Arkadaşlar geçtiğimiz hafta notebook um yere düştü ve neticesinde hdd mde kafa atma olayı başladı. Maalesef ki içinde yüksek lisans çalışmalarım vardı. Çözüm arayışlarım veri kurtarma şirketlerinin acımasız fiyat teklifleri karşısında duvara tosladı. Şimdi arkadaşlar bazı sitelerde ve forumlarda hdd min aynısını bularak kafa değişimi yaparak soruna zor da olsa çözüm bulunabileceğini söylediler.
Öncelikle beni bu işi sen yapamazsın, çok zor, imkansız diyerek ümitsizliğe sevk etmeyin!!!!!
Sonucu hüsran bile olsa ben bu durumu kabullendim. Amatör bir ruhla ben bu problemi yapmaya çalışacağım olur veya olmaz bilmem ama olursa en azında benim durumumda olan arkadaşlara bir umut olur.
Şimdi şu konuda sizden yardım istiyorum.
1- Hdd im toshiba 320 gb 5400 rpm aynı kodlu hdd bulamıyorum fakat aynı marka aynı özelliklerde aynı büyüklüklerde model numarası bir harf farklı hdd piyasada çok. Herhangi bir tanesini alsam kafa motorunu değiştirsem olabilir mi?
2-Değiştirmeyle ilgili nelere dikkat etmem gerekiyor?
3- Bu kafa değişimi olayını amatör olarak yapan ve başarılı olan bir arkadaşımız var mı?
Konuya vakıf olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme