Şundan https://www.vatanbilgisayar.com/crucial-8gb-ballistix-sport-lt-gray-ddr4-3000mhz-cl16-1-35v-pc-ram.html bilgisayarda 2 adet takılı; 2 adet daha alıp 4x8 GB yapmak mantıklı mı? (hepsi aynı model olsun diye) İşlemci Ryzen 5 3600, grafik kartı Sapphire 5700 XT Nitro+, anakart X570 Aorus Elite, ADATA XPG NVMe SSD 1 TB SX8200 Pro. İleride işlemciyi 5000 serisi Ryzen'a, grafik kartını 6000 serisi Radeon'a çıkarma plânlarım var. Döviz almış başını gidiyor, ileride bu fiyata RAM alamam diye düşünüyorum. Yoksa şu an için 32 GB RAM almanın bir anlamı yok mu? EDİT: Siparişi verdim gitti. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 6 Kasım 2020; 17:47:48 > |
RAM'i 32 GB'a çıkarmak mantıklı mı?
-
-
https://www.techspot.com/article/1770-how-much-ram-pc-gaming//
16 ile 32 arasında oyunlarda pek bir fark yok. 8 ile 16 arasında özellikle %1 ile %0.1 lerde fark görülüyor. Video işleriyle uğraşmıyorsanız 16 gb yeterli. Boşa para harcamayın. Video işleri için 4K videolarla çalışırken 32 GB en az tavsiye ediliyor. Sisteminiz 5950X ve 6900 XT olsaydı alın derdim. O kadar para harcadıktan sonra sistemi daha da güçlendirmek için seçenek kalmıyor. Ama 3600 ve 5700XT için 16 yeterli. 32 yapmak yerine RAM'i 3600 MHz düşük gecikmeli yapmak daha iyi olurdu.
-
Aslında o RAMler CL16 3600 MHz olarak rahatça çalışıyormuş. Ben yapmadım, ama mümkün.
-
Sizdekileri deneyin. Çalışıyorsa paranız cepte kalır. Bir de 4 slotu da doldurunca bazı kule tipi soğutucularla çakışma oluyormuş. İleride sıkıntı olmasın.
-
16gb rami 32gb e tamamlamak gayet mantikli... ama ramlerin 3000mhz cl16 olusu pek hos degil, bu model e-die miydi bilmiyorum. bakamadim simdi telefondan ama e-die ise dedigin gibi 3600 e kadar yolu var. sen 3200 yapsan bile iyi... Ama ben her kosulda 32gb a tamamlanmasindan yanayim. Windows 10 son sürüm rami seviyor ve yeni cikan programlar da seviyor. İlerde ayni ramden bulamama problemini yasamis ve yurt disindan ram getirtmek zorunda kalmis biri olarak ddr5 öncesi herkese eger bütcesi varsa, fiyatlar uygunken ramlerini 32ye tamamlamalarini tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet, e-die. CL15 olarak 3000 MHz çalışıyor. CL16 olarak 3600 MHz rahat rahat çalıştığı söyleniyor. Yalnız 2x8GB kit şu anda satılmıyor, tek 8 GB olarak 2 tane almam lazım. Ama model ismi bendekiyle aynı: BLS8G4D30AESBK
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/ccos6h/68_cheap_ram_crucial_sport_lt_micron_edie/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 6 Kasım 2020; 17:21:57 > -
Fs2020’de 32 gb istiyor.
İleride o ramlerden piyasada bulamayacaksın. Eğer anakartını uzun yıllar kullanicaksan ddr5’e gecmem beni götürür diyorsan hemen al
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Biilgisayarı uzun yıllar kullanacağa benziyorum, malum döviz kurları ve Türkiye'nin alım gücü ortada. Şu anda piyasada DDR5 destekleyen anakart var mı bilmiyorum, ama Aorus X570 Elite anakart DDR5 desteklemiyor zaten.
EDİT: Siparişi verdim gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 6 Kasım 2020; 17:47:4 > -
şu an oynadığım baldurs gate 3 oyunu 24 gb ram kullanıyor. söyleyeceklerim bu kadar.
-
Zen 4’ler ddr5 gelecek diyorlar. Zen 3 bana yıllarca yeter dersen 32 gb ddr4’ün ho
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: TheNewAtilla
Zen 4’ler ddr5 gelecek diyorlar. Zen 3 bana yıllarca yeter dersen 32 gb ddr4’ün hoBilgisayar donanımında son 10-15 yılda ben şunu gözlemledim: Bir nesil işlemci, grafik kartı, RAM, anakart hep birlikte alınıp kullanılıyor. Yani geçen sene Ekim'de bilgisayarı topladım; anakart X570 çipsetli, RAM DDR4, işlemci Ryzen 3000 serisi, grafik kartı 5700 serisi Radeon. Bunlar beraber uyumlu ver performanslı çalışacak şekilde tasarlanmış, aynı dönemin teknolojiisiyle üretilmiş. Önümüzdeki aylarda bilgisayar alacak olsam işlemcinin 5000 serisi Ryzen, grafik kartının 6000 serisi Radeon, RAM'in DDR5, anakartın da Ryzen 5000 ve DDR5 destekli olması lazım. Bu donanım bileşenlerini bir önceki/sonraki nesille karıştırıp tam performans elde etmek pek mümkün olmuyor, bir parça bir şekilde darboğaz yapıyor. Elimdeki bilgisayara anakartı ve RAMleri değiştirmeden 5000 serisi Ryzen işlemci ve 6000 serisi Radeon grafik kartı eklemeyi düşünüyordum ama bence değmez, yeni bilgisayar almak daha mantıklı; ki bilgisayarımı alalı daha bir yıl oldu, yenisini almak benim için mantıklı değil. 2-3 yıl sonra maddi durumum elverirse belki yenisini alırım. Tabii o zaman Doların 15-20 TL olma ihtimali de var.
-
ya ddr5 gelince ilk yapacaklari sey kapasiteyi arttirmak olacak (band genisliginide iki kat arttirmislar), olgunlasmasi gelismesi icinde zaman gerekiyor birde böyle düsünmek lazim. ddr4 ler ilk ciktiklarinda 3600mhz lik ram mi alabiliyorduk? 2133mhz, 2400 falan aliyorduk hatirlarsaniz... o yüzden simdi sistemi tamamlayip 5 yil ileriye atmak lazim upgrade planlarini... her cikan teknolojiyi ilk biz kullanacagiz diye bir sey yok, ama lazim olup bulamamak kötü bir sey, ilk cikan ramlerden 2666mhz cl16 kingston tek slot almis bir arkadas, gecenlerde konusuna yazdim, ordan aklimada kaldi. simdi bulamiyorum diyor aldigi yil 2017... gerisini sen hesap et.
-
32 gb şart artık
-
neden şart olsun ki
-
Bellekler geldi mi 4 x 8 de Elite sorun çıkardı mı ?
-
Sorun yok, 4'ü de aynı model gözüküyor; XMP ile 3000 Mhz olarak kullanıyorum.
-
Bende ki ramlerde de sorun yok 4 x 8 gb 3200 cl14 kullanıyorum.Şu anakartın biosunu zırt pırt güncellemeseler keşke sizin anakartta hangi bios ver. yüklü ?
-
F31e olması lazım, bu arada F31h de çıkmış.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesaiF31e olması lazım, bu arada F31h de çıkmış.
Evet F31h çıktı ve sonra F31i betayı denedim ve şuanda test ettiğim F31k yüklü :)
-
4K oyunlarda su an 12 gb ram gidiyor. Ben eso oynuyorum. 4k da 40 fps aliyorum. 11 gb ram harciyor. Sistemim iyi olsa daha komplex oyunlarda 16 gbi zorlar. Benim onerim 32 gb.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- sodımm ram nedir
- windows 7 hızlandırma
- patriot ram alınır mı
- gamers arena güvenilir mi
- corsair garanti sorgulama
- ram nedir ne işe yarar
- lpddr5 nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X