Şimdi Ara

Notebook yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Notebook ekranı ekteki resimdeki gibi kare kare mavi bir renk alıyor size bu mesajı yazdığım anda ise firefox ekranıyine ekteki resim gibi oluyor. Ancak bu sürekli olmuyor. bazen arada sırada kendi kendine düzeliyor. normalde masaüstü arka planı siyahtır. Ancak bu problem olduğu zaman aşağıdaki resimdeki gibi kareli lacicevrt oluyor. format atıyım diyarum ama bazen bunu bios ekranında da yapıyor. bios ekranını bile görüntülemiyor. o yüzden bios ayarlarını yapamıyorum.
    bu durum için notebook u Ankarada bir servise götürdüm. Servis yetkilisi:"abi dedi senin ekran kartı gitmiş gibi gözüküyor. ama biz yaparız dedi" Bizde tamam deyip verdik notebooku yetkili şahsa. neyse iki gün sonra gittim servise " abi dedi senin notebook bizi çok yordu. tam vazgeçecektim bişey daha denedim çözüldü problemin dedi" bende neymiş problem diye sordum. "Abi senin ekran kartının cashleri bozulmuş onları değiştirdim dedi borcun senin hatırın için 100 dolar" dedi bende peki deyip verdim parayı ama dedim bi problem olursa getitirim notebooku deyip çıktım. kendi kendime içimden ucuz atlattık dedim çünkü bu notebook bildiğim kadarıyla ekran kartı değiştirilemiyor komple boardun değişmesi gerekiyor.

neyse bir gün sorunsuzca çalıştı notebook. oyun oynadım internette gezdim hiç bi sorun yok. Ancak ertesi gün notebook gene aynı hatayı vermeye başladı. hemen servisi aradım. durumu anlattım. getirin bakarız çaresine dediler. Mecburen tekrar götürdüm bilgisayarı. iki sonra servisten arayıp; "Abi senin ekran kartının chiplerini değiştirdik ama işletim sistemin yeni chipi tanımadı. o yüzden windowsa di format atmak gerekiyor dediler. "Kendi kendime içimden has sittir dün cashti bugün chip baklım daha değişmeyen neyi kalacak diye söylenirken, servisteki arkadaşa; "şimdi format atmayın bilgisayarın içinde önemli bilgilerim var deyip gittim aldım noteboku. Şimdi notebook bende. Allah varya pekte inanmıyorum ekran kartının cash'inin ve ciplerirnin değiştiğine. bence bular olayı yazılımsal olarak çözmeye (sistem geri yükleme falan filan. driverların tekrar yüklenmesi falan filan) çalıştılar ama çözemediler. en son çözüm olarak windowsun bozulmuş olacağını düşünerek sistemi komple yeniden kurarak işi kurtarmaya çalıştılar. tabi bu benim düşüncem.

Bu arada ekranı normal haline getirmek için kenimce bir yol buldum. ekran kartını yoracak bi oyun açıyorum. önce kargacık burgacık bulanık reimler geliyor. daha sonra (3-5 dakika) kendi kendine normal haline geliyor. Ancak bu nihayi çözüm olmuyor oyundan çıktıktan yarım ila bir saat sonrası tekrar eski haline geliyor.

bunları anlattıktan sonra sizlere sormak istediğim:

1- tabi öncelikli olarak bu sorun neden kaynaklanabilir.
    2- notebookun ekran kartının casleri değitirilebilirmi
    3- notebookun ekran kartının chipleri değitirilebilirmi
    Not: Ekran kartı Ati radeon mobilty 9700 AGP (128mb 128 bit

Notebook yardım lütfen

Notebook yardım lütfen

• arkadaşlar fikir yürütebilecek kimse yokmu
  • Ramses75 arkadaşım,

Ben bu işlerden pek anlamam, sorunun cevabını da kesinlikle bilmiyorum. Ama eğer yardım almak istiyorusan eğer bildiğim kadarıyla bunun için
    bilgisayarın ile ilgili tüm teknik bilgileri vermelisin. Bir de daha spesifik bir isimle tartışma açmalısın.

Hadi kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutkara1 -- 22 Ocak 2008; 2:40:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.