Şimdi Ara

Notebooku Yenilemek ? Yardım. SSD? HDD SORUNU VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 sene önce Casper markalı laptop aldım ilk 6 ay gerçekten memnundum fakat bu 6 ay sonrasında bilgisayarın bir bölümü darbe aldı bu darbe sonrasında bilgisayarın sanırım ekran kartı ve hdd de bir sorun çıktı yani pc açılmıyordu ekran kartı kesin değil fakat hdd de sorun çıktığı kesin herneyse garantiye götürdüm garanti yaptı eyvallah fakat laptopun eski halinden eser yoktu aşırı yavaştı ve giderek yavaşladı düşüncem hdd de sorun olduğu yani eyvallah laptopu yaptılar fakat tam yapamamışlar galiba tekrar garantiye götürdük tekrar götürdük malesef ben götüremiyordum başkası götürüyordu onlara hdd sorunu olduğunu söyleyin dememe rağmen söyleseler bile galiba elemanlar anlamıyordu veya görmezden geliyorlardı her seferinde format atıp gönderiyorlardı ve her seferinde hdd de hata oluyordu yniani test programlarında bad sector hatası geliyordu ve malesef garanti hdd yi değiştirmeden garantisi bitti bende kolları sıvadım
    Laptopu yenilersek bu bana ne kadara patlar ve bu yenileme değermi diye yoksa direk hddyi değiştir sat yada direk böyle 700 gibi bir fiyata sat onun yerine masaüstü toplamak mı daha mantıklı diye düşünüyorum sizce ne yapmalıyım laptop bana lazım oluyor bu yüzden satmamayı düşünüyorum fakat eğer ki yenileme değerse bunu yapacağım değmezse satmayı düşünüyorum (OKUMASANIZ DA OLUR OKURSANIZ İYİ OLUR)

Sistemin özelliklerini yazayım :

Pegatron A15 Anakart
    i5 2410M Cpu
    4GB Ram
    GT 540M Ekran kartı
    500GB HDD

HDD de dediğim gibi sorun var benim için 128Gblık bir ssd alanı yeterli olduğu için HDD ye ihtiyaç duymuyorum fakat soru şu ki Ssd taksam değer mi ve bilgisayar düzelirmi ki benim tahminlerim üzerine hdd den kaynaklanan sorunlardan dolayı laptop aşırı yavaş ki SSD Takılırmı Laptopu yenilemeye değer mi ? yoksa satıp masaüstü mü toplanmalı ? yenileme konusunda fantastik şeyler de düşünüyorum fakat olurmu bilmiyorum fantastik şeyler dediğim mesela pc çok ısınıyor bunun dış tasarımdan ve fan eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum bunlar için bir şeyler mevcutmudur

İlgileriniz için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenoMachinal -- 20 Temmuz 2013; 0:38:18 >

• Up the ıron from DH
  • Dostum elektronik şans işi olmakla beraber ben casper a karşıyım,forumda kendi köşesinde şikayeti çok olanda var memnun olanda var ama ben almam aldırmam ,madem aldın hızlı olması için yapılacak ilk iş SSD ye geçmektir,çünkü sistemin ne kadar güçlü olsada farzı misal yani İ7 işlemcin var 8 Gb ram var ekran kartında iyi ama makine neden yavaşş,yavaş çünkü sistemin hızı en yavaş olan parça kadardır oda harddisk ,dar boğaz a takılırsın ama ssd geçersen makinen rahatlar ,pil süresi uzar,ısınma düşer,250-300 tl arası 128 gb bir ssd alabilirsin ve senin sistemini uzun zaman götürür .bundan daha ucuza sistem toplayamazsın en kolay sistemi hızlandırma yolu bence ssd tabi sen bilirsin..

Not : Sistemin sata2 dir aldığın ssd sata 3 bile olsa sen sata 2 hızına düşersin ama bu bile yeterli bir hızdır harddiskten çok çok hızlı olur,bilgin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borcuhan77

Dostum elektronik şans işi olmakla beraber ye geçmektir,çünkü sistemin ne kadar güçlü olsada farzı misal yani İ7 işlemcin var 8 Gb ram var ekran kartında iyi ama makine neden yavaşş,yavaş çünkü sistemin hızı en yavaş olan parça kadardır oda harddisk ,dar boğaz a takılırsın ama ssd geçersen makinen rahatlar ,pil süresi uzar,ısınma düşer,250-300 tl arası 128 gb bir ssd alabilirsin ve senin sistemini uzun zaman götürür .bundan daha ucuza sistem toplayamazsın en kolay sistemi hızlandırma yolu bence ssd tabi sen bilirsin..ben casper a karşıyım,forumda kendi köşesinde şikayeti çok olanda var memnun olanda var ama ben almam aldırmam ,madem aldın hızlı olması için yapılacak ilk iş SSD

Not : Sistemin sata2 dir aldığın ssd sata 3 bile olsa sen sata 2 hızına düşersin ama bu bile yeterli bir hızdır harddiskten çok çok hızlı olur,bilgin olsun.

Hocam aslında Asus Alacaktım malesef stokta yoktu istediğim ürün, bende aynı özelliklerdeki casperi aldım ki almaz olaydım (pegatron diye anakartmı olur)
    Sorum zaten ssd montelemesiydi eğer ki mümkünse bunu yapacaktım bilgilendirme için teşekkürler elimizde ki bir şeyleri çıkartıp ssd alıcağız artık satma gibi bir durumum da yok bir ssd alıcağız artık soğutma için ne düşünüyorsunuz peki ? modifiye işe yararmı fan takmayı falan düşünüyorum zaten garantisini bitmesini bekliyordum laptopun iyice karıştırıcağım artık vantilatörü soğutucu yapma gibi fantastik düşünceler içindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenoMachinal -- 20 Temmuz 2013; 3:35:18 >

• Laptoplarda sogutma için mutlaka yerden yukarıda olmalı bundan kastım ,düz bir zemin yada yumuşak bir yüzeye konursa birçok laptop modelinde hava kanalları altta olduğundan ,yeterli hava çekemez ve ısı artışı olur,Ben laptop sogutucu fan kullanıyorum magazalarda marka fanlar 120 Tl kadar çıkıyor ben daha basit olan plastik gövdeli tek büyük fanlı bir sogutucuyu 20 Tl satıldığını gördüm hertürlü iş görür zaten amaç laptopun altındaki hava kanallarına havayı üflemek ,2 senedir kullanmışsın bu zaman içinde laptopun fanı temizlendimi işlemci termal macunu yenilendimi ? fan toz doluysa yeterince hava çekmez ısınır,işlemcinin termal macunu artık kurudugundan yeterli oranda ısı iletmez laptop ısınır ,Laptopun garantisi bitmiş eger kendinede güveniyorsa elin yatkınsa içini açıp bir genel temizlik yap,youtube da konu ile ilgili video bulabilirsin yardımı olur .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.