Şimdi Ara

NOTEBOOK KAPAK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
6.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 senelik emektar dell laptopumu sattım ve yeni samsung laptop aldım dün ve şöyle bir sorunla veyaz olmayan bi özellikle karşılaştım.
    eski dell laptopumda işletim sistemi açıkkan kapağı kapattığımda uyuyor ve tekrar kapağı açınca yeniden windows ekranı veya şifre ekranı hiç bir tuşa dokunmadan geliyordu.

fakat samsungda kapağı kapatınca uyuyor ama kapağı açınca illa power tuşuna basmam gerekiyor ki ekran gelsin, tamam 1 saniyede ekran çok hızlı geliyor zaten şifre isteme ekranınında iptal ettim ama bu özellik beni uyuz etti açıkcası.
    biosu felan karıştırdım ama bu özellikle ilgili bişey bulamadım.ben kapağı açınca direk windows masaüstü yada şifre ekranı gelsin istiyorum..
    bu bir özellikmidir yoksa laptop firmalarının karakteristik bir özelliğimi acaba,yoksa samsungda bir hatamı veya biosdan felan değiştirmem gereken bi seçenekmi var. arkadaşımda toshiba var oda direk açılıyor.
    bilen varsa yardımcı olursa sevinirim,şimdiden teşekkürler

• Denetim masası>Güç seçeneklerine girin.

Oradan istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Kolay gelsin.
  • Denetim Masası Güç seçeneklerinden ayarlanıyor olması gerekir diye düşünüyorum.
  • Sağ alttaki küçük simgelerde Pil işaretine tıkla özelliklerden Kapak Kapama veya Güç düğmesine basma ile ilgili tüm eylemleri kendin ayarlayabilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LinkinPark-Tr

Sağ alttaki küçük simgelerde Pil işaretine tıkla özelliklerden Kapak Kapama veya Güç düğmesine basma ile ilgili tüm eylemleri kendin ayarlayabilirsin..

tamam dostum saol ilgin için ama sanırım başlığı okumadan cevap yazmışın, daha öncede bakdım şimdide , söylediğin seçeneklerde sadece kapak kapatma eylemleri var , kapağı açınca ne yapılacağını söyleyen bir eylem yok
  • Siz güç seçeneklerini incelediniz mi?
  • Güç seçeneklerinde "bilgisayar sleep mode'dan çıkınca" diye bir ayar vardı sanki ordan eylemleri düzenleyebiliyordun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Bataryası Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoreXXX

quote:

Orijinalden alıntı: LinkinPark-Tr

Sağ alttaki küçük simgelerde Pil işaretine tıkla özelliklerden Kapak Kapama veya Güç düğmesine basma ile ilgili tüm eylemleri kendin ayarlayabilirsin..

tamam dostum saol ilgin için ama sanırım başlığı okumadan cevap yazmışın, daha öncede bakdım şimdide , söylediğin seçeneklerde sadece kapak kapatma eylemleri var , kapağı açınca ne yapılacağını söyleyen bir eylem yok

dostum kapağı kapatınca "hiçbirşey yapma" diye bir seçenek var onu seçersen kapak kapanınca ekrandan görüntü gider, kapağı açınca hemen masaüstü gelir ekrana..

• quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

Güç seçeneklerinde "bilgisayar sleep mode'dan çıkınca" diye bir ayar vardı sanki ordan eylemleri düzenleyebiliyordun.

senin söylediğin sistemi bende biliyorum ama o şekil yapınca pc uyumuyor sadece ekrandan görüntü gidiyor,açıncada geliyor, ama pc uyumadıktan sonra ne önemi var ben laptopu hiç kapatmam zaten sadece kapağı kapatırım kullanmadığım zaman.senin sistemde sürekli laptop çalışır kalır.
    bir önceki laptopum dell idi kapağı kapatınca uyuyordu, açıncada direk uyanıyordu, samsungda illa uyanması için açma tuşuna basmak gerekiyor
  • Yaw Arkadaslar Bende HDMI İle Bağlanıyorum laptopun Kapağını kapatınca Hiçbirşey Yapma Dedim Laptopun Kapağını Kapatınca TV Deki ekranda Gidiyor...

Lütfen Bi Yardım Edi...
  • armagan07 A kullanıcısına yanıt
    ctrl + windows + p ye basa basa yalnızca pc ekranını seçmeyi bir dene dicektim de son anda tarihe takıldı gözüm, 2009 :D :D :D muhtemelen o pc çoktan emekli olmuştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carbondioksit

ctrl + windows + p ye basa basa yalnızca pc ekranını seçmeyi bir dene dicektim de son anda tarihe takıldı gözüm, 2009 :D :D :D muhtemelen o pc çoktan emekli olmuştur.

konuyu ne hortlatmışın ama ben o laptopun tipini bile unuttum:)) konuyuda anladım zaten samsunga has yada dell e has bir özellikmiş o bazı laptoplarda kapağı açınca direk gelir ekran bazılarında kapağı kaldır ve tuşa bas mantığı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoreXXX

quote:

Orijinalden alıntı: carbondioksit

konuyu ne hortlatmışın ama ben o laptopun tipini bile unuttum:)) konuyuda anladım zaten samsunga has yada dell e has bir özellikmiş o bazı laptoplarda kapağı açınca direk gelir ekran bazılarında kapağı kaldır ve tuşa bas mantığı var.

Bende de hp ve acer laptop var. hp de dedigin olay oluyor ama acer de olmuyor. ayarları defalarca inceledim ama böyle bir ayar yok. zaten iki bilgisayara da aynı windowsu kurdum. default bir ayar olsa biri kapagı acınca uyanıyorsa digerinin de uyanması lazım.

Sanırım bu özellik bilgisayar markasına has bir özellik hocam öylemi oluyor?

• Gezerken buldum burayı belki benim gibi sonradan keşfedenler için bazı notebook larda kapak kapatılınca görüntü gitmiyor bazısında gidiyor.

Giden için CTRL+P yaptıktan sonra YALNIZCA ikinci ekran seçilmeli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.