Şimdi Ara

notebooklar ile ilgili bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu günlerde 1000$ ı pek geçmesi istenmeyen bir notebook almayı düşünüyorum. Büyük ihtimalle ikinci el olacak. Merak ettiğim bir iki (7) nokta var:
    - masaüstü bilgisayar gibi ikinci el notebook toplama imkanım var mı?
    - Bursa da oturuyorum. İkinci el notebooları nerede alabilirim?(istanbulda geçerli)
    - dizüstü bilgisayarlarda amd işlemci tavsiye eder misiniz?
    --- ikinci el notebook alırken hangi hususlara dikkat etmeliyim!.
    - İşletim sistemi için para vermek istemiyorum. "0" bilgisayar alacak olursam böyle bir sorunla karşılaşır mıyım?
    - Linux un notebooklarda uyumluluğu ne ölçüde. Sürücüler ile boğuşurmuyum.
    - ben bu dizüstü bilgisayarın portlarını standart olmayan uygulamalar içinde kullanmayı düşünüyorum. Mesela pic programlamak için seri portu kullanabilmek istiyorum. Seri port çıkışı voltaj değerlerinde masaüstü bilgisayar port çıkışına nazaran bir fark olur mu?

bu konulardaki tavsiyelerinizi ve bilgilendirmelerinizi bekliyorum. Belki saçma gelmiştir ama ayrıntı sorular önemli olabiliyor. Şimdiden teşekkür ederim.

• toplama işi sanırım olmuyo ama hdd ram ve eger mobil ise işlemciyi degistirebiliyosun
    kadıkoye bi ugra orada bulma sansın fazla
    notebook alırken ekranda olu pixel varmi dikkat et
    tabii garantili bulabilirsen onu almaya calıs parcaları biraz pahalı oluyo tabii hdd ram bozulursa sanslısın bunları degistirebilirsin ama baska bi sorun cıkarsa durum kotu olur
    ayrıca tabii pile de dikkat et benden bu kadar ayrıca portları da istedigin gibi kullanabilirsin
  • yok cpu m ise yine değiştiremezsin.Bir notebook'ta sadece ra,hdd ve cdrom'u değişebilirsin.Birde PCMCIA port'u kullanarak bir şeyler takabilirsin okadar..
  • valla hocam ben degisiyo diye biliyorum işlemciyi
  • Yani georgia dostum bi yanlışın var notebook'larda bütün parçalar bir board'un üstüne microscobic lehimlerle lehimlenmiştir.Onu bir insanın çıkarıp da yerine yenisini takması baya zor.Ha bi aralar Gericom die marka değişebilir işlemcili notebook çıkarmıştı ama 4.5 kiloydu
  • ok hocam
  • sıfır alırken mutlaka işletim sistemi de alman gerekiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mobilya ile ilgili Herşey...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aktardıklarınız için teşekkür ederim.
    Elektronikle uğraştığım için programlayıcılar içinde kullanmak istiyorum. Yani bi kısadevrede, port ve anakart gider. Buda notebookun sonu olur galiba. Bu konuda tecrübesi olan var mı?

İşletim sistemi olarak linux veren var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.