Şimdi Ara

noter satışındaki ayrıntı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: turkish_republic

ben hesabıma parayı havale ettirmeden noter satışını vermem arkadaş

+1
  • Ben bu durumda alıcıya parayı bankaya önceden yatırttırıp, açıklama olarak da xxxx plakalı aracın satış bedeli diye açıklama eklettirmiştim adamın içi rahat etsin diye. Eğer satışı vermeseydim hak iddia edebilsin diye ve içi rahat etsin diye böyle bir duruma ikna etmiştim. Sizde deneyebilirsiniz.
  • hiç 2. el araç alıp satmadım ama bir gümn yaparsam muhtemelen bankamın cep şubesi yoluyla yaparım..

cepten nete gir, alıcı da kendi cebinden girsin, parayı göndersin.
    hesabına bak, para yattıysa imzayı at..

eskiden internet bankacılığı bana öcü gibi görünürdü.. ama rahatlığına alışınca bırakamıyor insan.. artık kontörü bile banka yoluyla alıyorum, evden çıkmadan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 defa sattık arabayı ondada noter yolunun üzerindeki bir bankaya uğradık oradaki adamdan paraları makinada saymasını rica ettik hemen saydı sahte değil dedi verdi oradan notere gittik satışı verdik
  • en sorunsuz yontem

notere gidilir belge hazirlanir ve alici satici tarafindan imzalanir sonra notere ait son imza muhur oncesi dokumanlar noterde iken para transferi saglanir
    bu transfer subeye giderek veya cepten veya alicinin bir yakını araciligi internetten yapılabilir.

en basta notere soylerseniz bu akisi yuruturler parayi almadan alici/satici imzalar ama noter imzasi olmadan işe yaramaz,noter imzalamadan parayi aldiginizi dogrular
    aksi senaryo siz alicisiniz parayi yatirdiniz ama adam yatmadi dedi iptal edicem dedi,imzali belge noterde hala gidersiniz bankaya dekontu alirsiniz notere gosterirsiniz satis biter (ki buna curet edemez zaten imzayi atmis,bankadada transfer kayıtlı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 4 Mart 2013; 12:07:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUZEY_GÜNEY

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Notere gidilir, alıcı satıcının hesabına noterde EFT geçer (telefon ya da cep şıbe). Alıcı rakamı teyit eder ve satışı verir.

Halen güvensiz. Benim telefon çekmiyor bi saniye deyip koşarak uzaklaşmam zor olmasa gerek

Yok, iş o kadar cambazlığa geldikten sonraaaa...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güven ticaretin altın kuralıdır.güvenmediğiniz insanlarla ticaret yapmayın
  • Alıcı ile bankaya gideceksin, senin gözünün önünde kendi banka hesabından parayı çekip çantasına atacak. (bankadan çekilen paranın sahte çıkma olasılığı yoktur.)

Sonra notere gideceksiniz, sen satışı vericeksin o da az önce beraber çektiğiniz parayı sana takdim edicek.

En sorunsuz yöntem budur. Yıllardır bu yöntemi kullanırım. Hem alırken, hem satarken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

İnternet subesi, telefon subesi, gsm, wap, gprs, edge, hspa, 3g... bunlar birsey ifade ediyor mu sizin icin?

Herkes bu teknolojileri kullanmıyor arkadaşım.

En son aldığım aracın vekil satıcısı daha imza atmayı bile bilmiyordu, bırak internet bankacılığını şunu bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Alıcı ile bankaya gideceksin, senin gözünün önünde kendi banka hesabından parayı çekip çantasına atacak. (bankadan çekilen paranın sahte çıkma olasılığı yoktur.)

Sonra notere gideceksiniz, sen satışı vericeksin o da az önce beraber çektiğiniz parayı sana takdim edicek.

En sorunsuz yöntem budur. Yıllardır bu yöntemi kullanırım. Hem alırken, hem satarken.

Yaa! çantada başka bir deste(ler) var ise...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Alıcı ile bankaya gideceksin, senin gözünün önünde kendi banka hesabından parayı çekip çantasına atacak. (bankadan çekilen paranın sahte çıkma olasılığı yoktur.)

O zaman evden dışarı çıkmayacaksın, nemelazım yürürken çatıdan kafana kiremit düşebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: samços

Arkadaşlar ben araba alıp satmadım, ama işimin muhasebeyle alakalı olmasından dolayı Noterde çok zamanım geçti. Gözlemlerim şu yönde Alıcı-Satıcı anlaştıktan sonra notere gidiyorsunuz ve Noter evrakı işleme alıyor fakat imza aşamasında parayı bankaya yatırıp geleceğinizi söylüyorsunuz ve parayı bankaya yatırıp geldikten sonra imzalar atılıp işlem tamamlanıyor. Hayırlı satışlar

Noterde imza aşamasından evvel elektronik ortamda araç satışı yapıldığında artık geri dönüş olmuyor.
    Biz araç satışları yaparken Noterle Banka karşı karşıya olduğundan alıcı bankada hesaba parayı yatırıyor dekont açıklamasına ..... Noterliğinde işlem gören .......... plakalı araç bedeli olarak yatırılan diye dekontu Notere getiriyor ve işlemi yapıyoruz...
  • quote:

quote:

quote:

O zaman evden dışarı çıkmayacaksın, nemelazım yürürken çatıdan kafana kiremit düşebilir.

Gerçi! ciddi olarak yazmıştım ama....

Yani! o yöntemde bana pek güvenilir gelmedi. parayı beraber çek/çantaya atsın/çıkarırken diğer gözden başka deste çıkarsın...

Olmayacak bir durum değil...

• Araba satarken de, alırken de, önce aramızda bir protokol imzalarım/imzalatırım. Bu hem beni, hem karşı tarafı sorumluluk altına sokan cinste birşey olur. Alıcı isem bankama, Satıcı isem müşterinin bankasına karşı taraf ile birlikte giderim. Kredi ile alınıyorsa Bankadan yazı, bloke çek ile alınıyorsa bloke çeki karşı tarafın gözü önünde alırım. Neticede şüpheye mahal vermemek lazım. Çok kötü bir terslik olur, sıkıntı çıkar kişi "ulan dolandırıldım mı?" diye düşünmesin.

Ben alıcı isem, satıştan sonra da kişi parayı alana kadar ona refakat ederim. Olur da bir sorun olur, çözmek için.

Daha önce Kredi ile araç alırken, aracın satışını plaka değişecek şeklinde yaptık. Bankaya geldik, rehin konabilmesi için plakanın alınması gerekiyormuş. Rehinsiz kredi de çıkmıyor... Kaldım mal gibi (sistem yeni değişmişti, bilmiyordum). Adama durumu izah ettim. Bunun 3-4 gün süreceğini ama onu 3-4 gün bekletmemek adına şirketin ordan burdan parasını toplayıp kendisine vereceğimi söyledim. Bir buçuk saatlik bir uğraşın sonunda parayı toparladım. Adamdan kredi tutarı kadar tutarı benim hesabıma havale yapılmasını sağlayacak, adamın imzasının olduğu bir talimat aldım. Böylece ben adama kendi paramla ödemeyi yaptım. Akşam 17.30'da o parasını almıştı, ben de İzmir'den Ankara'ya geri yola çıkmıştım. 3-4 gün sonra kredi çıkınca adamın hesabına fazladan yatan para adamın imzaladığı talimat sayesinde benim hesabıma yattı. Bu süreçte şirketin parası olmasaydı ayvayı yemiştim. Adamı dolandırılmadığına, parasına 3-4 gün içinde kavuşacağına ikna etmek zorunda kalırdım. Yanımda çek falan da yoktu. İzmir'deki şube üzerinden Ankara'daki şirketin için çek almaya uğraş, adama çek kes, (kaşe de yanımda yok?)... Karman çorman bir iş olurdu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani! o yöntemde bana pek güvenilir gelmedi. parayı beraber çek/çantaya atsın/çıkarırken diğer gözden başka deste çıkarsın...

Valla arkadaşım o zaman kendine başka yöntemler yaratıcaksın.

Benim kullandığım yöntem bu. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım bugüne kadar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim yöntemim; Alıcı parayı yatırsın/notere git satışı ver...
    (bankada paraya bloke koymak, dekont üstüne yazdırma yöntemleri vs.)

Buna uymayana satış yok. Alt tarafı 1 hafta geç satarım.

*Doğruyu gösterip yanlış olanı vermek, bilinen bir dolandırıcılık yöntemdir.
    İnşallah! bir gün uyguladığın yöntemden dolayı zarara uğramazsın.

Eğer bu kullandığın yöntemde ısrarlı isen; Alıcı bankadan parayı çektiğinde, çantaya atmadan önce destenin kenarına kurşun
    kalemle 2-3 çizik atmanı öneririm. Böylelikle çantadan çıkan paranın kenarındaki çiziği fark etmen daha kolay olur...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim yöntemim; Alıcı parayı yatırsın/notere git satışı ver...
    (bankada paraya bloke koymak, dekont üstüne yazdırma yöntemleri vs.)

Buna uymayana satış yok. Alt tarafı 1 hafta geç satarım.

*Doğruyu gösterip yanlış olanı vermek, bilinen bir dolandırıcılık yöntemdir.
    İnşallah! bir gün uyguladığın yöntemden dolayı zarara uğramazsın.

Eğer bu kullandığın yöntemde ısrarlı isen; Alıcı bankadan parayı çektiğinde, çantaya atmadan önce destenin kenarına kurşun
    kalemle 2-3 çizik atmanı öneririm. Böylelikle çantadan çıkan paranın kenarındaki çiziği fark etmen daha kolay olur...

Önerin için teşekkürler antalyalı arkadaşım.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkish_republic

merhaba arkadaşlar

aracımı satıyorum da alıcı kişiye güven konusunda parayı noter huzurunda alma taraftarıyım. satıştan önce kimse hesabıma parayı havale etmez. malum noter satışı verildikten sonra araç resmen adama geçtiği için parayı alma konusunda problem yaşayabiliriz. ancak 21.000 tl içine sahte para sıkıştırma olayını nasıl aşabiliriz ? yanımda bir arkadaş ile mi gitmem gerek

teşekkürler.

alıcı eft/havale yapar iken not kısmına xx xxx xxx PLAKALI ARACIN SATINALMASINA MAHSUBEN ya da SATINALMA ÜCRETİDİR yazar not dekotta dolayısıyla banka kayıtlarında bulunacağı için olay tatlıya bağlanır.
  • Arkadaşlar eğer meblağ yüksek ise veya sayamayacak durumdaysanız. sahte olmasından korkuyorsanız yapacağınız tek şey var..

Alıcıdan banka çeki isteyin.. Yani kişinin kendi çeki değil de bankanın çeki olacak.. Adam parasını bankaya verecek banka da ona kullanmak üzere bankaya ait çeki verecek.. siz de bu çekle bankaya gidip kafanız rahat şekilde paranızı çekeceksiniz.. ne sahte derdi var ne para sayma derdi...

en güzel yöntem bu yöntem..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.