Şimdi Ara

Notebook'a ikinci HDD Mümükün mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
5.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • samsung r522 xs08tr için bende dvdrom u cıkarıp 2.hdd takmayı istiyom hatta kendi hdd yerine ssd takıp ikinciyide ssd yapıp raid o 1 flan bile yapmayı dusunuyom ama olurmu ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll
    samsung r522 xs08tr için bende dvdrom u cıkarıp 2.hdd takmayı istiyom hatta kendi hdd yerine ssd takıp ikinciyide ssd yapıp raid o 1 flan bile yapmayı dusunuyom ama olurmu ki ?

Ben bu siteden aldım asushttp://www.newmodeus.com/ fiyat olarak daha uygunlari var ebaydan bulabilirseniz uygun fiyatli olanlardan alın tam model uyumuna dikkat edin saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: help21

quote:

samsung r522 xs08tr için bende dvdrom u cıkarıp 2.hdd takmayı istiyom hatta kendi hdd yerine ssd takıp ikinciyide ssd yapıp raid o 1 flan bile yapmayı dusunuyom ama olurmu ki ?

Ben bu siteden aldım asushttp://www.newmodeus.com/ fiyat olarak daha uygunlari var ebaydan bulabilirseniz uygun fiyatli olanlardan alın tam model uyumuna dikkat edin saygılar

peki 2.hdd taktıktan sonra raid 1 yapılabilir mi

http://www.youtube.com/watch?v=eQuJrswnJ5g

buradaki videoda cok kolay gorunuyor takıp cıkarması ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxelll -- 1 Mayıs 2011; 13:32:19 >

• quote:

quote:

quote:

peki 2.hdd taktıktan sonra raid 1 yapılabilir mi

http://www.youtube.com/watch?v=eQuJrswnJ5g

buradaki videoda cok kolay gorunuyor takıp cıkarması ama

Raid konusunda bilgim yok ama bende 60gb ssd ve kendi hddsi CDROM yerinde takılı

• performans nasıl peki
  • quote:

performans nasıl peki

Gayet iyi hocam
  • netbooklarda o cd yeri boş bırakılmıyoki orada da bişeyler oluyo boyutlar küçük olması için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dübülüp
    netbooklarda o cd yeri boş bırakılmıyoki orada da bişeyler oluyo boyutlar küçük olması için

İste o aparati alıp takiyoruz CDROM yerine
  • quote:

quote:

netbooklarda o cd yeri boş bırakılmıyoki orada da bişeyler oluyo boyutlar küçük olması için

o aparatı takabileceğin yer de cdrom yoksa başka bişey oluyo dolu oluyo çıkaramıyosun
  • quote:

quote:

quote:

o aparatı takabileceğin yer de cdrom yoksa başka bişey oluyo dolu oluyo çıkaramıyosun

Hocam tam olarak ne anlatmaya çalıştınız anlamadım ama hdd ti takacağımiz aparat var icinde sitesine bakın hatta videoları var..
  • Benim şuana kadar gördüğüm 2-3 model var 2 hdd li notebook olarak fakat dvd yi çıkarıp hdd takabiliceğin bi model yok sanırsam eski toshiba tecra larda dvd çıkıp ona uygun pil monte ediliyordu.onun dışında dvd yi farklı bi amaçta kullanan bir notebook raslamadım.
  • Arkadaşlar dvdrom sürücüyü çıkarıyorsunuz ona benzeyen aparatı internetten verdiğim adresten alıyorsunuz sonra hddyi bu aldığınız dvdrom kalıplarındaki parçaya takip dvdrom olan yere yerleştiriyorsunuz yani dvdromunuz dışarda oluyor onun yerinde 2. Hdd oluyor ben kullanıyorum çok yararlı..
  • quote:

Arkadaşlar dvdrom sürücüyü çıkarıyorsunuz ona benzeyen aparatı internetten verdiğim adresten alıyorsunuz sonra hddyi bu aldığınız dvdrom kalıplarındaki parçaya takip dvdrom olan yere yerleştiriyorsunuz yani dvdromunuz dışarda oluyor onun yerinde 2. Hdd oluyor ben kullanıyorum çok yararlı..

Türkiye'de halen satısı yok bu urunun degilmi mecburen yurtdısından sipariş vericez .. bende almak istiyorum cunku laptop içindeki hddyi cıkardım ssd taktım . içindekini de ayrıca yanında usb ile bagladım mecburen ama şimdi bu aparat olursa direkt içinde olur ve bir usb halen bos kalır oraya baska harici takarım :D olmadı diger kalan e-sataya bi esatalı takıp içindeki hdd yi de ssd yapıp 1 e-satalı ve 2 ssd ilen laptopa raid 0 yaparım dayanırsa tabikide ama bios desteklemez muhtemelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxelll -- 14 Mayıs 2011; 20:10:24 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar dvdrom sürücüyü çıkarıyorsunuz ona benzeyen aparatı internetten verdiğim adresten alıyorsunuz sonra hddyi bu aldığınız dvdrom kalıplarındaki parçaya takip dvdrom olan yere yerleştiriyorsunuz yani dvdromunuz dışarda oluyor onun yerinde 2. Hdd oluyor ben kullanıyorum çok yararlı..

Türkiye'de halen satısı yok bu urunun degilmi mecburen yurtdısından sipariş vericez .. bende almak istiyorum cunku laptop içindeki hddyi cıkardım ssd taktım . içindekini de ayrıca yanında usb ile bagladım mecburen ama şimdi bu aparat olursa direkt içinde olur ve bir usb halen bos kalır oraya baska harici takarım :D olmadı diger kalan e-sataya bi esatalı takıp içindeki hdd yi de ssd yapıp 1 e-satalı ve 2 ssd ilen laptopa raid 0 yaparım dayanırsa tabikide ama bios desteklemez muhtemelen

türkiye yok hocam ben aldım 2 hafta içinde geldi memnunum bundan sonra laptop alırsam tercihim 2 hdd destekleyen olacaktır:D

• monster satıcılarında oldugu soyleniyor bu arada nasıl ogrenicez acaba ?

konularına mesaj atmıstım ama cevap gelmedi .. varsa onlardan alalım aynı fiyata yoksa alıcam yurtdısından vericem siparişi takıcam 2.hddyi artık
    raid yapmak istiyom artık
  • quote:

monster satıcılarında oldugu soyleniyor bu arada nasıl ogrenicez acaba ?

konularına mesaj atmıstım ama cevap gelmedi .. varsa onlardan alalım aynı fiyata yoksa alıcam yurtdısından vericem siparişi takıcam 2.hddyi artık
    raid yapmak istiyom artık

Valla bilmiyorum hocam:) benimde ssd takılma yapıyor anlamadım gitti servise yolladım sorunsuz dedi ama takiyorum sorunlu nasil değiştirecem bilemiyorum
  • hdd cevirme aparatı geldimi Turkiyeye yoksa ebaydan mı alalım ne yapalım
  • Guzel bir konu olmus, acan arkadasa tesekkur ediyorum
    Ben de DVD yaziciyi hic kullanmadigini ve sonra onun yerine bir HDD/SSD kullanabilecegini farkedenlerden idim.
    Bunun icin de uzun arastirmalarimdan sonra HP 2540p 12.1 dizustu bilgisayarda karar kildim.
    Boyle kucuk bir bilgisayar olmasina ragmen uzerinde depolama icin 1.8" bir yuva + DVD yazici vardi.
    Siparis ederken DVD yazici yerine cevirici braket istedim.
    1.8" olan bolmeye Intel 80gb G2 SSD taktim, DVD'nin yerine koydugum kutusuna da 320gb'lik bir arsiv HDD'si koydum ve bugune kadar pek memnun kaldim.

SSD'ye kurulu olan isletim sisteminden tam randuman alirken arsivimi de heryere yanimda goturebiliyorum.
    Ariyetten, her braket ayni degildir, bazilarinda ayriyetten eklenilmis oldukca kullanisli ozelliklerde vardir.
    Mesela benim kullandigimda ayriyetten bir tane de Usb 2.0 port var
    Resimlerle gorebilmeniz acisindan ;

Notebook'a ikinci HDD Mümükün mü?

• Laptopunuza 2. HDD veya SSD takmak mümkün,

http://forum.donanimhaber.com/m_72003280/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.