Şimdi Ara

Notebooklarda Çözünürlük: 1024x768 Yeterli Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-2 hafta içinde notebook almayı düşünüyorum. Evdeki pc de 1280x1024 çözünürlük kullanıyorum. Sizce notebooklardaki 1024x768 çözünürlük yeterli mi? Dell Latitude D505 modeli 1400x1050 çözünürlüğe sahip. Böyle bir notebook tercih etmek mantıklı mı? Bilgisi olanlar fikrini yazarsa sevinirim.

• arkadaşım notebooklarda 1024x768 çözünürlük yeterlidir.Fakat yanlış yere açmışsın topici...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganea

arkadaşım notebooklarda 1024x768 çözünürlük yeterlidir.Fakat yanlış yere açmışsın topici...
    dell d-505 tavsıyemdımdır ama çözünürlük senin için önemli ise d-800 modeli var 1900x1200 çözünürlük linki bir incele
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=INF.LSDTLATD800TXP
  • quote:

Orijinalden alıntı: browni

dell d-505 tavsıyemdımdır ama çözünürlük senin için önemli ise d-800 modeli var 1900x1200 çözünürlük linki bir incele
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=INF.LSDTLATD800TXP

Alıntıları Göster
    yeterli bence

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih.çelik

yeterli bence

Alıntıları Göster
    15" lik bir LCD ekranda 1024*768 üzeri çözünürlük , ekran boyutları küçük kaldığı için, ergonomik açıdan çok rahatsız edici oluyor. Yazılar , iconlar ufacık kalıyor, ne olduğunu anlamak için gözlerini epey yorman gerekiyor. 1400*1050 alır 1024*768 çalıştırırım dersen aman yapma. LCD ler CRT ler gibi değil, doğal çözünürlüğü dışında bir çözünürlükte çalıştırmaya kalkınca görüntü kalitesi ciddi şekilde düşüyor.

En iyisi TeknoSA , Bimeks , Vatan, Carrefour vs. biryerde çalışan laptopların ekranlarına bak , kendin karar ver.

• quote:

Orijinalden alıntı: i386

15" lik bir LCD ekranda 1024*768 üzeri çözünürlük , ekran boyutları küçük kaldığı için, ergonomik açıdan çok rahatsız edici oluyor. Yazılar , iconlar ufacık kalıyor, ne olduğunu anlamak için gözlerini epey yorman gerekiyor. 1400*1050 alır 1024*768 çalıştırırım dersen aman yapma. LCD ler CRT ler gibi değil, doğal çözünürlüğü dışında bir çözünürlükte çalıştırmaya kalkınca görüntü kalitesi ciddi şekilde düşüyor.

En iyisi TeknoSA , Bimeks , Vatan, Carrefour vs. biryerde çalışan laptopların ekranlarına bak , kendin karar ver.

Alıntıları Göster
    1024x768 yeterli oluyor fakat yüksek kaliteli ekranlarda yüksek çözünürlülüğün tam kapasite kullanılması sorun oluşturmuyor.
    Örn. Sony de görmüştüm. Dikey 1400.. Fazlasıyla netti.

• quote:

Orijinalden alıntı: HalukK

1024x768 yeterli oluyor fakat yüksek kaliteli ekranlarda yüksek çözünürlülüğün tam kapasite kullanılması sorun oluşturmuyor.
    Örn. Sony de görmüştüm. Dikey 1400.. Fazlasıyla netti.

Alıntıları Göster
    Birde 1680*1050 lik ekranlar 15,4 inç Asus'un . Ayrıca benim tercihim 15,4 den büyük olmamalı ama çözünürlükte minimum 1400*1050 olmalıdır , çünkü bana daha altı yetmiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sejder

Birde 1680*1050 lik ekranlar 15,4 inç Asus'un . Ayrıca benim tercihim 15,4 den büyük olmamalı ama çözünürlükte minimum 1400*1050 olmalıdır , çünkü bana daha altı yetmiyor

Alıntıları Göster
    dostum ben kullanıyorum ve yeterli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

dostum ben kullanıyorum ve yeterli...

Alıntıları Göster
    ben 1680*1050 kullanıyorum bende 1280*800 görünce one diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganea

arkadaşım notebooklarda 1024x768 çözünürlük yeterlidir.Fakat yanlış yere açmışsın topici...
    quote:

Orjinalden alıntı: ganea

laptop mobil bir cihazmıdır değilmidir nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: epsis

quote:

Orjinalden alıntı: ganea

laptop mobil bir cihazmıdır değilmidir nedir ?

Alıntıları Göster
    Yeterde artar hele oyun oynamayacaksan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bartified -- 8 Haziran 2005, 19:33:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bartified

Yeterde artar hele oyun oynamayacaksan...

Alıntıları Göster
    Kesınlıkle 1024*768 ustu olmalıdır. 1400*1050 yı 15" dell laptop da kullanıyorum ve emın ol cok daha ıyı ve oyle gozukmuyor gıbı bır sorun tabıkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaan

Kesınlıkle 1024*768 ustu olmalıdır. 1400*1050 yı 15" dell laptop da kullanıyorum ve emın ol cok daha ıyı ve oyle gozukmuyor gıbı bır sorun tabıkı yok.

Alıntıları Göster
    15" monitor için yeterli bir çözünürlük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: perspective

15" monitor için yeterli bir çözünürlük.

Alıntıları Göster
    kesinlikle yetmiyor..normal uygulamalar için belki yeter ama uygulama geliştirirken sürekli olarak scroll larla oynamak sinir bozucu oluyor...o yüzden notebooktaki ideal çöz 1400*1050....bence tabi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: andar

kesinlikle yetmiyor..normal uygulamalar için belki yeter ama uygulama geliştirirken sürekli olarak scroll larla oynamak sinir bozucu oluyor...o yüzden notebooktaki ideal çöz 1400*1050....bence tabi :)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: andar

ewet sana katılıyorum. delphide scrolle uğraş dur
    ama 1400*1050 iyidir de 15.4" wide screen 1280*800 de çok çok rahat yeter yani. film falan seyrederken mükemmel oluyo wide screen

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orjinalden alıntı: andar

ewet sana katılıyorum. delphide scrolle uğraş dur
    ama 1400*1050 iyidir de 15.4" wide screen 1280*800 de çok çok rahat yeter yani. film falan seyrederken mükemmel oluyo wide screen

Alıntıları Göster
    yeterli fakat fazlasıda göz çıkarmaz...

• bence 1280*800 den şaşma, goruntu kalitesi dusebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeanuReeves

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

hocam en doğrusunu sen söylemişsin katılıyorum aynen

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanbaha

quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

hocam en doğrusunu sen söylemişsin katılıyorum aynen

Alıntıları Göster
    yanlis cevap.

kesinlikle yeterli degil...

• quote:

Orijinalden alıntı: anticore

bence 1280*800 den şaşma, goruntu kalitesi dusebilir
    quote:

Orjinalden alıntı: anticore

bence 1280*800 den şaşma, goruntu kalitesi dusebilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.