Şimdi Ara

Notebook fan hızı ayarlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus K53SD bilgisayarımı gece kapatıp, sabah açtığımda fanın çok hızlı ve sesli çalıştığını farkettim.
    HWMonitor ile fan hızına baktığımda 3000 RPM olduğunu gördüm. İşlemci sıcaklığı 40-45 derece iken yani tamamen normal iken fan aşırı hızlı şekilde çalışıyor.
    Fan hızın düşürebilmek için çeşitli programlar denedim "Notebook FanControl, SpeedFan, Argus Monitor, TPC fan control vs." neredeyse hiçbiri anakartı desteklemiyor.
    Notebook FanControl programında diğer asus anakart profil seçimleriyle biraz kurcalayarak fanın çalışmasını tamamen durdurabiliyorum.
    Fan hızını ayarlamak için scrollbari 0'a aldığımda fan duruyor, fakat %25, %33 gibi seviyeye yükselttiğimde yine 3000 RPM dönmeye başlıyor. Sadece Aç/Kapa durumuyla çalışıyor gibi.

Biosta fan ile ilgili ayarlar yok.
    Normalde fan windows açıldığında çalışıyor, acaba windowsla ilgili bir şey olabilir mi diye düşündüm güvenli modda denedim yine aynı çalışıyor ve bios ekranındayken 3000 RPM de çalışmaya başlıyor.
    Isınma gibi bir durum yok. Temizlik açısından da sorun yok.

(acaba bios la alakalı bir şey olabilir mi diye, biosu güncellemek istedim ama bilgisayarın bataryası sağlam olmadığı için güncellemeyi yapamadım.)
    Notebook fan hızı ayarlama
    Bu sorunu nasıl çözebilirim, yardımlarınızı bekliyorum.

• güç seçenekleri>>>plan ayarlarını değiştir>>>gelişmiş güç ayarlarını değiştir>>>işlemci güç yönetimi>>>sistem soğuma ilkesi

pilde:edilgen
    prize takılı:edilgen

emin olmamakla beraber deneyebilirsiniz.
  • horozcu yavuz abi kullanıcısına yanıt
    Denedim hocam o ayarları ama olmadı, yine aynı şekilde hızlı dönmeye devam ediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fan Hızını Ayarlama Yardımm
    11 yıl önce açıldı
    Laptop fan değeri ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.