Şimdi Ara

Notebook'a ikinci HDD Mümükün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
5.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merak ettiğim birşey var. Mesela ben bilgisayarımdaki dvd-rw'ı kullanmadığımı farkettim sadece formattan formata 2 saat kullanıyorum. Peki neden taşıyorum bunu bilgisayarımın içinde? Acaba böyle çerçeve benzeri bir ürün varmıdır ki piyasada içine ikinci bir HDD takip dwdrw yuvasına yerleştirelim ve 2 tane dahili HDD miz olsun. Bence çok mantıklı bi fikir. zaten netbooklarda dvd rom cd rom türevleri yok biliyosunuz. Neden boşalan alanı yeni bir harddiskle doldurmayalım ki? bu konuda bilgisi veya fikri olan arkadaşlar birşeyler karalarsa sevinirim. İyi donanımlar...

• hocam ben olayın netbook la alakasını anlayamadım birden şimdi
  • netbooklar da cd veya dvd romsuz kullanılıyor ya günümüzde hani o yüzden örnek teşkil etsin diye söyledim.
  • çok istiyosan al notebook hdd si birde 2.5 hdd kutusu al sana oldu 2. harddisk
  • ne kadar yaratıcı bir fikir ne kadar innovatif yaa:D o dediklerin bende var zaten. ben dahili istiyorum.
  • Dediğiniz tarzda yani notebook un dvd si yerine sata hdd takmaya yarayan aparatlar mevcut ama bunların anakarta bağlantı şekilleri genelde sata yani sadece dvd si sata bağlantısıyla çalışan laptoplara uygulanabilior. Bu tür bağlantıya sahip notebook sa pek yok. Ben ebay de denk gelmiştim belki başka bağlantı şekline sahip olanlarda çıkmıştır.Ebay den araştırın
  • neden uğraşıyorsun hdd değiştirilebilen bir notebook sa değiştir geç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buradaki mesajımı okuyabilirsiniz. Ben ssd+hdd kullanmak için Amerika'dan sipariş verdim, şu an yolda. Alırken kendi notebook modelime göre sipariş verdiğim için uyum sorunu olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: empoeq

Arkadaşlar merak ettiğim birşey var. Mesela ben bilgisayarımdaki dvd-rw'ı kullanmadığımı farkettim sadece formattan formata 2 saat kullanıyorum. Peki neden taşıyorum bunu bilgisayarımın içinde? Acaba böyle çerçeve benzeri bir ürün varmıdır ki piyasada içine ikinci bir HDD takip dwdrw yuvasına yerleştirelim ve 2 tane dahili HDD miz olsun. Bence çok mantıklı bi fikir. zaten netbooklarda dvd rom cd rom türevleri yok biliyosunuz. Neden boşalan alanı yeni bir harddiskle doldurmayalım ki? bu konuda bilgisi veya fikri olan arkadaşlar birşeyler karalarsa sevinirim. İyi donanımlar...

Çok güzel bir konuya deyindin tebrik ederim kardeşim. Bende yıllardır bunun üzerinde kafa yordum.
    Yaptığım sistemden bahsedeceğim . En sonunda DVDRW bölümünü söküp yerine usb taşınabilir 1TB HDD (mekanik)(Sadece depolama için hızın pek önemi yok) Taktım. Biraz elektronik bilgisi olanlar yapabilir. Kendi hdd yuvasına SSD HDD taktım.(işletim sistemi burada hız çok önemli) Hız canavarı ve kullanışlı oldu
    Arkadaşlara tavsiye ederim.

• birara youtube ta izlemiştim sanırım. notebook tan dvdrom çıkarıyor. dvdroom kasası gibi hdd için üretilmiş kutuya hdd yi takıp yuvaya yerleştiriyordu. ama nezaman izledim nerede izledim tam bilmiyorum. bende sizingibi düşünüp araştırma yapmıştım. ama tr de bulamayınca vazgeçmiştim.
  • Ben bu konuyu düşünüyordum bir zamandır bu konuyu gördükten sonra monster bölümüne bir konu açtım. Denemek için yapmayı düşünüyorum ama dvd-rw sökme konusunda biraz zorluk çıkacak.
    http://forum.donanimhaber.com/m_47258413/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47258413
  • Evet arkadaşlar gaza gelerek dvd-rw sürücüsü çıkardım ve acı gerçekle karşılaştım sata portu var ancak mini sata portu koymuşlar, çevirici gibi bir aparat varsa mümkün gibi duruyor.
  • Ben HP 6730 dizüstü için dvdrom yerine 2.hdd takma aparatınıwww.newmodeus.com sitesinden almıştım. Aşağıdaki örnek bir Youtube videosu veriyorum. Aynı kullanıcının (firmanın diğer videolarına bakabilirsiniz).

http://www.youtube.com/watch?v=eQuJrswnJ5g
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

Ben HP 6730 dizüstü için dvdrom yerine 2.hdd takma aparatınıwww.newmodeus.com sitesinden almıştım. Aşağıdaki örnek bir Youtube videosu veriyorum. Aynı kullanıcının (firmanın diğer videolarına bakabilirsiniz).

http://www.youtube.com/watch?v=eQuJrswnJ5g

Bana fiyat pahalı gibi geldi üstad, gittigidiyorda falan daha ucuzu yokmudur bunun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123
    Bana fiyat pahalı gibi geldi üstad, gittigidiyorda falan daha ucuzu yokmudur bunun :)

Bana Amerika için posta + Türkiye'ye DHL Easyshop (20 TL) yaklaşık 100 TL'ye mal oldu.

Türkiye'de bulmam çok zordu, çünkü dizüstü modeline uyumlu olması gerekiyor. Fakat Ebay'de daha ucuza satılanlar olsa da, benim için 10-20 TL ucuz olmasından ziyade güvenilir olması önemliydi. Bu nedenle Ebay'den ne olduğu belirsiz bir ürün almaktansa, popüler bir siteden almaya karar verdim.

Gerçi dizüstü bilgisayarımın Sandforce işlemcili ssd'ler ile uyum sorununu öğrendikten sonra ssd kullanma planım ertelendi ve 2.hdd yuvasını şu an kullanmıyorum.
  • @ signore

Bende bu siteden sipariş verecektim vaio için.

Her model için farklı hdd caddy kullanılıyor diye düşündüm.

Ama daha sonra Ebayde bir satıcıda universal hdd caddy gördüm.Mesaj attım xxx model vaio ile uyumlu mudur diye.

-Evet 13.8 mm ve sata girişi olan tüm modeller ile uyumludur dedi.

Henüz sipariş vermedim , bu evrensel hdd caddy konusunda bir fikriniz var mı?

Kargo bedava 19 dolar gibi bir fiyatı vardı sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayın
    @ signore
    Ama daha sonra Ebayde bir satıcıda universal hdd caddy gördüm.Mesaj attım xxx model vaio ile uyumlu mudur diye.
    -Evet 13.8 mm ve sata girişi olan tüm modeller ile uyumludur dedi.
    Henüz sipariş vermedim , bu evrensel hdd caddy konusunda bir fikriniz var mı?

Universal derken, caddy'nin dizayn olarak kasaya uygunluğunu değil, bağlantı soketini kastediyor olabilir. Yani bir şekilde takılıyordur ama dizüstü kasasında boşluk kalıyor olabilir.

İlanda resmi varsa, mevcut dvdrom kasası ile görsel olarak karşılaştırabilirsiniz.
  • Benim fiziki kısım ile sorunum yok.Resim mevcut kasaya tam oturacaktır.

Merak ettiğim kısım yazılım tarafı.Bu caddylerin içinde sadece mini sata to sata çevirici mi var yoksa küçükte olsa programlanmış bir entegre mi var?

Endişem her markaya/modele özgü programlanmış entegre olması.
  • Monster bölümüne konu açmıştım, monster için uygun aparatın olduğunu belirttiler yarın fiyat alacağım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_47258413/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47269327
  • arkadaşlar benim laptop n53j serisi bende şu aparattan düşünüyorum acaba kullanan arkadaşlar varsa yorum yapabilirmi ve esneme falan varmı yani cuk diye orutuyormu yerine
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.