Şimdi Ara

notebook adaptör sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar toshiba notebook alali 5 ay olmuşken bugun sarj olmamaya başladi notebook bende adaptörün notebook a giren kısmına bakarken oranin bükülmüş olduğuınu gördüm büyük ihtimalle hep yatarak kullandığımdan büküle büküle sonunda birşeyler koptu içinden...

benim sorum acaba adaptörü bir elektronikçiye götürüp ondan mı yapmasini bekliyim ki yapabilir mi?? yoksa direk teknik servisemi götüriyim...

• alalı 5 ay olduysa direk kendi servisine götür. aksi takdirde o adaptörün içi açılacak ve haliyle garanti iptal!!!
  • Sadece adaptör bozuksa elektronikçiye götür yapılacak basit bir işlem olabilir

Temassızlık falan vardır
  • Aynı sorunu ben de yaşadım (ablam sağolsun yoksa ben bilgisayarı yatakta kullanmam!) önce adaptör sandım ama adaptörü değiştirince yine olmadı. İlk başlarda bir süre çalışıp sonra gidiyordu sonra sonra hiç çalışmaz oldu. Tamire götürdüm, adaptör fişinin girdiği yerin anakartla olan bağlantısının çok narin bir "soğuk lehim" olduğunu ve özenle kullanılması gerektiğini belirttiler. Tercümesi: "biz buna kıytırık bi lehim yaptık sizi de uyarmadık al işte kırmışsınız"...

Kısacası felaket tellallığı gibi olmasın ama adaptörle kurtulduysan iyi... Tez vakitte servise git ve bilgisayarı açıp elektrik girişini kontrol etmelerini özellikle iste! Garantin varken bu fırsatı kullan derim...
  • Sadece adaptörün ucundaki jak değiştirilerek sorunun hallolabilir, kabloda bir kırıklık varsa biraz kısaltıp yeni jak lehimletebilirsin. Jaktan önceki filtreyi sökerlersede dert etme önemli bişey değil, olmaması bir problem yaratmıyor (filtrenin işlevini anlatırdım, ama önemli değil dediğim gibi, bu filtrenin aktif olanı adaptörün içinde zaten mevcut) . Laptopun dişi jakı oynamışsa * thunderwatcher arkadaşın önerisini uygularsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.