|
Laptop Kapağı Kapatılınca Uyku Moduna Geçmeme Sorunu
Laptop kapağı kapatıldığında cihazınızın uyku moduna geçmemesinin birkaç nedeni olabilir:
- Güç Ayarları: Güç ayarlarınız, kapağı kapattığınızda cihazınızın uyku moduna geçmesini engelliyor olabilir. Denetim Masası'ndan "Güç Seçenekleri"ne gidin ve "Kapak kapatıldığında" için "Uyku" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.
- Donanım Sorunları: Kapak sensörü veya güç düğmesi gibi donanım bileşenlerindeki sorunlar, kapağı kapattığınızda uyku modunun devreye girmesini engelleyebilir. Bu durumda, cihazınızı yetkili bir teknisyene götürmeniz önerilir.
- Yazılım Güncellemeleri: İşletim sistemindeki veya aygıt sürücülerindeki güncel olmayan yazılımlar da bu soruna neden olabilir. Tüm yazılımların en son sürümlerle güncellendiğinden emin olun.
- Diğer Uygulamalar: Çalışan bazı uygulamalar, kapağı kapattığınızda cihazınızın uyku moduna geçmesini engelleyebilir. Görev Yöneticisi'ni kontrol edin ve arka planda çalışan tüm uygulamaları kapatın.
- Pil Tasarrufu Modu: Pil tasarrufu modu, cihazınızın kapağı kapattığınızda uyku moduna geçmesini engelleyebilir. Denetim Masası'ndan "Güç Seçenekleri"ne gidin ve "Pil tasarrufu modu"nun devre dışı olduğundan emin olun.
Bu adımları uyguladıktan sonra çoğu durumda sorun çözülür. Sorun devam ediyorsa, daha ileri düzeyde sorun giderme işlemleri gerekebilir.