Şimdi Ara

Notebookumu düşürdüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 yıldır kullandığım Samsung r520 notebookumu yaklaşık 1 - 1.5 ay önce düşürdüm. daha doğrusu tek elimle notebooku taşıyordum diğer elimdede adabtör falan vardı :) tek elimle dengeyi kaybettim ve tam düşmek üzereyken duvara doğru çarpıttım notebooku. düşmesede en az düşmüş kadar oldu.

Hemen bilgisayarı açtığımda pek bir sorun yoktu ama acayip yavaşladığını farkettim. Diski biçimlendirip format attım. Artık herşey düzelmişti. Adobe Cs 5 ve Visiual studio 2010, sql server 2005 gibi programlarda rahat rahat projeler yaptım ve gayet hızlıydı eski haline dönmüştü pc. Hatta pes 2011 bile oynamıştım uzun süre.

Ama bir anda bilgisayar düştükten sonra ki gibi yavaşlamaya başladı. tekrar format attım. yine herşey düzeldi ama bu sefer programları yüklerken yine aşırı yavaşlamaya, yüklememeye başladı.

Bunların sonucunda

HD tuna adlı test programı ile HDD 'yi test ettim, test %50 'lerdeyken Hdd 'de %2.5 'luk bad sektör tespit etti.

Şimdi sorularım;

Sorun tamamıyla Hdd de mi?
    Sorun Hdd ve diğer donanımlarda mı...

Ek olarak: Hdd 'den pek ses cıkmıyor yani Bad sektör olunca ses cıkarması lazım ama ses aynı.

Teşekkürler.

Not: Uzun oldu biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yns1 -- 18 Haziran 2011; 13:28:00 >

• upppppppppppppppppppppp
  • mekanik diskler darbeye karşı dayanıklı değil malesef he o darbeyle baya bi hasar almıştır diski değiştrmeniz lazım
  • Almışken SSD al bence.Değişmesi lazım.
  • teşekkürler. inş arıza sadece hdd 'de dir.
    SSD 'ler pahala gibi görünüyor :) 7200 rpm bir hdd alırım heraelde. bu arada 2.5 inc almam gerekiyor ?
  • evet 2.5 inç almalısınız seagatein 500gb üzeri 7200rpm disklerini öneririm
  • 7200 alcaksan alma derim.
    SSD varken 7200 almak pek akıllıca olmaz yani. ( öyle aman aman bi fark da yok yani 5400-7200 arasında )

quote:

Orijinalden alıntı: yns1

teşekkürler. inş arıza sadece hdd 'de dir.
    SSD 'ler pahala gibi görünüyor :) 7200 rpm bir hdd alırım heraelde. bu arada 2.5 inc almam gerekiyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo N500 Ekran Çatladı
    14 yıl önce açıldı
    Laptop Bataryasını Çıkarmak
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RakunLander

7200 alcaksan alma derim.
    SSD varken 7200 almak pek akıllıca olmaz yani. ( öyle aman aman bi fark da yok yani 5400-7200 arasında )

quote:

arkadaş ssd pahalı demiş öyle bi yazmışsınız ki sanki arasında 50tl fark var
    ayrıca 5400rpm hdd ortalama 60mb veri aktarımı yaparken 7200rpm 105 mb veri aktarımı yapar

• ilk benim aklıma ne geldi biliyormusun cpu ve soğutucusu... çarpma anında orası oynamışsa ısınınca pc tam soğutmuyor. arasındada termal macun vardır orada bir oynamadan kaynaklanma olabilir...bence teşhisi iyi koymak lazım.. yoksa boşa hdd alabilirsin...bazı notebokk servisleri ücretsiz arızayı buluyor oralara götürmen sana bilgi katacaktır. ona göre hareket edersin..
  • 7200 RPM sıcaklığı artırır aklında bulunsun.
  • ben de geçenlerde çantasıyla düşürdüm arabada ama bi sorun yok gibi duruyor.yine de bi içini açıp baksam mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: l3ortacine16

7200 RPM sıcaklığı artırır aklında bulunsun.

40 dereceyi geçmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: l3ortacine16

7200 RPM sıcaklığı artırır aklında bulunsun.

Yok ya birkaç derece oynar o da bişey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

quote:

Orijinalden alıntı: RakunLander

7200 alcaksan alma derim.

quote:

arkadaş ssd pahalı demiş öyle bi yazmışsınız ki sanki arasında 50tl fark var
    ayrıca 5400rpm hdd ortalama 60mb veri aktarımı yaparken 7200rpm 105 mb veri aktarımı yapar

ona bişey dediğim yok :) 2 yıllık notebook'a 7200 almak pek bişi farkettirmez diyorum. SSD alsa gözle görülür farkı

Yani 7200 rpm hdd alırsa laptopun kullanım ömrünü uzatmaz. SSD alırsa 1-2 yıl daha götürür pc onu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.