Merhaba, Monster Abra A7 V8,1 bir notebookum var. win 11 yüklü son 1 haftadır Başlıktaki problemle uğraşıyorum servise göndermeden önce son bir şans sizlere sormak istedim. Başlıkta da belirttiğim gibi notebookumda çift fan var biri gpu diğeri işlemci üzerinde gpu üzerindeki fan kademeli bir şekilde yükselip çalışırken hiç problem olmuyor ancak pc en ufak bir yüke girdiğinde ikinci fan direk en yüksek seviyede devreye giriyor ve standart diyeceğim bir sürede 1 dk içerisinde pc kapanıyor. kapanırken de tüm sistem değil önce ekran gidiyor sonra bir kaç saniye fanlar çalışmaya devam edip öyle kapanıyor. bu arada fanlar devreye girdiğinde pcde ciddi bir ısı yok 40-60 derece arası. bu arada notebook un kendi control center diye uygulaması var fan ayarı yapabilmek için bu arıza başladığından beri uygulama açılmıyor sildim tekrar yükledim ama nafile ayrıca yazılım açılmadığından klavyemin ışıklarıda açılmıyor. format atamıyorum format esnasında en ufak güce girdiğinde fan açıyor ve kapanıyor. Yaptığım İşlemler; Yazılımsal;
Donanımsal;
çok umudum kalmadı muhtemelen anakart arızası fan kontrol çipi filandır diye düşünüyorum ama o da benim yiyebileceğim bir halt değil Öneri ve desteğinizi rica ediyorum. Hayırlı günler Dilerim |
Bildirim