Şimdi Ara

Notebook mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Acer travel mate 660 model notebook kullanıyorum. Durumu şöyle açıklayayım; Notebook'u çalıştırdıgım prizin yerine göre mavi ekran veriyor. Örneğin, evde kullandığım zamanlar hiç mavi ekran almıyorum (cok cok nadir oluyor) ama bir cafe, restorant, havalimanı, veya yine bir evde üzerinde başka cihazlar bulunan çoklu prizler tarzında sanırsam elektrik hattı üzerine çok fazla yüklenilen yerlerde kullandığımda oturum açılır açılmaz mavi ekran veriyor ve resetleniyor, resetlendikten sonra oturum ekranına gelmeden tekrar mavi ekran veriyor ve böyle devam ediyor bilgisayarı kullanamıyorum. Yaşadığım birçok deneyimden sonra bu kadar emin konuşuyorum.
    Ayrıca belirteyim;
    *Notebookun pili hiç şarj tutmuyor bu yüzden pilsiz kullanıyorum. Ama durum pil takılı olsada olmasada değişmiyor.
    *Birde notebook yurtışından geldiği için fiş kısmı bizim prizlere olmuyor haliyle, basit bir fiş çevirici ile kullanıyorum. (3 çubuklu fişi bizim bildiğimiz 2 çubuklu hale getiriyor yani )

Hepsi bu bu dertten kurtulmak için yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

• şarj aletin orjinal mi? yani bataryasız kullanmaktan ötürü güç katında hassasiyet oluşmuş olabilir adaptörden gelen dalgalanmaları absorbe edemiyor olabilir..
  • şarj aleti orjinal. Pil hiç şarj tutmamasına rağmen pil takılıyken kullanıyordum ztn uzunca bir süredir. Yine hata alıyordum, acaba pilden olabilir mi diye çıkartıp kullanmaya başladım ama farkeden bir şey yok 2 türlü de anlattığım durumlarda mavi ekran veriyor ./ Sağlam bir pille çalıştırsam problem ortadan kalkar gibime geliyor çünkü öyle olursa elektriği hattan değil pilden alacak mantıken.. ama piyasada bulunurmu veya bu tamir edilirmi ? uğraşmama değer mi acaba bu sorunu çözer mi sizce ?
  • mavi ekranın bi resmini koyun buraya bakalım
    bunu yapabilmek için
    bilgisayarıma sağ tık özellikler gelişmiş başlangıç ve kurtarma ayarlar altında sistem hatasında sistemi otomatik yeniden başlart ın yanındaki tik i temizle
    bundan sonra mavi ekran verdiğinde sistemin reset atmayacak ve sende resim alabileceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

mavi ekranın bi resmini koyun buraya bakalım
    bunu yapabilmek için
    bilgisayarıma sağ tık özellikler gelişmiş başlangıç ve kurtarma ayarlar altında sistem hatasında sistemi otomatik yeniden başlart ın yanındaki tik i temizle
    bundan sonra mavi ekran verdiğinde sistemin reset atmayacak ve sende resim alabileceksin

mavi ekrandan sonra bilgisayarı açtığımda sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı mesajının ayrıntıları var elimde bunlar iş görür mü hocam ? Hep bunlar çıkıyor zaten değişmiyor.
    olmassa resminide koyarım en yakın zamanda ama mavi ekran da şu yazıyor;

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

C:\DOCUME~1\zafer\LOCALS~1\Temp\WERa7ee.dir00\Mini041110-01.dmp
    C:\DOCUME~1\zafer\LOCALS~1\Temp\WERa7ee.dir00\sysdata.xml

BCCode : 1000000a BCP1 : F7A265A0 BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000001
    BCP4 : 804D9F6C OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1

BCCode : 100000d1 BCP1 : 803F2978 BCP2 : 000000FF BCP3 : 00000001
    BCP4 : 804D6CE4 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***İnTeRcEpToR*** -- 22 Ağustos 2010; 14:37:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ***İnTeRcEpToR***

quote:

bunu yapabilmek için

mavi ekrandan sonra bilgisayarı açtığımda sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı mesajının ayrıntıları var elimde bunlar iş görür mü hocam ? Hep bunlar çıkıyor zaten değişmiyor.
    olmassa onuda koyarım en yakın zamanda .)

bu bilgiler yanıltır bişey anlayamayız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ***İnTeRcEpToR***

quote:

bunu yapabilmek için

olmassa onuda koyarım en yakın zamanda .)

bu bilgiler yanıltır bişey anlayamayız

sonradan aklıma geldi hocam mesajı değiştirdim geçi ama yinede yazayım; IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung laptop mavi ekran sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Bilgisayar mavi ekran veriyor
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorunu kendin çözmüşsün.Adaptörde sorun var.Çevirici ile kullanmak yerine yeni adaptör al
  • IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

bu mavi ekran sorunu genelde laptop un raminde oluşan bi sorundan verir
    yakın zamanda ram değişimi yapmadıiseniz ramınız arızalı olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkey2008abc

sorunu kendin çözmüşsün.Adaptörde sorun var.Çevirici ile kullanmak yerine yeni adaptör al

adaptör yerine pil almak daha mantıklı olmaz mı gücü direk pilden çekse.. pili şarj ederken güç dalgalanması olsada pilin hata verme gibi bi durumu yok .) ? yoksa ikisini birden mi almalıyım dersin ?
  • adaptör, pilini bitirmiş olabilir.Bence adaptör al.Hatta yeni adaptör alınca bi de format at tam temiz olsun.zaten çok pahalı değil.universal adaptörler var her makinaya uyumlu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.