Şimdi Ara

Bilgisayarın şarjını çekince kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
29.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopun şarj kaplosunu çekince kapanıyor sadece takılı olduğunda çalışıyor takmadanda kullanamıyorum. Şarjı (adaptör değil) bilgisayardan çıkarıp sadece prize (adaptörü) takıncada böyle oluyodu. Acaba şarja bi şeymi oldu,benim yapabileceğim bi şey varmı lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o1HERO -- 29 Eylül 2012; 15:39:50 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Şarjdan Çıkarılınca Kapanıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Giriş

Bir laptop'un şarjdan çıkarıldığında kapanması yaygın bir sorundur. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve çözümleri de kullanılan cihaza göre değişebilir.

Olası Nedenler

• Pil Sorunu: Pilin ömrünün dolması veya arızalanması, laptop'un şarjdan çıkarıldığında kapanmasına neden olabilir.
    • Güç Kaynağı Sorunu: Güç adaptörü veya şarj kablosu hasarlı olabilir ve laptop'a yeterli güç sağlayamaz.
    • Anakart Sorunu: Anakarttaki bir sorun, laptop'un pilden aldığı gücü doğru şekilde düzenlemesini engelleyebilir.
    • BIOS Ayarları: BIOS ayarlarında hatalı bir yapılandırma, laptop'un şarjdan çıkarıldığında kapanmasına yol açabilir.

ASUS Laptop'lar

ASUS laptop'ların şarjdan çıkarılınca kapanması durumunda, aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Güç adaptörünü ve şarj kablosunu kontrol et ve hasarlı olup olmadıklarını tespit et.
    • Pilin durumunu kontrol et. ASUS Battery Health Charging uygulamasını kullanarak pilin sağlığını test edebilirsin.
    • BIOS ayarlarına gir ve "Güç Yönetimi" bölümündeki "Pil Ayarları"nı kontrol et. "Şarj Etme Eşiği" ve "Boşaltma Eşiği" ayarlarının uygun olduğundan emin ol.

Diğer Laptop Markaları

Diğer laptop markaları için olası çözümler şunları içerir:

• Pil Kalibrasyonu: Pili tamamen boşalt ve ardından şarj et. Bu, pilin doğru kalibre edilmesine yardımcı olabilir.
    • Güç Yönetimi Ayarları: İşletim sistemi güç yönetimi ayarlarını kontrol et ve "Dengeli" veya "Yüksek Performans" güç planının seçili olduğundan emin ol.
    • Donanım Tanılaması: Laptop üreticisinin sağladığı donanım tanılama aracını kullanarak laptop'un donanımı için sorunları kontrol et.

Sonuç

Laptop'un şarjdan çıkarıldığında kapanması sorunu, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Pil, güç kaynağı, anakart ve BIOS ayarları gibi olası nedenleri kontrol etmen ve ilgili çözümleri uygulaman önemlidir. Sorun devam ederse, profesyonel bir teknisyenden yardım almayı düşünebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bataryanızın miadı dolmuş gibi görünüyor.
  • aynısı bendede var bataryan bittiği için anında kapanıyor ama bende yine 1-2 dakka idare ediyor
  • bundan bi kaç gün önce yarım saat 1saat dayanıyodu ama
  • benim laptopun bataryası da bitmiş durumda, orjinal lenovo batarya satan yer bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
  • Bu sorunu yaşayanlar Güç seçenekleri bölümünden Gelişmiş güç seçeneklerinde "Düşük Pil Eylemi" bölümünde herikisinide Hiçbirşey yapıp.
    "Kritik Pil Eylemi"nde de Pildeyken bölümünde Uyku işaretleyip sonucu yazabilirler mi acaba.

Bunu söylememin nedeni.
    Benim batarya 1 saatte %7 ye geliyor,windows ta bilgisayarı kapatıyordu.Bu ayarı yaptıktan sonra.Batarya yine 1 saatte %7 seviyesine iniyor pc bundan sonra uyku moduna geçiyor açtıktan sonra 1,5 saatte fazla kullanabiliyorum bilgisayarı üstelik şarj %0 görünüyor.
    Windows şarj seviyemi yanlış hesapladığı için erken kapatıyor.Sizdede böyle bir sorun olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masidar

Bu sorunu yaşayanlar Güç seçenekleri bölümünden Gelişmiş güç seçeneklerinde "Düşük Pil Eylemi" bölümünde herikisinide Hiçbirşey yapıp.
    "Kritik Pil Eylemi"nde de Pildeyken bölümünde Uyku işaretleyip sonucu yazabilirler mi acaba.

Bunu söylememin nedeni.
    Benim batarya 1 saatte %7 ye geliyor,windows ta bilgisayarı kapatıyordu.Bu ayarı yaptıktan sonra.Batarya yine 1 saatte %7 seviyesine iniyor pc bundan sonra uyku moduna geçiyor açtıktan sonra 1,5 saatte fazla kullanabiliyorum bilgisayarı üstelik şarj %0 görünüyor.
    Windows şarj seviyemi yanlış hesapladığı için erken kapatıyor.Sizdede böyle bir sorun olabilir

arkadas fişi çektiğinde kapandığı için bataryası ölmüş yeni batarya alması sart ama diğer arkadaslar sizin dediğinizi denesinler bence işe yarayabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkeze çok teşekkürler
  • bataryan mefta olmuş kardeş bence yenisini al
  • quote:

Orijinalden alıntı: o1HERO

Arkadaşlar laptopun şarj kaplosunu çekince kapanıyor sadece takılı olduğunda çalışıyor takmadanda kullanamıyorum. Şarjı (adaptör değil) bilgisayardan çıkarıp sadece prize (adaptörü) takıncada böyle oluyodu. Acaba şarja bi şeymi oldu,benim yapabileceğim bi şey varmı lütfen yardım edin

durum nedir bilgilendirirmisin bendede aynı sorun varda
  • lityum iyon batarya laptoplarda 2 seneden fazla gitmiyor zaten
  • Masidar kullanıcısına yanıt
    eyw kanka düzeldi
  • Kısa sürede bitiyor laptop bataryaları. Ben hiç kullanmadığım halde 1 sene dayanmamıştı asus bataryamı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 yılından beri kullandığım Samsung laptopumun bataryası hala sağlam. %65 kapasitesini hala koruyor.
  • asus x542ur laptopta aynı sorunu yaşıyorum. bazen pilde kullanıyorum hiçbir şey olmuyor pil ömrü 4 saat gidiyor pilde sıkıntı yok ama bazen tak diye kapanıyor. bazen aylarca olmuyor bazı dönemlerde çok oluyor. şuan çok olmaya başladı. olası sorunlar neler olabilri acaba? yukarda verilen güç ayarlarında sorun yok

• kullanıcı9999 K kullanıcısına yanıt

Hocam o serinin kronik bir sorunu bende de aynı laptop var pili soketten oynuyor o yüzden kapanıyor eğer garantisi bittiyse açın pili sokete ittirin düzeliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın hocam acaba benim pc de sabah arkasını açtık işlemi yapıp kapattık bilgisayar ı pirizden çıkarınca kapanıyor açmadan önce 1 saatten fazla prize takılı olmadan kullanabiliyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: güngörduyar

sayın hocam acaba benim pc de sabah arkasını açtık işlemi yapıp kapattık bilgisayar ı pirizden çıkarınca kapanıyor açmadan önce 1 saatten fazla prize takılı olmadan kullanabiliyordum

ürün ne , neden açtınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.