Şimdi Ara

Notebook Soğutucu Adaptör İle Fan Hızı Arttırmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Notebook Soğutucu Adaptör İle Fan Hızı Arttırmak...

bende bu notebook soğutucusu var.fakat usb'den çok yavaş dönüyor.2600 rpm hızında diyor kutusunda fakat hiç 2600 rpm hızında dönmüşe benzemiyor.acaba ben notebook soğutucunun usb kablosunu ucunu kesip 12 volt 1 miliamper adaptörün de ucunu kesip bağlasam dönüş hızı artar mı.

• up
  • Üzerinde kaç volt ile çalıştığı yazmıyor değil mi? Bu arada benden tavsiye adaptör falan bağlama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YDG

Üzerinde kaç volt ile çalıştığı yazmıyor değil mi? Bu arada benden tavsiye adaptör falan bağlama.

hocam usb'den 5 volt yarım amper ile prize takıyorum ama aşırı yavaş.12 volt 1 miliamper adaptörün kablosu ile usb kablosunu birleştirebilirsem fanın dönme hızı artacaktır muhtemelen.ondan sordum
  • dostum bunu nereden temin ettin bende ariyorum lap topuma
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

quote:

Üzerinde kaç volt ile çalıştığı yazmıyor değil mi? Bu arada benden tavsiye adaptör falan bağlama.

hocam usb'den 5 volt yarım amper ile prize takıyorum ama aşırı yavaş.12 volt 1 miliamper adaptörün kablosu ile usb kablosunu birleştirebilirsem fanın dönme hızı artacaktır muhtemelen.ondan sordum

Sanırım bahsettiğiniz adaptör 12 Volt 1 Amperlik.(1 miliamper bana yanlış geldi.)Eğer direkt bağlantı yaparsanız fanınız çok kısa sürede bozulur.Motoru yanmasa bile(başlangıçta) aşırı hızlı döneceğinden motor yatakları bozulur, titreyerek önce zorlanır daha sonrada ısınarak motoru yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 27 Haziran 2010; 19:01:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

quote:

Sanırım bahsettiğiniz adaptör 12 Volt 1 Amperlik.(1 miliamper bana yanlış geldi.)Eğer direkt bağlantı yaparsanız fanınız çok kısa sürede bozulur.Motoru yanmasa bile(başlangıçta) aşırı hızlı döneceğinden motor yatakları bozulur, titreyerek önce zorlanır daha sonrada ısınarak motoru yakar.

pardon 1 amper diyecektim.aklım 100 ma'da kalmış.aynen öyle oldu.9 voltluk adaptör ile doğrudan bağladım.önce hızı gayet iyiydi sonradan.sadece ledler yandı fan hiç çalışmadı.peki ben şimdi bende yedek bir soğutucu daha vardı aynısından.ben bunun hızını hiç arttıramayacak mıyım.hep en fazla 5 volt ile kendine hayrı yok çünkü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop fan değeri ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

quote:

pardon 1 amper diyecektim.aklım 100 ma'da kalmış.aynen öyle oldu.9 voltluk adaptör ile doğrudan bağladım.önce hızı gayet iyiydi sonradan.sadece ledler yandı fan hiç çalışmadı.peki ben şimdi bende yedek bir soğutucu daha vardı aynısından.ben bunun hızını hiç arttıramayacak mıyım.hep en fazla 5 volt ile kendine hayrı yok çünkü.

Eğer elektronikle aranız iyi ise mesela 5 Volt yerine 5,80 Volt veya 6,50 Volt gibi biraz daha fazla gerilim uygulanabilir.Ama pek işe yarayacağını sanmam.Tek çare daha güçlü bir fan almak, onuda USB den çalıştıramazsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.