Herkese iyi geceler. Dün Thermaltake Frio Advance işlemci fanı aldım. Sorunum şu ki: fanlar yüksek devirde çalışırken bir tıkırtı sesi geliyor. Düşük devirde bir sıkıntı yok. Sürten eden bişey mi var diye baktım yok. montajdamı eksik gedik bir şeyler oldu diye tekrar açtım iki kere kontrol ettim, o da yok. Fikri olan var mı nereden geliyor olabilir bu ses?
tıkırtı derken zor duyuluyorsa yani yaklasmadan duyamıyorsan normaldir. Ama yine de sen fanın takıldığı kısma bak nasıl bise tam bilmiyorum soğutucuyu ama titreşim yapmasın diye plastik vidagibi şeylerden mi takılı
quote:
Orijinalden alıntı: K120
tıkırtı derken zor duyuluyorsa yani yaklasmadan duyamıyorsan normaldir. Ama yine de sen fanın takıldığı kısma bak nasıl bise tam bilmiyorum soğutucuyu ama titreşim yapmasın diye plastik vidagibi şeylerden mi takılı
bilgisayarın sesini kısarsam gayet net bir şekilde oturduğum yerden duyabiliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: berkbozkus
quote:
Orijinalden alıntı: K120
bilgisayarın sesini kısarsam gayet net bir şekilde oturduğum yerden duyabiliyorum.
çıkar birdaha tak dicem ama macunu filan dağılırhep sen sessizlik istiyorsan keşke noctua filan alsaydın.
Anakartla kasa bağlantısı kuran vidalara bak istersen.Gevşek olan vidalar başlıca sebebidir bu tür sorunların.
Vidalar Gevşemiştir.
Fanı çıkartın soğutucuya takılacak yer varmı bakın eğer varsa soğutucuyu değiştirin..
sorunu fanların yerini değiştirerek çözdüm :) alttakini üste ve üstekinide alta taktım. tesadüfmü bilmiyorm ama bu işlemi yaptıktan sonra tıkırtı sesi kaybolduğu gibi prime 95 testinde 60 derece olan işlemci 55 derecede stabil kaldı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme