Şimdi Ara

İşlemci Soğutucu Fan sesi azaltma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar imzamdaki işlemci soğutucusunu kullanıyorum.

Fan sesi çok gürültülü 2 fan vardı birini söktüm ama gene çok gürültülü çalışıyor.
    Fan anakarta bağlı, fanı psu üzerinde bulunan fan çoklayıcılara bağlasam fan sesini etki eder mi? azaltır mı?

Fan sesini aslında MSI Control Center programı ile kısabiliyorum. ama her seferinde de kısmaktan sıkıldım.....

Sizce ne yapmam gerek.

• sesin sorunu sanırsam fanın hızlı çalışması bunun ayarını başlat/arama/ dan güç seçenekleri yazarak gelişmiş güç ayarlarına tıkla aşağıya in soğutma sistemi yazıcak maksimum performanstadır büyük ihtimal pil optimizasyonu yaptığında sorun çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur_uA

sesin sorunu sanırsam fanın hızlı çalışması bunun ayarını başlat/arama/ dan güç seçenekleri yazarak gelişmiş güç ayarlarına tıkla aşağıya in soğutma sistemi yazıcak maksimum performanstadır büyük ihtimal pil optimizasyonu yaptığında sorun çözülür.

Dediğiniz yeri bulamadım.
    Size zahmet olacak ama Print Screen yaparak gösterebilir misiniz?
  • speed fani dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

speed fani dene

Hocam Msı Anakartın kendi Programından fan kontrol ayarları zaten var.

resimdeki ayarlardan fanı kısıyorum ama bilgisayarı açıp kapayınca tekrar uçak moduna geçiyor,

PC açınca 2700 RPM hızında falan çalışıyor. Bu kısımda 1500 rpm ye kadar düşürünce hiç ses çıkmıyor. çok sessiz oluyor.

• bnm kulusturde boyle birsey yok

orada auto yaziyor ona tikla bakim belki manuel falan yaparsin sonra belki oradanda ayar falan vardir

• quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

bnm kulusturde boyle birsey yok

orada auto yaziyor ona tikla bakim belki manuel falan yaparsin sonra belki oradanda ayar falan vardir

Daimi bir ayar bulamadım. Sadece PC kapanasıya kadar kısabiliyorum.
    Auto yazan yeri açtığımda %50, %75 %100 Performans falan yazıyor. ordan %50ye getirdim mi kesi kesiliyor.

Neyse sağlık olsun. olmadı bu soğutucuyu satasım var. :(
    Stok bir fan bulup onla ekran kartı alıncaya kadar idare ederim artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fanı çok ses çıkarıyor...
    15 yıl önce açıldı
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • blki fnn tozludr kontrol et

• quote:

Orijinalden alıntı: arycanda66

quote:

sesin sorunu sanırsam fanın hızlı çalışması bunun ayarını başlat/arama/ dan güç seçenekleri yazarak gelişmiş güç ayarlarına tıkla aşağıya in soğutma sistemi yazıcak maksimum performanstadır büyük ihtimal pil optimizasyonu yaptığında sorun çözülür.

https://store.donanimhaber.com/ea/c3/7c/eac37cbfd609c3dbb198648178e7fcfe.png bu şekilde kardeş sırasıyla yaparsan sorunun çözülecektir diye umuyorum.

• quote:

quote:

quote:

https://store.donanimhaber.com/ea/c3/7c/eac37cbfd609c3dbb198648178e7fcfe.png bu şekilde kardeş sırasıyla yaparsan sorunun çözülecektir diye umuyorum.

Çok teşekkür ederim. Kusura bakma zahmet oldu.

Gösterdiğiniz yeri eve gidince deneyeceğim. 4. kısımdaki maximum performansı orta veya düşük ayara getirip bakacağım sonuca.

Çok saol.

• Onur_uA O kullanıcısına yanıt
    Selam Hocam Siz win7 hangi sürümü kullanıyorsunuz?

Bende sizinki gibi "Soğutma Yöntemi" adı altında bir sekme yok. Orada bulunan heryere baktım. Öyle bişey bulamadım.

Benim kullandığım Sürüm Win7 Home Premium 64Bit (Gerçek, Orjinal Lisanslı olanı)

Diğer bilgisayarınkisi ise Win7 Ultimate 32Bit Service Pack 1, (İnternet üzerinden crackli olanı)

2 Bilgisayara da baktım yok. :( Neyse artık hiç yapamadım Fanı değiştiririm yada başka bir çaresini bulmaya çalışacam.

• quote:

Selam Hocam Siz win7 hangi sürümü kullanıyorsunuz?

Bende sizinki gibi "Soğutma Yöntemi" adı altında bir sekme yok. Orada bulunan heryere baktım. Öyle bişey bulamadım.

Benim kullandığım Sürüm Win7 Home Premium 64Bit (Gerçek, Orjinal Lisanslı olanı)

Diğer bilgisayarınkisi ise Win7 Ultimate 32Bit Service Pack 1, (İnternet üzerinden crackli olanı)

2 Bilgisayara da baktım yok. :( Neyse artık hiç yapamadım Fanı değiştiririm yada başka bir çaresini bulmaya çalışacam.

benim işletim sistemi win 8 ama eminim win 7 de aynı yer vardır ayarı yapılabilir

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok teşekkür ederim. Kusura bakma zahmet oldu.

Gösterdiğiniz yeri eve gidince deneyeceğim. 4. kısımdaki maximum performansı orta veya düşük ayara getirip bakacağım sonuca.

Çok saol.

önemli değil inş. yardımcı olmuşumdur sorunun çözülür inş

• Onur_uA O kullanıcısına yanıt
    Saolsın Kardeş. Teşekkür ederim.

Dediğin gibi o sekme mutlaka başka bi yerde vardır. İnş. bulurum
    saolasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.