Şimdi Ara

notebook ekranı kırıldı - vga çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar casper nirvana tw8 laptopum düştü ve lcd ekran paramparça oldu. Ekran çerçevesi zarar gördü ekranı tutan menteşeler yamuldu ve alt kasanın vidaları diplerden kırıldı. Kasada aralık kalıyor.

Estetiğe önem vrmediğimden bir crt ekranla kullanırım dedim. Ama ne vga ne hdmi görüntü vermior.
    Makina çalışıyor ses usbler dvd hepsi çalışıuor. İşletim sistemi çalışıor.
    Bu durumda anakart mı zaar görmüştür. Yoksa kendi imkanlarımla ekran alıp takarsam görüntü vermez ben de parayı çöpe mi atmış olurum ?

• morphellium M kullanıcısına yanıt
    garantisi varsa servise gonder yoksa bir bilgisayarciya gotur baktir bakalim ekrani kaca degistiriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

garantisi varsa servise gonder yoksa bir bilgisayarciya gotur baktir bakalim ekrani kaca degistiriyor

Garanti yok hocam. Zaten mainanın ikinci eli 450 500 e bulunuyorken 200 250 lira ekrana vermk istemiyorum. Arkadaşların laptopları bios ekranını nile harici ekrana yada televizyona veriyor. Aa benimki vermedii. Bu hasarın kırılmadan daha fazla olduğunu gösterir mi onu merak ediyorum.
    ekran disinda belki anakartda cikan bisey olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şu durumda en mantıklısı servise göndermek, laptop pert olduğu için garantiliyse kullanıcı hatası durumuna düşer ve tamir masrafları ücrete tabi olur.
    Ekran değişi ve eğer chipset arızası varsa 300-400tl tutar. Kasasıda değişsin dersen ekstra kasa fiyatıda eklenir.
    Ekran haricinde hasar durumunu görmeden söylemek pek doğru olmaz
  • FN tuşlarının sürücüsü ve kullanım programı yüklümüydü. lcd kablosunu sök tamamen. cihazı kapat hdmi kablosunu tak. lcd algılamayınca verebilir görüntüyü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: low

Şu durumda en mantıklısı servise göndermek, laptop pert olduğu için garantiliyse kullanıcı hatası durumuna düşer ve tamir masrafları ücrete tabi olur.
    Ekran değişi ve eğer chipset arızası varsa 300-400tl tutar. Kasasıda değişsin dersen ekstra kasa fiyatıda eklenir.
    Ekran haricinde hasar durumunu görmeden söylemek pek doğru olmaz

Durum öyle olursa yapıcam iş parçalamak olur hocam zaren söylediğim gibi 450 500 e bulunabiliyor iinci el olarakk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellorihz

FN tuşlarının sürücüsü ve kullanım programı yüklümüydü. lcd kablosunu sök tamamen. cihazı kapat hdmi kablosunu tak. lcd algılamayınca verebilir görüntüyü.

Fn ses açma vs çalışıyor hocam. Ama harici ekran olauı olmaddı. Söylediğin şey mantıklı zaten ekran parçalandıı kısadevre vsyapıp görüntüü bozuyor olabilir.
    Elektronikten anlıyorsan
    Güzel lehim yapabiliyorsan
    Gerekli araç gereç varsa notebook u sök ölçü cihazı ve hata ölçerle kod numaralarına bak
    Yukarıda yazdıklarım eğer olmuyorsa o zaman riske girip ekran alcan deniyeceksin :(
    Yada imkan varsa tanıdık servis felan çıkma ekran felan sor soruştur
  • lcd tv altında kullanırsın kablosuz klavye mouse la çalışır o bir şekilde vazgeçme derim windows açılış sesi falan geliyorsa hele..
  • quote:

Orijinalden alıntı: morphellium

quote:

FN tuşlarının sürücüsü ve kullanım programı yüklümüydü. lcd kablosunu sök tamamen. cihazı kapat hdmi kablosunu tak. lcd algılamayınca verebilir görüntüyü.

Fn ses açma vs çalışıyor hocam. Ama harici ekran olauı olmaddı. Söylediğin şey mantıklı zaten ekran parçalandıı kısadevre vsyapıp görüntüü bozuyor olabilir.

Aynen arkadaşın dediği de olabilir. İnsan ortam da olmadığı zaman ihtimaller aklına gelmiyor :)
  • quote:

lcd tv altında kullanırsın kablosuz klavye mouse la çalışır o bir şekilde vazgeçme derim windows açılış sesi falan geliyorsa hele..

Herşey normal gibi çalışıyor hocam. Mp3 cd takıp ezbere klavyeyle açıp dinleyebiliyorum. Sistem acılıyor orada sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: low

Elektronikten anlıyorsan
    Güzel lehim yapabiliyorsan
    Gerekli araç gereç varsa notebook u sök ölçü cihazı ve hata ölçerle kod numaralarına bak
    Yukarıda yazdıklarım eğer olmuyorsa o zaman riske girip ekran alcan deniyeceksin :(
    Yada imkan varsa tanıdık servis felan çıkma ekran felan sor soruştur

Yok hocam o kadar anlamıyorum. Zaten lehimi de hiç beceremedim :) en iyisi gidip arıza tespiti yaptırtmak galiba. Sonra oluru varsa ekran peşine düşerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.