Şimdi Ara

Havalandırma Fanı Ses Yapmaya Başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
12.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün hava güzelken dışarı çıktım, bildiğiniz gibi dışarısı rüzgarlıydı bende klimayı açayım dedim. İlk 10-15 dakika bir ses gelmedi fakat sonradan yavaşça bir ses gelmeye başladı ve bu ses gittikçe arttı. Torpido altındaki havalandırma fanı sanki bir yere çarpıyor gibi tırrr diye ses yapıyordu. Fanın üflemesinde vs. sorun yok, son kademede çok güzel hava veriyor. Fakat dediğim gibi sanki bir yere çarpıyor gibi tırr sesi geliyor içinden. Fanın içine yaprak, taş vs. kaçtığını sanmıyorum çünkü araçta polen filtresi var. Ama bu polen filtresi fanın önüne mi yoksa arkasına mı takılıyor hiç bir bilgim yok. Sizce neden olmuştur? Cumartesi günü servise göstereceğim, inşallah fazla bir masraf çıkmaz. Bu ara çok masraf ettim zaten arabaya. Aracım 2008 Doblo.

• Yukarı alayım cevap veren olmamış. Kendim sökebilir miyim acaba bu havalandırma fanını. Şimdi servise gidip kazıklanmak istemiyorum.
  • yaprak kaçmış olabilir hava girişinin oradan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk once polen filtresini kontrol edin.. Bazen filtreler yamulup fanin kanatciklarina carpabiliyor ozellikle yan sanayi polen filtreleri.. Yakin zamanda polen degistirdinizmi? degisim esnasinda kasintilida takilmis olabilir..

• hocam servise gidersen komple değiştirirler, bizim puntonun fanın fişindeki temassızlık yuzunden 500 tl gibi bir rakam çıkardılar parçayı ısmarladık babam arkadaşının ısrarı ile sanayideki bir ustaya gösterdi adam 2 dakikada işi çözdü 10 tl para istedi :) sonra fiat ile bayağı bir telefonlar kavgalar şikayetler uzun mevzular yaşadık servisin notu kırıldı genel merkezden dava açmamamız için (hasar bell, servisin siparişi kağıt üzerinde belli) resmen yalvardılar... neyse uzun lafın kısası kesinlikle bir elektrikçiye göster derim... fan torpidonun iç kısmında olabilir tozlu ve yatarak çalışman gereken bir iş buyuk ihtimalle. bulaşma derim..
  • Polen filtresi 7000 km önce değişti. Polen filtresi yan sanayiydi sanırım tam emin değilim. Aracın her parçasını orjinal alırım ama polen filtresini pek önemsemem. İnşallah içine yaprak filan kaçmıştır, başka bi sorunu yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Polen filtresi 7000 km önce değişti. Polen filtresi yan sanayiydi sanırım tam emin değilim. Aracın her parçasını orjinal alırım ama polen filtresini pek önemsemem. İnşallah içine yaprak filan kaçmıştır, başka bi sorunu yoktur.

polen filtresini çıkarıp bir tam hızda çalıştır ne var ne yok atsın denemkten zarar gelmez...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fanı çok ses çıkarıyor...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İyi fikir Bunu deneyeceğim. Polen fitresinin takıldığı parçanın ince bir plastiği vardı. O kırılmıştı, ihtimal vermiyorum ama belki o sürtüyor olabilir.
  • R9'da da olmuştu buna benzer birşey. Kaputun içindeki boşluğa temiz su, el bezi falan koyardık. Birgün fan çok ses çıkartmaya başlamıştı. Kaputu açtım baktım fan el bezini çekmiş kabine vermeye çalışıyor Tabi R9'da polen filtresi ne arar

Fan kolay erişilebilen yerdeyse açın bakın kesin birşey sıkışmıştır.
  • rulman dagitmistir

• Merak edenler için söyleyim; polen filtresi sağlam bi problem yok. Mecbur fanı indiricem aşağı. 3 tane vida tutuyor zaten. Bugün indirmeyi düşündüm ama şimdi akşam akşam iş açmayım başıma dedim haftasonu uğraşacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.