Şimdi Ara

notebook icin external 500gb hdd tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • notebook icin 500gb hdd almayi dusunuyorum fakat mybook tarzi hazir kutulu hdd ler yerine normal pc hdd si alip kendim 10$ lik kutularla bunu notebook a baglamak istiyorum. bu sekilde yapinca 100=150 ytl karim oluyor. acaba bu iki yontem arasinda fark varmidir. yapmayi dusundugum sistem sorun cikarir mi? daha fazla para verip hazir kutulu almak mantiklimi? kullananlarin tavsiyeleri nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kovaschee -- 6 Mayıs 2007; 19:31:58 >

• bence kendinden kutulu almak daha iyi gibi. çünkü hdd üreten marka kendi ürünü için iyi bir kutu tasarladıgından dolayı hdd nin sağlıgı için daha faydalı olur. gerek performansı, gerek sogutması. 10$ lık kutularda iş görür ama bir yerde patlak verirse kar yerine zarar çıkar ortaya. ayrıca bende araştırıyorum bu aralar 500 gb harici hdd ama fiyatların biraz daha uygun seviyeye gelmesini bekliyorum. birde smartmedia gibi hem hdd hem player görevi gören cihazlar arasında gidip geliyorum.
  • Mümkünse kutuyla beraber satılan hddlerden al.100-150kar edecem dye performansdan olma.
    zaten kutular 30dolardan aşağı değil herhalde...
  • ben kullanıyorum,
    hem dexonic sata kutusu hem de mikrobox sata+pata kutusu kullandım,
    birinde 250GB sata2 diğerinde 320GB Sata2 hdd var,
    bence sende bu şekilde yap hız olarak normalden bi farkı yok sonuçta ikiside usb 2.0 hızında çalışacak,
    yalnız 10$'lık kutu yok galiba, ide için varsa bilemem ama sata için kutular 40-60 ytl arası.

şunu da ekleyim, eğer benim gibi hdd + kutu alırsan taşınabilirliği zorlaşıyor,
    çünkü gücünü prizden alıyor ve adaptörünü taşımak zorunda kalıyorsun,
    ama normal 2,5" taşınabilir hdd alırsan onlar iki tane usb portuna bağlanıp çalışıyor,
    böylece yanında adaptör taşımak zorunda kalmıyorsun,

ben arşiv amacıyla kullandığım için sorun olmuyor, bi yere taşımıyorum.

• tavsiyeleriniz icin tesekkurler. kutulari ben ucuz diye biliyordum o yuzden tahmini bir fiyat yazmistim 10$ diye demekki daha pahaliymis.size bir sorum daha olacak hazir kutulu hdd lerde fireware cikisli olanlar var. bunlarin usb2.0 dan farki nedir?
  • bu farki bilen yok mu arkadaslar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kovaschee

tavsiyeleriniz icin tesekkurler. kutulari ben ucuz diye biliyordum o yuzden tahmini bir fiyat yazmistim 10$ diye demekki daha pahaliymis.size bir sorum daha olacak hazir kutulu hdd lerde fireware cikisli olanlar var. bunlarin usb2.0 dan farki nedir?

o da bi bağlantı şekli,
    yeniler 800mbit hızında, eskiler 400mbit,
    laptop hangisini destekliyorsa ona göre değişir işte hızı,
    usb 2,0'sa 480mbit.

usb'ye rakip olarak geliştirilen bir bağlantı türü,
    genelde kameralarda kullanılıyor.
  • birde e-sata hddler cıkmıs. usb den daha hızlı.

notebookun destekliyorsa bunlardan bir tane al. daha hızlı olur
  • ben hdd almayi dusunuyorum bi usb 2.0 lar var bi de fireware lar var onun icin hangisinin baglanti hizi yuksek onu merak etmistim. peki yeni mi eskimi onu nasil anlarim?
  • quote:

ben hdd almayi dusunuyorum bi usb 2.0 lar var bi de fireware lar var onun icin hangisinin baglanti hizi yuksek onu merak etmistim. peki yeni mi eskimi onu nasil anlarim?

laptop çok eni değilse firewire çıkışı 400 lüktür girişi ufak olur zaten bu 400 mb lik olanların
  • toshiba a100-599. yeni mi eski mi?
  • quote:

toshiba a100-599. yeni mi eski mi?

http://www.toshibatr.com/notebook_detay.asp?modelad=370

sitesinde ayrıntı vermemiş,
    sadece IEEE 1394 yazıyor,
    eğer 1394a ise 400mbit, 1394b ise 800mbit,
    ama büyük ihtimal 800'dür.
  • http://www.sonystyle.com/intershoproot/eCS/Store/en/imagesOnline/technologies/ilink/index.html

sitesinde İ.Link özelliğinden bahsetmiş, yukarıdaki sitede İ.Link'in 400mbit olduğu yazıyor.

notebook icin external 500gb hdd tavsiye

bu da hız farkları.

yalnız burda dikkat 400mbit 1394a hızı,
    resimdeki testlerde mbyte olarak ölçüm yapılmış,
    yani toshiba 400mbit ilk sıradaki değil 1394a olan.
    400mbit = 50mbyte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAG -- 9 Mayıs 2007; 1:05:53 >

• Bende Smartdisk'in ve Western Digital'ın MyBook'u var. Özellikle WD'yi tavsiye ederim.
  • peki hdd icin kutuyu nereden alabilirim? ucuza alabilecegim onerdiginiz biyer var mi?
  • bende harici hdd almadan once hddleri alıp kutuya koymayı dusunmustum fiyatı daha uygun rakamlara cekebilmek icin. fakatharici hdd lerin fiyatları eskisine oranla cok dustu. 10 gun once western digital in 500 gblik my book undan aldım 250ytl ye. oldukcada memnunum
  • mavi de everest var 25 dolara sata
    ide mikrobox 25 dolar
    sata/ pata mikrobox 34 dolar

ben 500 lük seagate st2 16 ile everest aldım kullanıyorum. ama Western digital in passportunun 500 ün de fiyatı uygun diğerlerine göre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bugattix

bende harici hdd almadan once hddleri alıp kutuya koymayı dusunmustum fiyatı daha uygun rakamlara cekebilmek icin. fakatharici hdd lerin fiyatları eskisine oranla cok dustu. 10 gun once western digital in 500 gblik my book undan aldım 250ytl ye. oldukcada memnunum

250 ytl ye nereden aldim dostum? cok iyi fiyata almissin eger o fiyata bulursam bende almayi dusunurum.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bugattix

bende harici hdd almadan once hddleri alıp kutuya koymayı dusunmustum fiyatı daha uygun rakamlara cekebilmek icin. fakatharici hdd lerin fiyatları eskisine oranla cok dustu. 10 gun once western digital in 500 gblik my book undan aldım 250ytl ye. oldukcada memnunum

250 ytl ye nereden aldim dostum? cok iyi fiyata almissin eger o fiyata bulursam bende almayi dusunurum.

ankara vatandan aldımhttp://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=21125
    kesinlikle tavsiye ederim. 500gb lık ide i hdd 260-270 ytl civarında ee bide buna kuta 30-40 ytl fiyat 300 u geciodu. boyle bi hazır sistem olması cok ii oldu. dedigim gibi onceden kutulu sistemler daha ucuza mal ediliodu, simdi hazırını almak her turlu daha avantajlı.

• 500gb external WD ler 190usd ye dusmus zate bi yerde gormustum , hic kutuyla fln urasmana gerek yok bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.