Şimdi Ara

notebook tavsiye 1000--1300 tl arası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar hayırlı gunler sizden rıcam 1000--1300 tl arası ıyı performanslı aldımmı keske öburunu alsaydım demeyecegim bir notebook tavsiyesi istiyorum şimdiden ilgi ve alakanıza tesekkur ederım

• dell alırsan ısınma sorunu ile karşılaşman sürpriz olmaz onu belirteyim.
  • Bende Dell var herhangi bir ısınma sorunu yok, sen Dell kullandın sanırım ısınmadan söz ettiğine göre, senin Dell çok ısınıyodu demek ki.
  • Isınma problemi markaya ve modele bağlı olduğu kadar asıl işlemci teknolojisiyle çok ilgilidir. Teknik verilere göre ki bu verileri İntel yayınlıyor i7-740qm serisi 42nm üretim teknolojisi ve 45watt lık güç tüketimi sebebiyle daha fazla ısınmaktadır. Fakat firmalar bu sorunu son çıkardıkları modellerde bir nebze azalttılar. Halen İ7-740qm bir işlemci i7-640m,i5-xxx serilerinden daha fazla ısınmaktadır bu bir gerçektir.

Kullanmış olduğum Casper marka i7-640m işlemciye sahip cihaz 3-4 saat oyun oynadıktan sonra dahi 49 derecelik bir ısı değerine ulaşmıştır. Bilindiği gibi bu değer çok düşüktür. İnanılması güç bir durum daha nette dolaşırken film izlerken vs.. aldığım ısı değeri 29 derecedir ki ilk başta inanamamıştım. Bu kadar düşük ısınma olduğu için haliyle fan daha az çalışmakta ve şarz süresine ciddi bir katkı yapmaktadır.

İ7-740qm işlemciye sahip asus notebook ise nette dahi dolaşırken 50-55 derecelerde çalışmaktadır. Oyunlarda ise 70 dercenin altına indiğini görmedim şimdiye kadar.

Yani bu ısınma marka ve modele bağlı olduğu kadar asıl büyük etken işlemcidir. Ayrıca i7-640m serisinde Swicthable yada optimus teknolojisi sayesinde ısınma değerleri minimum a inmekte şarz süresi uzamaktadır.

• SONY F13M1E/H CORE İ5-560M 2.66GHZ-4GB-500GB-DVD/RWBR-1024MB GT425M-16.4"CAM-BT-W7PR
    bu makına nasıl arkadaslar bu makınanın 2,eli 3-4 aylık makına 1300tl isteniyor arkadasın dukkana gelmıs garantısı devam edıyor fatura vs hersey mevcut nasıl bu makınalarda sorun varmı bılgısı olanlardan yardım rıca edıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: amigo1907

Arkadaslar hayırlı gunler sizden rıcam 1000--1300 tl arası ıyı performanslı aldımmı keske öburunu alsaydım demeyecegim bir notebook tavsiyesi istiyorum şimdiden ilgi ve alakanıza tesekkur ederım

MARKA CASPER NİRVANA bir alacak karsılıgı gelecek eger müsteri bulursam.. normal fiyat 1300 1400 arası ama alacak karsılıgı gelecegi için cok uygun verecem maksat ben paramı kurtarıyım..:) eger düşünürsen özelden yaz arkadasım.. CORE İ3 işlemcili ... özellikleri veriyorum..

Özellikler
    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i3
    İşlemci Hızı 2.4 GHz
    İşlemci Numarası 370M
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 3 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Sabit Disk Kapasitesi 320 GB
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası Max.512 MB
    VGA Chipset Markası INTEL
    VGA Chipset Modeli HD Graphics
    Ekran Boyu(inch) 15.6" HD-LED
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW Dual
    Mobil Özellikler Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
    İşletim Sistemi Win 7 Home Basic Tr
    Ağırlık 2.8 KG
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımlı Hafıza

• quote:

Orijinalden alıntı: amigo1907

SONY F13M1E/H CORE İ5-560M 2.66GHZ-4GB-500GB-DVD/RWBR-1024MB GT425M-16.4"CAM-BT-W7PR
    bu makına nasıl arkadaslar bu makınanın 2,eli 3-4 aylık makına 1300tl isteniyor arkadasın dukkana gelmıs garantısı devam edıyor fatura vs hersey mevcut nasıl bu makınalarda sorun varmı bılgısı olanlardan yardım rıca edıyorum

hiç düşüme al yarı fiyatına almış olursun

edit: yalnız ekranı büyük ona göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhdmr -- 9 Ocak 2011; 23:32:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.