Şimdi Ara

Notebook mu ultra book mu? asus mu lenovo mu,o mu,bu mu,şu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki,bu konuyu açmadan önce çokça gezindim forumda,ve sizlerinde düşüncelerini almak istedim.
    Laptop alacağım,düşündüğüm modeller arasında ASUS N56VZ,lenovo y580 ,ya da gt650m veya gt660m li bir MSI.
    laptop da oyun oynamayı uygun gören biri değilim.Hali hazırda,beni çok memnun eden gtx 550 TI ekran kartım ile beraber,orta seviye masaüstü bilgisayarım var.
    Onun için ultrabook almak istiyor canım,ama onların da ekran kartları çok zayıf görünüyor.Bugün asus zenbook gördüm,onlarda gt630 var galiba,ama 3.000TL den başlıyor onlarda.
    Laptop da oyun,sadece ve sadece pro evolution soccer dır benim için,ama grafik özellikleri en yükksek seviyede,hiç takılmadan oynatmalı.
    ultrabook lar bunu yapabilir mi?
    bir başka konu,lenovolarda,laptopun alt kapağını açtığımda,işlemci,ve ekran kartı fanı,çıplak oluyor,rahatça,zorlanmadan işlemciye termal macun sürebiliyorum,ve ileride fan bozulur ve ses çıkarmaya başlar ise,Çinden 15-20 dolara aldığım fan,3-4 dakikada takabilme özgürlüğünü sunuyor lenovo bana.
    Asus larda galiba bu yok,en azından n56vz de yok gibi gördüm.
    netice itibari ile,sizce ben ne almalıyım?
    asus n56vz,lenovo y580 ya da ..... marka ultrabook?
    çok kararsızım,
    he son olarak,MSI GUS II diye bir şey gördüm,MSI,intel'in ...... teknolojisi ile,GUS II denilen,harici ekran kartını,ekran kartı olmayan laptoplara takabilip,rahat ve huzurlu bir şekilde oyun oynayabilmemizi sağlayacak teknolojiyi piyasaya çıkartacakmış.Düşünsenize,ekran kartı 80 dereceleri görecek,ve dizüstü bilgisayarınız bundan hiç etkilenmeyecek,teorikde çok hoşuma gitti,eğer böyle birşey olur ise,yaşasın ultrabook derim.

• Soruyu soran bendeniz Ömer Yıldırım.
    Kardeşimin profili açık kalmış,onun ismi ile sormuş oldum.Neyse önemli değil. :D
  • Şu yukarıdaki mesajı,kendi profilimden yazdığıma dair yemin edebilirim,ama hllyildirim yazmış diye görünüyor ?

"Soruyu soran bendeniz Ömer Yıldırım.
    Kardeşimin profili açık kalmış,onun ismi ile sormuş oldum.Neyse önemli değil. :D"
  • sil baştan aç konuyu bence :)
  • Ayrıca "ASUS N55SF" kullanan biri olarak söylüyorum,şu işaretlediğim tuşlar çok kullanışlıydı,ASUS n56vz de neden iptal etmiş bunları,fn+f7 ... v.s. den çok daha rahat oluyordu.
    ve son olarak,asus n56vz kullananlar,ekranınız 180 derece yatabiliyor mu acaba ?

Notebook mu ultra book mu? asus mu lenovo mu,o mu,bu mu,şu mu ?
  • biraz daha macbook tarzı olmuş sadelik on planda yani
  • An itibari ile 75 kişi incelemiş,ama hiç beyin fırtınası yapan arkadaş yok.
    Ultrabook deneyimi olan yok mu acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

laptop da oyun oynamayı uygun gören biri değilim, Laptop da oyun sadece ve sadece pro evolution soccer dır benim için,ama grafik özellikleri en yükksek seviyede,hiç takılmadan oynatmalı.

ilk cümleyi okuyan ultrabook önerebilir, 2.cümleyide okuduktan sonra haliyle önermezler. lenovo 580lere bakabilirsin, isteklerini karşılar grafikler açısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: omryildirim

An itibari ile 75 kişi incelemiş,ama hiç beyin fırtınası yapan arkadaş yok.
    Ultrabook deneyimi olan yok mu acaba ?

quote:

GUS II denilen,harici ekran kartını,ekran kartı olmayan laptoplara takabilip,rahat ve huzurlu bir şekilde oyun oynayabilmemizi sağlayacak teknolojiyi piyasaya çıkartacakmış

eğer bu konuda beyin fırtınası istiyorsan onu inceledim, başlıbaşına bir bilgisayar kadar büyük bir cihaz o. notebook'un ne anlamı kalıyor onla beraber kullanıldığında

• öncekikle sadece pesi yüksek ayarlarda oynıyacaksan şuan piyasadaki her ultrabook yüksek grafiklerde açar. bende mobility 4330 var 64 bit ddr2 1366x768 yüksekte sabit 60 fps veriyor. şimdiki gömülü kartlar 4330 u ezer. yani pes konusunda sıkıntın olmasın. ultrabooklarda 3000 tl falan oldugu yok

http://www.pcdepo.com/ultrabook-notebook-kat386.html

buradan ultrabooklara bakabilirsin.
  • asus zenbooklar 2500-3000civarında seyrediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lllHELLFIRElll -- 8 Temmuz 2012; 12:21:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

quote:

laptop da oyun oynamayı uygun gören biri değilim, Laptop da oyun sadece ve sadece pro evolution soccer dır benim için,ama grafik özellikleri en yükksek seviyede,hiç takılmadan oynatmalı.

ilk cümleyi okuyan ultrabook önerebilir, 2.cümleyide okuduktan sonra haliyle önermezler. lenovo 580lere bakabilirsin, isteklerini karşılar grafikler açısından

benim düşüncem ;
    laptop ta oyun oynanmamasının sebebi,ekran kartının,masaüstü bilgisayarlarına göre zayıf olması,ve ısınma sorunundan dolayı,laptop un ömrünün kısalması.
    Ama bu GUS II ile,ekran kartını dışarıdan tedarik ediyoruz,evde iken,bağlayıp,oyun oynayabiliyoruz,dışarı çıkarken de,sadece laptop umuzu alıp,mobiliteyi sağlıyoruz.
    iki türlü de mutlu oluyoruz.
    o GUS II ye gtx 670 ..v.s. gibi bir kart taktığımızda,harika olmaz mı ?
    tabiki eksi yönleri var,sürekli tak çıkar,insan üşenebilir,ben de 3.5" taşınabilir hdd var,onu kutusundan çıkartıp takmaya üşeniyorum.
    bu daha da büyük.

• quote:

Orijinalden alıntı: ConCarnage

öncekikle sadece pesi yüksek ayarlarda oynıyacaksan şuan piyasadaki her ultrabook yüksek grafiklerde açar. bende mobility 4330 var 64 bit ddr2 1366x768 yüksekte sabit 60 fps veriyor. şimdiki gömülü kartlar 4330 u ezer. yani pes konusunda sıkıntın olmasın. ultrabooklarda 3000 tl falan oldugu yok

intel'in şuanki onboard ekrankartı hd4000 i çok övüyorlar.
    fifa 12 de ortalama 60fps verebiliyormuş,ama tabi animasyonlar girdiğinde bariz bir kasılma oluyormuş.
    Azıcık daha geliştirebilseler,tam istediğim olacak ama,işte olmuyor gibi.

• quote:

laptop ta oyun oynanmamasının sebebi,ekran kartının,masaüstü bilgisayarlarına göre zayıf olması,ve ısınma sorunundan dolayı,laptop un ömrünün kısalması. o GUS II ye gtx 670 ..v.s. gibi bir kart taktığımızda,harika olmaz mı

fikir iyi ama ısınan sadece ekran kartı değil, özellikle çok daha fazla ısınan bir bileşene daha sahip notebooklar; işlemci. ekran kartı olarak tasarruf sözkonusu ama işlemciler 95 dereceleri görebiliyorlar bu tasarruf ortadan kalkıyor gene. ekran kartı dayansa işlemci tıkanıyor
  • quote:

intel'in şuanki onboard ekrankartı hd4000 i çok övüyorlar. fifa 12 de ortalama 60fps verebiliyormuş,ama tabi animasyonlar girdiğinde bariz bir kasılma oluyormuş

hd3000lerden 2kat daha iyi ama onboard sonuçta, çözünürlük ve ayarlar düşükse çok daha iyi sonuçlarda verir ama keyif alınmaz
  • mesela burda macbookair'lerdeki hd4000le deneme yapılmış

• quote:

quote:

öncekikle sadece pesi yüksek ayarlarda oynıyacaksan şuan piyasadaki her ultrabook yüksek grafiklerde açar. bende mobility 4330 var 64 bit ddr2 1366x768 yüksekte sabit 60 fps veriyor. şimdiki gömülü kartlar 4330 u ezer. yani pes konusunda sıkıntın olmasın. ultrabooklarda 3000 tl falan oldugu yok

fifa 12 de ortalama 60fps verebiliyormuş,ama tabi animasyonlar girdiğinde bariz bir kasılma oluyormuş.

hp nin beatsaudiolu ultrabooku var ve 2000 ile 2100 tl arasında değişiyor. onda hem hd4000 var hemde harici mobility 7670m var. 7670m işini görür diye düşünyorum battlefield 3 ü 1366x768 medium-high karışık ayarlarda 35 fps üstü alınıyor.

http://www.bimeks.com.tr/urun/124026/hp-envy-sleekbook-6-1002et-b6h46ea.aspx

asusunda güzel bi ultrabooku var gt 620m ekran kartı var çokta kötü değil oda 1366... çözünürlükte hepsi medium 30-40 fps arası veriyor

http://www.hizlial.com/u30.001.1196.0620/asus-zenbook-ux32vd-r3003v-intel-core-i5-2467m-16ghz-4gb-500gb-1gb-gt620m-133-w7premium-notebook

samsung var. 7550m li ekran kartı var. bu ekran kartını pek bilmiyorum ama hd 4000 den azda olsa iyidir diye düşünüyorum fiyatıda uygun

http://www.hizlial.com/u30.001.1271.0165/samsung-np530u4b-s02tr-i5-2467m-16ghz-4gb-1tb16gb-ssd-1gb-hd7550m-14-w7p-notebook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConCarnage -- 8 Temmuz 2012; 23:47:51 >

• quote:

quote:

quote:

hp nin beatsaudiolu ultrabooku var ve 2000 ile 2100 tl arasında değişiyor. onda hem hd4000 var hemde harici mobility 7670m var. 7670m işini görür diye düşünyorum battlefield 3 ü 1366x768 medium-high karışık ayarlarda 35 fps üstü alınıyor.

http://www.bimeks.com.tr/urun/124026/hp-envy-sleekbook-6-1002et-b6h46ea.aspx

asusunda güzel bi ultrabooku var gt 620m ekran kartı var çokta kötü değil oda 1366... çözünürlükte hepsi medium 30-40 fps arası veriyor

http://www.hizlial.com/u30.001.1196.0620/asus-zenbook-ux32vd-r3003v-intel-core-i5-2467m-16ghz-4gb-500gb-1gb-gt620m-133-w7premium-notebook

samsung var. 7550m li ekran kartı var. bu ekran kartını pek bilmiyorum ama hd 4000 den azda olsa iyidir diye düşünüyorum fiyatıda uygun

http://www.hizlial.com/u30.001.1271.0165/samsung-np530u4b-s02tr-i5-2467m-16ghz-4gb-1tb16gb-ssd-1gb-hd7550m-14-w7p-notebook

Önerdikleri güzel tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.