Şimdi Ara

notebooktan internete girmenin en kolay yolu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hp pavilion DV5 1005 et model bilgisayarım var. İşim gereği sürekli geziyorum. Bu bilgisayardan internete girmenin en ucuz ve en kolay ve hızlı yolu nedir?
    Turkcell connect kard, yada telefonu bağlayıp inetrnete girmek ya da sim kartı bilgisayara bağlamanın bir yolu var mı. bu gibi seçeneklerin arasında hangisi kullanılmalı? fikirleri merak ediyorum.

• dostum bende w880i var. telefonumu bluetoothle laptopuma bağlayıp avea ile nete girdim. hiçbir sayfa açmadım sadece msn açıldı ama lanet olası msn in wellcome sayfasıda açıldı ve tabiki konuştuğum kişilerin küçük resimleride açıldı. tam 1 saat konuştum ve tam 38 konturum düştü.

bilmiyorum ucuzmu ama durum bu. ya gsm operatörlerinin internet paketlerini kullanıcaksın yada 3g olayı çıkınca kullanıcaksın 3g ile adamlar 700kb/sn ile dosya indiriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: marsli
    Hp pavilion DV5 1005 et model bilgisayarım var. İşim gereği sürekli geziyorum. Bu bilgisayardan internete girmenin en ucuz ve en kolay ve hızlı yolu nedir?
    Turkcell connect kard, yada telefonu bağlayıp inetrnete girmek ya da sim kartı bilgisayara bağlamanın bir yolu var mı. bu gibi seçeneklerin arasında hangisi kullanılmalı? fikirleri merak ediyorum.

Merhaba,
    Mobil olarak çalışıyorsanız ve sürekli internet ihtiyacınız varsa bu işi GSM üzerinden çözmeniz gerekir.
    Bunun için iki yöntem kullanabilirsiniz. Bilgisayara PCMCIA portundan takılan cep telefonu kartını kullanabilen kartlar var. En pratik çözüm budur. Turkcell connect kard buna bir örnektir. Bu kart ile rahatlıkla internete girebilirsiniz. Ama bu kart sadece Turkcell'e endekslidir, diğer GSM firmalarının kartı ile kullanamazsınız. Bu kartların firma sınırı olmayan modelleri de var.
    Diğer bir yöntem ise EDGE ve bluetooth desteği olan bir telefon almak. Bu telefonu bluetooth ile bilgisayara bağlar ve internete çıkarsınız.

GSM firmalarının cel telefonu üzerinden internet kullanımı ile ilgili kampanya paketleri var. 3 GB data (giden ve gelen beraber) için fiyatlar sanırım 50-70 TL arasında. Güncel fiyatları bir kontrol edin. En ucuzu sanırım AVEA'da. Yalnız firmanın EDGE desteği olup olmadığı ve telefonla bağlantı yapacaksanız telefonun da EDGE desteği çok önemli. Bu sayade basit GPRS bağlantıya göre çok daha yüksek hızda internet bağlantınız olur. Mesela: bir arkadaşım mobil olarak internet kullanıyor. GPRS ile 3-5 kb ile data alırken EDGE ile 20 kb'a kadar data alabilrdiğini belirtiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.