ASUS K73TA modelli notebookumda sabah actığımda ekranımda daha önce hic rastlamadığım bi görüntüyle karılaştım tabi bilgim kısıtlı oldugundan pek bi aşama kaydedemedim. ertesi sabah tekrar açınca ekranda farklı bi goruntu oluştu; neden olabilir acaba yardımlarınızı bekliyorum
hdmi kablo ile tvye bagladınca goruntude bi problem yok hersey yolunda gozukuyor. fakat laptopun kendi ekranında hdmi kabloyu cıkardıgımda sorun devam ediyor resimdeki bozuk goruntu olusuyor. lcd ekrandan kaynaklımıdır veya neden kaynaklanmıs olabilir?
yokmu bir önerisi veya düşüncesi olan arkadaşımız?
songokusnS
kullanıcısına yanıt
Öncelikle geçmiş olsun ,harici ekranda görüntü aldığına göre sorun donanımsal yada yazılımsal degil,Ekranla alakalı ,benim başımada benzeri geldi araştırdım sorunun İNVERTER denen devre parçasından kaynaklandığını buldum 20tl satın alıp kendim değiştirdim,
Senin sıkıntında 3 sebep olabilir.
1- İnverter arızalıdır 2-LCD ekranın kırılmıştır 3-LCD aydınlatma lambaları kırılmıştır. Her halukarda degiştirmek gerekir ,kendine güveniyorsan sök ,model veya nosununa göre varsa yakınlarda bilgisayarcı yoksa netten sipariş ver değiştir çok daha ucuza halledersin,ama dikkat et yapıcam derken daha fazla masraf açma.
eyvallah kardeşim hemen bakıcam tekrar dönerim saolasın
sanırım benim lapton modelinin lcd değiştirilmesiyle ilgili bi video buldum sizin inverter dediginiz lcd nin arkasına sokete takılan data kablosu tarzındaki parçamı? çünki dikkatli izledim bi parcası ekranın ustune bi parcasıda anakarta gidiyor sanırsam . ilgili videoda şu ; http://www.youtube.com/watch?v=0-7gNfgiUQQ
dahada açıklayıcı olması açısından inverter dediginiz resimdeki kart mı oluyor yoksa data kablomusu?
Aşagıya ilk koydugum resim inverter çeşitleri modele göre değişir,alttaki resim lcd de nerde olduğunu gösterir ama kablo gibi degildir,elektronik devre.
eyvallah kardeşim çok açıklayıcı oldu ellerine sağlık teşekkür ederim senin yönlendirmelerin doğrultusunda bende kendim yapabilirim artık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme