Şimdi Ara

LAPTOP KAPAĞI KAPANINCA UYKU MODUNA GEÇMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR MERHABA BUGUN LAPTOPUMU JELİNİ DEĞİŞTİRDİM VE TEMİZLEDİM. DAHA ÖNCE DEFALARCA YAPMIŞLIĞIM VAR. ANCAK LAPTOPU TOPLADIKTAN SONRA KAPAĞI KAPATINCA UYKU MODUNA GEÇMİYOR. AYARLARA BAKTIM BUTUN HERŞEY UYKU MODUNA AYARLI BİR ŞEKİLDE DURUYOR.

ACABA TAKMADIĞIM LLED SWİCTH KABLOSUMU VAR

ACER ASPİRE 5745G

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Kapağı Kapatılınca Uyku Moduna Geçmeme Sorunu

Laptop kapağı kapatıldığında cihazınızın uyku moduna geçmemesinin birkaç nedeni olabilir:

• Güç Ayarları: Güç ayarlarınız, kapağı kapattığınızda cihazınızın uyku moduna geçmesini engelliyor olabilir. Denetim Masası'ndan "Güç Seçenekleri"ne gidin ve "Kapak kapatıldığında" için "Uyku" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.
    • Donanım Sorunları: Kapak sensörü veya güç düğmesi gibi donanım bileşenlerindeki sorunlar, kapağı kapattığınızda uyku modunun devreye girmesini engelleyebilir. Bu durumda, cihazınızı yetkili bir teknisyene götürmeniz önerilir.
    • Yazılım Güncellemeleri: İşletim sistemindeki veya aygıt sürücülerindeki güncel olmayan yazılımlar da bu soruna neden olabilir. Tüm yazılımların en son sürümlerle güncellendiğinden emin olun.
    • Diğer Uygulamalar: Çalışan bazı uygulamalar, kapağı kapattığınızda cihazınızın uyku moduna geçmesini engelleyebilir. Görev Yöneticisi'ni kontrol edin ve arka planda çalışan tüm uygulamaları kapatın.
    • Pil Tasarrufu Modu: Pil tasarrufu modu, cihazınızın kapağı kapattığınızda uyku moduna geçmesini engelleyebilir. Denetim Masası'ndan "Güç Seçenekleri"ne gidin ve "Pil tasarrufu modu"nun devre dışı olduğundan emin olun.

Bu adımları uyguladıktan sonra çoğu durumda sorun çözülür. Sorun devam ediyorsa, daha ileri düzeyde sorun giderme işlemleri gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • başlat aç arat "kapak kapatıldığında yapılacakları değiştir" gibi bir şeydi. Eğer burda kapak kapatıldığında uyku modu olarak görünüyorsa ekranının kapanıp kapanmadığını kontrol et. Aşağıya doğru hafif hafif indir görüntü gitmiyosa büyük ihtimalle bilgisayarın ekranın kapandığından haberi yoktur. temassızlık olabilir.

büyük ihtimalle kapak kapatıldığında gerçekleşenleri değiştirden aratırsan düzeltirsin.
  • KAPAK KAPATILINCA YAPILICAKLARA BAKTIM. EKRANDAN GELEN LED SWİCTH KABLOSUNU TOPARLAMIŞTIM BELKİ O EZİLİNCA KAPANIYORDUR . TEKRAR BİR BOARDA ESKİ HALİNE GETİRMEYEYİ DENİYEYİM

GİNE YARDIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER
  • cagaty94 C kullanıcısına yanıt
    ikinci dediğimi de yapaydın ya. buzdolabı kapağı gibi yavaş yavaş indir ekran tamamen kapanmadan panel gidiyor mu bak. gitmiyorsa sıkıntı donanımda işte
  • sıkıntı donanınımda değil klavyenin altında kablollarvar power tuşunu ana karta bağlıyan ince geniş kablolar onların ucları gümüş 3 4 milim uzunlugunda ben onlardan 1 tanesini ana karta takarken kırmışım kıl gibiler zaten o yüzden olmuyor şuan kontrol ederken farkına varabildim
    resimdeki kablonun ince uçları bunlardan lazım bana 1 tane

• quote:

Orijinalden alıntı: cagaty94

sıkıntı donanınımda değil klavyenin altında kablollarvar power tuşunu ana karta bağlıyan ince geniş kablolar onların ucları gümüş 3 4 milim uzunlugunda ben onlardan 1 tanesini ana karta takarken kırmışım kıl gibiler zaten o yüzden olmuyor şuan kontrol ederken farkına varabildim
    resimdeki kablonun ince uçları bunlardan lazım bana 1 tane

bende samsung laptop kullanıyorum uzun zamandıri son bir kaç gündür bu problem bende de var kapağı kapatıyorum ama laptop çalışmaya devam ediyor ayarlar resimdeki gibi uyku modunda ama uyku moduna geçmiyor , kapağı açtığımda da açma kapama düğmesi ışığı yanıyor pc çalışır durumda ama ekran siyah görüntü yok bilgisayarcıya mı götürmem gerekir ?

[simage]
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek59 -- 25 Ekim 2017; 22:49:26 >

• -denetim masası

--güç seçenekleri

---sol bölüm kapak ayarları'na tıklayın 2 seçeneğide uyku olarak seçin

-----Geri dönün

------plan ayarlarını değiştir

-------Gelişmiş güç ayarlarını değiştir

--------Uyku'yu genişletin

---------Karma uyumaya izin ver'i tıklayın 2 ayarıda 'açık' olarak değiştirin ve 'tamam' diyerek çıkın

Artık cihazınız kapağı kapatılınca uyku moduna geçeçektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.