Şimdi Ara

Notebook modellerinin son harfleri farklı ise parça uyar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette biraz araştırma yaptım ama bir cevap bulamadım.
    Samsung NP300E5A laptopumun anakartı arızalı. İkinci el NP300E5Z modeli birlaptop buldum. Anakartı sağlam.
    NP300E5Z modelinin ana kartını NP300E5A modeline takmak istiyorum. Bu modellerin ikisi de samsung 300e i3 olarak geçiyor. model numaralarındaki son harfler ve işlemci frekansı farklı.

Sizce anakartı uyum sağlar mı? Birinin ekranı yok, birinin ana kartı yok. (Ekranı olmayanı sahibinden.com dan almayı düşünüyorum.) Bu ikisini birleştirmek istiyorum kısacası.
    Dış kasalarında bir farklılık farketmedim. Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Özellikler:

Samsung NP300E5A

-İşlemci ModeliIntel® Core™ i3-2350M
    -İşlemci Hızı2.40 GHz
    -Sistem Belleği4 GB 1333 MHz
    -Sabit Disk (HDD)500 GB
    -Ekran Kartı Hafızası1 GB
    -Ekran KartıNVIDIA GeForce GT 520MX
    -Ekran Özelliği15.6" LED

Samsung NP300E5Z

-İşlemci ModeliIntel® Core™ i3-2350M
    -İşlemci Hızı2.30 GHz
    -Sistem Belleği4 GB 1333 MHz
    -Arttırılabilir Bellek (Maks.)8 GB
    -Sabit Disk (HDD)320 GB
    -Ekran Kartı Hafızası1 GB Paylaşımsız
    -Ekran KartıNVIDIA GeForce GT 520MX
    -Ekran Özelliği15.6" LED

• Anakart flex kablo yerleri, şekli şemaati her şeyi aynıysa uyar , diğer türlü malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Anakart flex kablo yerleri, şekli şemaati her şeyi aynıysa uyar , diğer türlü malesef.
    Bunu öğrenebileceğim bir kaynak bulamadım.
  • Son harflere falan çok takılmayın, piyasada farklı markalar altında, aynı anakartın üstüne yerleştirilmiş donanımlar satılmakta.

Her iki laptopun kasasını açıp bakın, anakartları gözünüzle kıyaslayın. %99 olasılıkla ikisi aynı anakarttır.

Arızalı laptoptaki HDD'yi de yenisine geçirin. 500 GB HDD varken 320 GB kullanmayın.

Kolay gelsin.
  • Bence de aynıdır büyük ihtimalle.

Bir de şunu düşünmek lazım; fiyatı ne kadarsa buna değer mi gerçekten?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcosDH

Son harflere falan çok takılmayın, piyasada farklı markalar altında, aynı anakartın üstüne yerleştirilmiş donanımlar satılmakta.

Her iki laptopun kasasını açıp bakın, anakartları gözünüzle kıyaslayın. %99 olasılıkla ikisi aynı anakarttır.

Arızalı laptoptaki HDD'yi de yenisine geçirin. 500 GB HDD varken 320 GB kullanmayın.

Kolay gelsin.
    Laptop elimde olsa söker bakardım ama iternette satışta maaledef. Eve büyük ihtimalle aynıdır diye düşünüyorum ben de. Alıp deneyeceğim. En kötü ihtimal ekransız olanı kasa niyetine kullanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.