Öncelikle benim laptopumun ram kısmında sadece ddr3 yazıyor yani ddr3l ile ilgili bir bilgi yok. Ddr3l ddr3 laptop mu demektir ? Bilgisayarıma 4 gb ddr3 1333 mhz cl9 yani içinde çalışır durumda olan ram ile birebir uyumlu notebook ram alacağım. Fakat benim ram 1.5v ve Kingston. Kingston'un hyperx ramleri var ve bunlar sanırım soğutuculu. Biraz fiyat farkı var fakat bunlar 1.35v. Yani en azından benim gördüğüm 1.35v belki 1.5v olanı vardır. Bendeki ramin yanına bu hyperx 1.35v olan rami alsam 1.5v olan bendeki çalışır ram ile sorunsuz çalışır mı ? İnternette ddr3l ramler de mevcut. Bunlardan uygun olanını alsam ddr3 olan ramim ile birlikte çalışır mı ? Bir de şu anki sistemim 32 bit. Büyük ihtimalle 4 gb ram aldığımda, 2 gb ram ile birlikte 6 gb olacak fakat 32 bit olduğundan ya 3 ya 4 gb olarak gözükecektir. Bu durumda sadece gözükme hatası mı yoksa bilgisayar o kadar mı kullanabiliyor ? 6 gb olarak gözükmesi ve 6 gb olarak kullanmak için illa 64 bit olarak format attırmak gerekir mi ? Sorularımın hepsini içtenlikle cevaplayıp bana yardımcı olacak kişilere şimdiden çok teşekkür ediyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme