Şimdi Ara

notebook yorumcuları!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kısa bı sure once laptop almaya karar verdım ve ıkı model arasında karar veremıyorum.Bana bu ıkı makıne ıcın yorumlarınızı yazarsanız cok memnun olurum.sımdıden tesekkurler.

ben makıneyı hem oyun hem de kısısel ıslerım ıcın kullanmayı dusunuyorum.oyunları kaldıracak kapasıtede olsun ıstıyorum.1. makıne daha ıyı zaten ama ben sunu sormak ıstıyorum.yanı aradakı fıyat farkı kadar performans farkı gorebılırmıyım.eger fazla fark olmazsa 2. makıneyı alayım dıyorum.

SAYGILAR

1.makıne

Karakteristik TOSHIBA A100-192 DUO 2GHZ 512 100GB 15.4

CPU Cinsi - HIZI Intel Centrino Duo Mobile teknolojisi, Intel Core Duo T2500 - 2.0 GHz 667 MHz FSB, 2 MB

Ekran Boyu(Inch) 15.4"

Ekran Tipi TruBrite WXGA TFT ekran (1.280 x 800)

Ekran Kartı 256 MB X1600

Bellek(MB) 1024 MB

Bellek Tipi DDR2 RAM - Max. 4.096 MB (533 MHz)

Floppy YOK

Sabit Disk 100 GB (5.400 rpm) S-ATA

Optik Sürücü DVD SUPER Multi Drive

Faks-modem 56K V90 Modem

Ses Toshiba Bass Enhanced Sound System, 16-bit stereo, Entegre stereo hoparlörler

Network 10/100 Ethernet, Wireless (802.11 a/b/g)

Port DC-in, harici monitor, mikrofon, kulaklık (stereo), RJ-11, RJ-45, TV-out (s-video), i.LINK, 6-in-1 Media Card Slot, 4 x USB 2.0

Pil Ömrü Lithium Ion 3.27 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)

Ağırlık(KG) 2.72kg

Yazılım Windows XP Home Edition (TR/ENG)

Ek Özellikler Bluetooth
    Chipset: Intel 945PM Express
    Pcmcia: 1 x PC Card Type II, Express Card Slot
    Boyutlar - ( ExBxY ) mm.: 360 x 267 x 29.8 / 36.8 mm

fıyat: 1659 dolar+KDV

2.makıne

İşlemci : Intel Pentium M 760 2.0 GHz/2MB/533 (Sonoma)
    Ekran : 15.4" WIDESCREEN WXGA TFT Parlak Ekran / 1.3 Mega Pixel WEB KAMERALI
    RAM : 1024 MB DDR-2 533 Mhz RAM (Max 2 G)

HDD : 100GB 5400 RPM Harddisk
    Ekran Kartı : 256 MB Ge_Force 7300 Ekran kartı (Paylaşımsız)
    Genişleme Yuvaları : 1 x IEEE1394 ,4x USB 2.0, 1xParalel Port , PCMCIA 2.1,IRDA , Tv Out

802.11g WiFi Kablosuz Arabirim, LAN ,Bluetooth ,Card Raeder 4+1.

Optik Sürücü : 8 X DVD Dual RW
    Audio : AC97 S/W, Audio DJ
    İşletim Sistemi : Microsoft Windows XP Home TR
    Ebatlar : 354x 284 x 35.2 mm
    Pil ve Pil Ömrü : Li-Ion 8 cell 4 saat
    Klavye : Q Turkçe 85 Tuş
    Hediye : Taşıma Çantası
    Ağırlık : 2,85 Kg

fıyat: 1455dolar+KDV

• Aralarındaki tek ciddi fark işlemcileri.. İlk makine çift çekirdekli (core duo) 64bitle çalışabilir. 2.makine de ii yalnız geleceği düşünüyorsan ilk makinayı almanı tavsiye ederim .tabi maddi durumun el veriyorsa o kadar fark değermi bilemicem ama almışken iisini almak lazım
  • Arkadaşım iki makinada iyi burda önemli olan senin ne düşündüğün ama laptopu olan biri olarak yazıyım(dell inspiron6000) oyun oynamayı düşünüyorsan kesinlikle uzaak dur.Şöyleki şimdi çıkan oyunları rahatça oynuyorsun ama ilerde sorun yaratır.Onun haricinde 2 makinada süper
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahmutkayhan

Aralarındaki tek ciddi fark işlemcileri.. İlk makine çift çekirdekli (core duo) 64bitle çalışabilir. 2.makine de ii yalnız geleceği düşünüyorsan ilk makinayı almanı tavsiye ederim .tabi maddi durumun el veriyorsa o kadar fark değermi bilemicem ama almışken iisini almak lazım

Cor Duo 64 bit calismaz...
  • quote:

Cor Duo 64 bit calismaz...

Mobil AMD Turion 64 X2 teknolojisi ile çalıışır....
  • quote:

Orjinalden alıntı: megadeth61
    arkadaslar merhaba.

kısa bı sure once laptop almaya karar verdım ve ıkı model arasında karar veremıyorum.Bana bu ıkı makıne ıcın yorumlarınızı yazarsanız cok memnun olurum.sımdıden tesekkurler.

ben makıneyı hem oyun hem de kısısel ıslerım ıcın kullanmayı dusunuyorum.oyunları kaldıracak kapasıtede olsun ıstıyorum.1. makıne daha ıyı zaten ama ben sunu sormak ıstıyorum.yanı aradakı fıyat farkı kadar performans farkı gorebılırmıyım.eger fazla fark olmazsa 2. makıneyı alayım dıyorum.

SAYGILAR

1.makıne

Karakteristik TOSHIBA A100-192 DUO 2GHZ 512 100GB 15.4

CPU Cinsi - HIZI Intel Centrino Duo Mobile teknolojisi, Intel Core Duo T2500 - 2.0 GHz 667 MHz FSB, 2 MB

Ekran Boyu(Inch) 15.4"

Ekran Tipi TruBrite WXGA TFT ekran (1.280 x 800)

Ekran Kartı 256 MB X1600

Bellek(MB) 1024 MB

Bellek Tipi DDR2 RAM - Max. 4.096 MB (533 MHz)

Floppy YOK

Sabit Disk 100 GB (5.400 rpm) S-ATA

Optik Sürücü DVD SUPER Multi Drive

Faks-modem 56K V90 Modem

Ses Toshiba Bass Enhanced Sound System, 16-bit stereo, Entegre stereo hoparlörler

Network 10/100 Ethernet, Wireless (802.11 a/b/g)

Port DC-in, harici monitor, mikrofon, kulaklık (stereo), RJ-11, RJ-45, TV-out (s-video), i.LINK, 6-in-1 Media Card Slot, 4 x USB 2.0

Pil Ömrü Lithium Ion 3.27 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)

Ağırlık(KG) 2.72kg

Yazılım Windows XP Home Edition (TR/ENG)

Ek Özellikler Bluetooth
    Chipset: Intel 945PM Express
    Pcmcia: 1 x PC Card Type II, Express Card Slot
    Boyutlar - ( ExBxY ) mm.: 360 x 267 x 29.8 / 36.8 mm

fıyat: 1659 dolar+KDV

2.makıne

İşlemci : Intel Pentium M 760 2.0 GHz/2MB/533 (Sonoma)
    Ekran : 15.4" WIDESCREEN WXGA TFT Parlak Ekran / 1.3 Mega Pixel WEB KAMERALI
    RAM : 1024 MB DDR-2 533 Mhz RAM (Max 2 G)

HDD : 100GB 5400 RPM Harddisk
    Ekran Kartı : 256 MB Ge_Force 7300 Ekran kartı (Paylaşımsız)
    Genişleme Yuvaları : 1 x IEEE1394 ,4x USB 2.0, 1xParalel Port , PCMCIA 2.1,IRDA , Tv Out

802.11g WiFi Kablosuz Arabirim, LAN ,Bluetooth ,Card Raeder 4+1.

Optik Sürücü : 8 X DVD Dual RW
    Audio : AC97 S/W, Audio DJ
    İşletim Sistemi : Microsoft Windows XP Home TR
    Ebatlar : 354x 284 x 35.2 mm
    Pil ve Pil Ömrü : Li-Ion 8 cell 4 saat
    Klavye : Q Turkçe 85 Tuş
    Hediye : Taşıma Çantası
    Ağırlık : 2,85 Kg

fıyat: 1455dolar+KDV

megadeth61 in bahsettigi iki makine icin konusuyoz, yoksa ben de su an 24 CPU lu 64 bit SGI kullaniyom 12 GB RAM li, bu teknolojide de calisir. Mesele yukardaki 2 makinenin birbirine olan ustunlugu ve hangisinin tercih edilebilecegi.

• evet arkadaslar.yorumlarınızı bu ıkı makıne uzerıne yogunlastırırsanız daha ıyı olur.tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş bu nasıl bir yorum allah aşkına

1- Core Duo 32 bit - 64 bit'i desteklemez
    2- Aralarındaki ciddi fark yalnızca işlemcileride değil ekran kartları.

Megadeth kardeş,

Kesinlikle 1 nci modeli tercih etmelisin. İşlemci çift çekirdek ve ilk modelde X1600 ekran kartı var. Kesinlikle aradaki farkı fazlası ile hakediyor. İkinci makina rtık eski teknoloji kalmış ve verilecek paraya yazık zaten

quote:

Aralarındaki tek ciddi fark işlemcileri.. İlk makine çift çekirdekli (core duo) 64bitle çalışabilir. 2.makine de ii yalnız geleceği düşünüyorsan ilk makinayı almanı tavsiye ederim .tabi maddi durumun el veriyorsa o kadar fark değermi bilemicem ama almışken iisini almak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak_onair -- 14 Temmuz 2006; 20:33:53 >

• toshıba konusunda cekındıgım ıkı nokta var. atı ekran kartları bıraz fazla ısınıyormus.notebooklarda da ısınma buyuk sorunlardan bırı bıldıgım kadarıyla.onun ııcn bıraz cekınıyorum.bırde toshıbaların cd okurken cok fazla ses cıkartıyomus.forumda kullanan arkadasların yazılarında okudum.
  • arkadaşım bu iki makineyi karşılaştırmaya bile gerek yok. tabiki toshiba daha iyi. ekran kartı ısınıyormuş dvd rom sesli çalışıyormuş yok öyle bişey. çift katmanlı dvd yi koyarsan tabiki sesli çalışır sessiz çalışanı olmaz zaten. bu ati ekran kartının fazla ısınması olayınıda anlayamadım gitti. bu ısınıpta alevmi alıyor.ısınma olayı sözü geçen ikinci makinenin ekran kartının ısısının iki katına bile çıksa çok daha iyi bir performans verir. böyle ince gereksiz ayrıntılara takılıp akıl karıştırmanın bi alemi yok. saygılar
  • Kesinlikle çok fazla ısınmıyor

quote:

Orjinalden alıntı: megadeth61

toshıba konusunda cekındıgım ıkı nokta var. atı ekran kartları bıraz fazla ısınıyormus.notebooklarda da ısınma buyuk sorunlardan bırı bıldıgım kadarıyla.onun ııcn bıraz cekınıyorum.bırde toshıbaların cd okurken cok fazla ses cıkartıyomus.forumda kullanan arkadasların yazılarında okudum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.