Şimdi Ara

Notebook Kullanıcıları İçin Bilinçli Kullanıcı Profili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar önce kısaca kendimden bahsedeyim...Yaklaşık 10 senedir bilgisayar konusuyla haşır neşirim...Liseyi Anadolu Teknik Lisesi'nin Bilgisayar(Yazılım) bölümünde,üstünü ise Üniversite'de Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama bölümünde okudum...Şimdi size anlatıcaklarım tamamen tarafımdan test edilmiş yöntemlerden oluşmaktadır...

Sektörün ve ekonomi yapısının gelişememesinden dolayı insanlar hala bilinçsiz bir şekilde bilgisayar veya teknolojik cihazlar satın almaktalar...Alınan ürünlerdeki en büyük problem sahte veya yan sanayi ürünlerdir...İkinci büyük problem ise yazılım ve performans problemidir...Sahte ve yan sanayi ürünler konusunda yapılabilecek olanlar bellidir...Gelelim çözebileceğinize yardımcı olacağını düşündüğüm yazılım ve performans problemine...

En büyük altın kuralımız yazılım kontrolü...Yani aldığınız bir bilgisayar(masaüstü/notebook).İçinde kurulu bir sistemle ve çeşitli programlarla birlikte gelir...İşte kurulmuş olan bu sistem ve içindeki programlar bilgisayarınızın performansında en az %40 oranında bir düşüşe yol açar...Neden? Bilgisayar üreticileri ürünlerin talep görmesini beklerler.Ve bu süreçte çeşitli firmalar ve yazılım firmalarıyla anlaşırlar.Çabuk,sağlıksız ve stabil olmayan şekilde derlenen bu programlar bilgisayarımızın performansını büyük ölçüde belirlerler.Bu yazılımlar tamamen ticari amaçla hazırlanıp sunulmuş yazılımlardır.Ve müşteri memnuniyeti odaklı olarak sunulmazlar bizlere.Bazı yöntemler deneyen arkadaşlara rastladım çeşitli forumlarda.Aldığınız ürünle birlikte gelen yazılımları bilgisayarından güvenle kaldıran arkadaşlar var.Fakat bu aslında çok ilkel bir yöntem.Çünkü yüklenen yazılım kaldırıldığı zaman çeşitli dosyalar ve reg anahtarları bırakır işletim sisteminin içinde.Ve ne kadar temizlik yazılımı kullansanızda bilgisayarınızı hiçbir zaman o temiz haline döndüremessiniz.Performans için en önemli noktada burda bitiyor zaten.

Çözüm olarak zaten bir çoğunuzun bileceği gibi.Uygulamanız gereken yöntem şudur...

-Ürün temin edilir
    -Kullanmak istenilen programların son ve uyumlu sürümleri(offical) sitesinden bilgisayara yüklenir
    -Bu programların ilaçları(crack) değil(serial) olarak bulunur
    -Programlar deneme amaçlı kurulur ve ilaçlar uygulanır
    -Ürünün offical sitesinden driver dosyaları indirilir
    -Daha sonra bunların yedekleri alınır
    -Orijinal işletim sistemiyle gelen ürünün,içinden orijinal işletim sistemi CD/DVD'si çıkmadığından dolayı kopya CD/DVD'si edinilir ve çalıştığı test edilir
    -Orijinal ürün anahtarı notebook'larda zaten mevcuttur
    -Daha sonra ürüne uygun olan işletim sistemi kurulur
    -Ve yedeklediğiniz programlar tek tek bilgisayara uygulanır

Ayrıntıya girersek driverları kurarken dikkat edilmesi gereken nokta sadece driverları bilgisayara kurmaktır(driver'ın içinde bulunan programı değil) Yani aygıt yöneticisinden donanımı güncelleştir seçeneği kullanılarak dizinler tek tek gösterilip sadece driver kurulması gerekir.Genel olarak hiçbir makina böyle bir kurulumda sorun çıkartmaz.Tabi ki istisna aygıtlarda olabilir.Driverlar kurulduktan sonra bütün programlar sorunsuz ve tek seferde kurulmalıdır.Bütün bunlar tamamlandıktan sonra işletim sistemine uygulanacak bazı ince ayarlar sonrasında bilgisayarınızı/dizüstünüzü tam bir performansla kullanabilirsiniz.

Sorun yaşayan arkadaşlar ürün adını belirterek problemlerini bana iletebilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ectomorphy -- 30 Ekim 2007; 17:29:58 >

• vallahi guzel yazmissin eline saglik
  • bilgi paylaşımı için çok teşekkürler...
  • Bu siteye bağlandığınız IP size mi ait ? Ev adresi olarak ?
  • bana mıydı bu soru?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.