumia 630 hediye geldi. eşimde zaten htc 8x vardı, ekran kırılınca lumia 735 aldım. çok güzel cihazlar. ancak şuan işim gereği android platformunda yazılmış bir uygulama kullanmam gerektiğinden saf android bir cihaz aldım ama kendi kendine açılan, kapattığım halde arka planda çalışan, ram temizleyip kendi ram kaplayan programlardan, galeri, rehber ve nesajlara giriş süresinin saniye dahi olsa gecikmesinden gına geldi. tekrar lumiaya döneceğim en kısa zamanda.

syg.

• ben de beklemedeyim bana göre sistem stabil çalışması önemli ama şu kalem olayı işi değiştiriyor note kullanıcıymışsınız acaba kalemin ne kadar özelliği var? ilerleyen zamanlarda telefon ile pc birbirleriyle ortaklaşa çalışcaklar bence

bir tarafta kelem özelliğiyle note serisi bir tarafta stabilliği ile windows phone

ayrıca şöyle bir durum var

fiyat ve özellik olarak; mac bilgisayarlar ile iphone telefonlar aynı aile fiyat yüüksek kısıtlama var herşeyi yapamama çoook kapalı kaynak

android var herşey açık virüs de var uygulama da var özellikte çok kısıtlama da yok herşeyi yapabilirsin pc olarak ta linux çooookkk açık kaynak

windows kapalı kaynak herkesin bilgisayarı windows, telefonda windows herşeyi ile orta seviye ama bir android kadar herşeyi önüne sermiyor....

benim planım ise; eğer note 3-4 deki s-pen ile aynı kullanabilirliliği verecekse lumia 930 veya lumia 950 ile surface pen 3 birlikte kullanmak

şu an bütçe ile mantıklı olan 930+surface pen3

• Lumia 930 yapılmış en iyi tasarımlı telefondur geçilmez diyen cahillik abidesi zatlar hayatında kaç telefon kullandın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.