Şimdi Ara

Notebook'umun adaptörü ACİL YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Arkadaşlar, ben bilgisayarı çok yoğun olarak kullanmaktayım, bilgisayarım intihara kalkıştığı ve yeni bir Ultra bilgisayar edinebilecek kadar bütçem olmadığı için ( Ailevi sorunlar ve taşınma ) kendime bir Netbook aldım idareten.

Şarj cihazından, elektrik sesi geliyor, elektrik cızıltısı diyelim. Fakat bu ses normal şarj cihazları veya adaptörlerden gelen direnç sesi değil arkadaşlar, temassız bir şekilde gidip geliyor, ilk kabloların temasında ki ses tekrarlanıyor, kablonun soketi gevşek duruyor, onu söküp tekrar yerine lehimleyeceğim. Çok acil bir durum arkadaşlar, Yedek Bataryamdan yazıyorum, farklı bir öneriniz varmıdır, ne yapabiliriz, sorun neden kaynaklanabilir sizce ?

https://store.donanimhaber.com/94/cf/87/94cf875ca074712e128daa2fd681ddb1.jpg

https://store.donanimhaber.com/62/fe/04/62fe047afbc49a80aa7602039fdf18b2.jpg

https://store.donanimhaber.com/bd/a9/77/bda9773edf21cd25a4a786c0128055fc.jpg

Şerif ALTAY

Notebook'umun adaptörü ACİL YARDIM ! Notebook'umun adaptörü ACİL YARDIM ! Notebook'umun adaptörü ACİL YARDIM !

• Blok kondansatörü başta olmak üzere diğer kondansatörleride bir değiştirmeni öneririm
  • Bir olcu aletiyle kondansator uzerinde sureklu voltaj degisimi olup olmadigina bak.ayrietten iscilik cok kotu grunuyor az elemanli bir guc devresi olmasina ragmen jumper var.ve deliklerunin genisligi 1mm den bile buyuk.sana onerim lehim kontrolu yapman .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eveet, arkadaşlar teşekkür ederim.
    220 V Giriş Soketi gevşemişti, lehim ile söküp tekrar sabitledim + ölçüm yaptım, şu anda stabil çalışıyor, kartta herhangi bir sıkıntı yok.
    Sadece şu dikkatimi çekti, plakanın üzerinde ki lehim yanmış.

Çok teşekkür ettim, hepinize keyifli günler diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: NeferFlex

Eveet, arkadaşlar teşekkür ederim.
    220 V Giriş Soketi gevşemişti, lehim ile söküp tekrar sabitledim + ölçüm yaptım, şu anda stabil çalışıyor, kartta herhangi bir sıkıntı yok.
    Sadece şu dikkatimi çekti, plakanın üzerinde ki lehim yanmış.

Çok teşekkür ettim, hepinize keyifli günler diliyorum.

Hanging marka olduğunu merak ettim.cunku dediğimiz gibi soğuk lehimden kaynaklı.bu De me joy oluyorki çok düşük kalitede üretilmiş.simdi makineler lehimliyor büyük firnalarda

• Evet, adaptörün markası LITEON. LITE-ON ELECTRONICS.IINC. üretmiş, görünüşe göre. Benim merak ettiğim şey Bu tarz besleme kartlarında jumper ne işe yarıyor ? Jumper dediğimiz eleman soketin arkasında ki sigortaya benzeyen şeymidir hocam ? Hani ampul gibi olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeferFlex

Evet, adaptörün markası LITEON. LITE-ON ELECTRONICS.IINC. üretmiş, görünüşe göre. Benim merak ettiğim şey Bu tarz besleme kartlarında jumper ne işe yarıyor ? Jumper dediğimiz eleman soketin arkasında ki sigortaya benzeyen şeymidir hocam ? Hani ampul gibi olan

Jumper ilk fotodaki sol ust kosedeki teller devre dizayninda tek kat pxblerde kullanulir.kotu dizayn demek cok fazla jumper demektir.cunku oldukca az eleman var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardım laptop !!!!!
    9 ay önce açıldı
    Laptop Batarya Tamiri Yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne dersiniz ???
     Notebook'umun adaptörü ACİL YARDIM !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.