Evet arkadaşlar öncelikle hoşgeldiniz diyorum. Laptop'um linkini koyacağım laptop. Anlayan arkadaşlara sorularım olacak ne yaptıysam çözemedim çünkü.
1-) Laptoptan aşırı derecede ses geliyor. Özellikle oyun oynarken geliyor fanlardan geldiğini düşünmüştüm ama pc yi açtım ve ses hoparlorlerden geliyor. İnanın traktör sesi gibi bir ses bazen geliyor bazen gelmiyor. Bunun sebebi ne olabilir? Fanlarla kesinlikle ilgisi yok içini açıp hoparlörleri söktüğümde ses tamamen kesiliyor. Garantisi şuan mevcut değil. Mevcutken defalarca gönderdim bir şey yapıyorlar daha sonra garantiden geldikten 3-4 ay sonra tekrar ses çıkmaya başlıyor.
2-) Oyunlarda fps düşüşü yaşıyorum. Ekran kartı devreye her zaman girmiyor. Laptop olduğu için onboard sanırım anakarta gömülü ve eşlenik çalışıyor nvidia ile mesela örnek vermek gerekirse cs go da 200-250 fps arası alırken birden 40 fps e düşüyor ve oyun direk kasmaya başlıyor. Hangi yolu denediysem olmadı önerisi olabilecek arkadaşları bekliyorum.
Teşekkür ederim şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara.
Ses geldiği zaman bir video çekme şansınız var mı ? Normalde Bahsettiğiniz sorun işlemci fanından kaynaklanır. İşlemci sıcaklığını ölçen programlar var. Test edip değerleri yazabilir misiniz ?
Laptopta 2 fan var hocam. Ama içini zaten açtım açıkken sesi dinledim. Hoparlorlerden geliyor tamamen işlemci sıcaklığını ölçtüm. Boşta 35 Derece Yük altında 65 derecelere geliyor.
arkadaşlar yok mu cevabı olan
Fandan başka ses yapacak bileşen yok. Ama yük altında coil whine(bobinden ses gelmesi) olabilir.
Teşekkürler yorumunuz için öncelikle. Fanlardan kesinlikle gelmiyor o konuda eminim. Coil whine olayını bende düşündüm ama laptopta 2 Adet hoparlor mevcut ve anakarta bağlı. Hoparlorleri söktügüm zaman herhangi bir ses gelmiyor. O yüzden coil whine durumunuda eledim. Ciddi derecede ses geliyor ve çıldırıcam resmen sesten.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme