Şimdi Ara

Notebook soğutucu almak istiyorum pc'de en çok ısınan yerin resmi dahil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ben bu Notebook'a sağşam bir soğutucu almak istiyorum resimde görüyorsunuz ısınan yerleri işaretledin kırmızı daire pek ısınmıyor fakat ben ne olur olmaz diye işaretledim.

Ben bu PC de yaklaşık 4 saat'e yakın oturuyorum hafta sonları pek öyle değil daha fazla oluyor.

Soğutucudan özellikle beklediğim aşırı derecede kolay bir şekilde pc'yi soğutsun istiyorum.

https://store.donanimhaber.com/0e/cd/8e/0ecd8e41032fa1461f50b13c95fc1961.jpg

Notebook soğutucu almak istiyorum pc'de en çok ısınan yerin resmi dahil

• Soğutucuların çok verimli olduğunu söyleyemem tavsiyem dikkatli bir şekilde tozunu almanız olacaktır.
  • Toz almakta sıkıntı olabilir.Çok sağlam soğutucular var.Eğer iyi birşey alırsan yeri önemli değil çok iyi bir şekilde yardımcı oluyor soğumasına...
  • İlk olarak şunu belirteyim, aldığınız fan ne olursa olsun, aşırı derecede bir sıcaklık farkı beklemeyin. Sonuçta bu cihazların üfledikleri hava, en fazla cihazın dış tarafını soğutur, asıl gerekli olan iç tarafta soğutmaya etkisi çok fazla olmaz. Yine de, eğer kullandığınızı programlar, oyunlar bilgisayarınızı kasacak, ısınmasına sebep olacak türdense, bir miktar faydası olabilir.

Fan alırken, tavsiyem büyük fanlı modelleri tercih etmeniz. Fan geniş olduğundan daha geniş bir alana, daha fazla hava akımı olacak, bu da cihazın altındaki ısından dolayı altında ısınan havanın daha çabuk bertaraf edilmesine yardımcı olacaktır. Tavsiye edebileceğim herhangi bir marka-model maalesef yoktur.

İyi günler.
  • Onerim iyi bi sogutucu alin. Dandik olmasin. Termal macun ne durumda?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meraklı_gözlük kullanıcısına yanıt
    Hocam valla hiç abartmadan söylüyorum AC4 oynarken ilk 20 DK rahat oynıyabiliyorum sonra aşırı derecede bir kasma oluyor hatta bi ara Yanık kokusu geldi.

Ne önerirsiniz paraya kıyıp en iyisini alıcam bu yaz
  • John Stark kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce hiç kullanmadım. Tavsiye edersen kullanabilirim. ama fiyatı ne kadar
  • Sendektorn kullanıcısına yanıt
    Termalacun 5 10 lira biseydir. İsiya etkisi olur. Buyuk ihtimal sikinti oradandir. Bi bigisayarciya surdurmenizde fayda var

Hocam şu an bende Termalmacun var daha doğrusu yanımdaki arkadaşta var ve yanımda şu an bilgisayarcıya benziyen en ufak bir yer yok.

Siz ne yapıcağımı söylermisiniz ?
    Cihaziniz dizustumuydu ?

Evet
    Hocam internete bi yazin " termal macun nasil surulur"diye. Ama dikkat edin kucuk bi islem olmasina ragmen risklidir. Burda anlatamam.

Peki saol
    Onemli degil lakin dikkatli olmanizi birdaha soylemek zorunday. İslemci uzerinde yapacaginizdan dolayi dikkat edin. Zarar gelmesin.

• Şahsi kanaatim, bilgisayarda ne yaptığınızı bildiğiniz sürece ve dikkatli olduğunuz sürece sıkıntı çıkmaz. Termal macun sürerken, John Stark arkadaşımızın dediği gibi, öncesinde bir araştırma yapıp, neyin nasıl yapıldığına emin olduktan sonra yaparsanız, daha rahat ve garanti bir iş yapmış olursunuz. Ayrıca, bilgisayarınızın kasasını açmadan önce ve açtıktan sonra resmini çekip, neyi nereden ne şekilde çıkardığınızı bilirseniz, işiniz bittikten sonra toplarken rahat edersiniz.

Soğutucu seçerken, benim şu anda kullandığım, öyle bilindik bir marka değil. İşinizi hangisi görücekse, onu alırsınız. Yanınızda taşıyacak mısınız, çıkardığı ses sizi ne kadar etkiler (ne kadar sessiz birşey alırsanız alın, elbet bir miktar çıkacaktır) gibi faktörleri göz önünde bulundurun. Yanınızda taşıaycaksanız, katlanabilir bir model almanız sizin için rahat olacaktır, ancak katlanabilirlerin boyutları genellikle küçük olur, fan boyutları küçülür, soğutma performansları düşebilir. Çıkarttığı ses miktarı, bulunduğunuz ortam bir miktar sesliyse (televizyon açıktır, oyun oynarken ya da video izlerken sesi açık oynuyorsanız) ya da kulaklık kullanıyorsanız fan sesini bastıracaktır. Ancak uzun süreli kullanımlarda, çıkan fan sesi bilgisayarın fan sessiyle birleştiğinde, bir miktar rahatsız edici olabilir.

Kolay gelsin.

• Termal macuna bence sen bulaşma bir bilgisayarcıya götür halletsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.