Şimdi Ara

Notebooku kapatıyorum ,şarjı bitiyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, sorunum şöyle w10 a geçtikten sonra bilgisayarı kapatınca ,ertesi gün açtığım zaman şarjının bittiğini fark ettim win8 de böyle olmuyordu ayrıca ubuntu yüklü oradan kapatınca böyle bir sorun çıkmadı , windows ta iken kapattıktan sonra bataryayı çıkarıp takıyorum ,bu şekilde yapınca bataryada en ufak bir azalma olmuyor.Bir de geçen gün bilgisayarı kapattıktan 15 dk sonra falan fanın (emin değilim ince bir sesti fan diye düşünüyorum) 3-5 saniye çalışıp durduğunu fark ettim , tabi 5-10 dk da bir tekrarlıyordu gene bataryayı çıkarıp taktım o çalışma sesi gelmedi bir daha internette çok araştırdım ama böyle bir sorunu olan görmedim , çözüm de bulamadım yardımlarınızı bekliyorum...

• tolga_0808 T kullanıcısına yanıt
    BIOS'ta bulunan Fast Boot ve Wake on Lan özelliklerini disabled hale getirip yeniden denemenizi tavsiye ederim.

Bazı durumlarda Windows 8'den upgrade ile kurulan Windows 10'da görülebildiğini okumuştum, bunun için de üreticiler upgrade sonrasında clean install yapılmasını öneriyorlar. Ancak öncelikle yukarda yazdığım konuyu kontrol etmenizde fayda var.
  • Dediğinizi yaptım Fast Boot Disable duruma getirdim fakat Wake on Lan diye bi yer bulamadım USB wake support vardı o da disable durumda zaten , yarın belli olur bakalım batarya bitecekmi gene
  • bilgisayarın ekranı gidip fanları durana kadar kapagı kapatma
  • quote:

Orijinalden alıntı: KralCocuk44

bilgisayarın ekranı gidip fanları durana kadar kapagı kapatma

Hep öyle yapıyordum ama bitiyordu şarjı gene ondan sonra bende fan durduktan sonra bataryayı çıkarıp takmaya başladım anca öyle bitmiyor şarjı ama böyle giderse de batarya yerinde durmayacak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Definitive©

BIOS'ta bulunan Fast Boot ve Wake on Lan özelliklerini disabled hale getirip yeniden denemenizi tavsiye ederim.

Bazı durumlarda Windows 8'den upgrade ile kurulan Windows 10'da görülebildiğini okumuştum, bunun için de üreticiler upgrade sonrasında clean install yapılmasını öneriyorlar. Ancak öncelikle yukarda yazdığım konuyu kontrol etmenizde fayda var.

Batarya gene tükendi.Windows 10 u upgrade ile kurmadım clean install yapmama gerek varmıdır sizce?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.