Şimdi Ara

noter satışındaki ayrıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aracımı satıyorum da alıcı kişiye güven konusunda parayı noter huzurunda alma taraftarıyım. satıştan önce kimse hesabıma parayı havale etmez. malum noter satışı verildikten sonra araç resmen adama geçtiği için parayı alma konusunda problem yaşayabiliriz. ancak 21.000 tl içine sahte para sıkıştırma olayını nasıl aşabiliriz ? yanımda bir arkadaş ile mi gitmem gerek

teşekkürler.

• Saticisiniz ve alici önce parayi ödemeli. Notere giderken bankaya ugrayip parayi hesabiniza yatirtin. En sorunsuz yontem buna aliciyi ikna etmektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_K_B

Saticisiniz ve alici önce parayi ödemeli. Notere giderken bankaya ugrayip parayi hesabiniza yatirtin. En sorunsuz yontem buna aliciyi ikna etmektir.

bende öyle düşünüyorum ama alıcı adam bana nasıl güvenip satıştan önce parayı havale eder ki ? bu da bir soru işareti. adam razı gelmezse ? noter huzurunda parayı sayıp almak mantıklı ama sahte çıkma olayından da korkmuyor değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_K_B

Saticisiniz ve alici önce parayi ödemeli. Notere giderken bankaya ugrayip parayi hesabiniza yatirtin. En sorunsuz yontem buna aliciyi ikna etmektir.

arkadaşa tamamen katılıyorum.

eğer alıcıyı tanımıyor ve güvenmiyorsanız, yapacağınız en mantıklı davranış noter satışından önce parayı hesabınıza yatırmaları.
  • Bankalar cüzi bir ücret kaşılığında "bloke çek" hizmeti verirler. Bu sistemi araştırmanızı öneririm.

Kısa bir açıklama, kaynak: ekşisözlük
    quote:

isleyisi soyle:
    aliciysaniz paranizin bulundugu bankaya gidiyorsunuz. banka hesaba bloke koyarak subenin cekini hesap sahibine verir. hesaptaki para artik sizin degil subenindir ki onlarda ceki getirene parayi odemek zorundadirlar. saticiyla anlasmazlik cikti veya baska biseyler oldu vazgecildi, cek zaten sizde oldugu icin sorun yok.

saticiysaniz tapuda islemi gerceklestirmeden once alicinin bloke cek verecegini soyledigi bankanin ilgili subesi telefonla aranir cekin durumu sorulur daha iyisi subeye bizzat gidilerek cek sorulabilir.(bunun sebebi de sudur: bloke cek ismi ustunde blokeli oldugu icin karsiliksiz cikma ihtimali yok. banka ceki verdigi icin odeme yapmak zorunda. ancak bankayla teyit, tapuda alicinin verdigi cekin renkli fotokopi, sahte vs. olmasi ihtimaline karsidir)

neticede en son asamada imza icin mudurun mudur saticiya parani aldinmi diye sorar, ceki verin imzanizi atin isinizi bitirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbo -- 4 Mart 2013; 10:01:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Bu mesaj silindi.
    Biz arabayı sattık alıcıyla bankaya gittik parayı aldım,hatta vakit kaybı olmasın diye alıcı yaya olarak bende araba ile notere gittim, alıcının güvenine bakın, üstelik alıcı kişi şehir dışından gelmişti birbirimizi hiç tanımıyoruz. Sonuçta ne olursa olsun ilk önce parayı alın, adam ilk önce satış sonra para derse o an vazgeçin o işten.İlla ki havale yi yaşadığı yerden yapması gerekmez beraber bankaya gider şubedede yaparsınız, ilk önce bankaya sonra notere gidersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parker48 -- 4 Mart 2013; 10:02:59 >
  • benimde hep aklimdadir. karşı taraf neden güvensin. parayı alıp kaçarsa hadi ?????

neden noterde para yatırma kısmı olmaz ya da bankalarda noter ?

suça davetiye çıkaran salak bir milletiz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vekalet ile araç satışı
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbo

Bankalar cüzi bir ücret kaşılığında "bloke çek" hizmeti verirler. Bu sistemi araştırmanızı öneririm.

Kısa bir açıklama, kaynak: ekşisözlük
    quote:

isleyisi soyle:
    aliciysaniz paranizin bulundugu bankaya gidiyorsunuz. banka hesaba bloke koyarak subenin cekini hesap sahibine verir. hesaptaki para artik sizin degil subenindir ki onlarda ceki getirene parayi odemek zorundadirlar. saticiyla anlasmazlik cikti veya baska biseyler oldu vazgecildi, cek zaten sizde oldugu icin sorun yok.

saticiysaniz tapuda islemi gerceklestirmeden once alicinin bloke cek verecegini soyledigi bankanin ilgili subesi telefonla aranir cekin durumu sorulur daha iyisi subeye bizzat gidilerek cek sorulabilir.(bunun sebebi de sudur: bloke cek ismi ustunde blokeli oldugu icin karsiliksiz cikma ihtimali yok. banka ceki verdigi icin odeme yapmak zorunda. ancak bankayla teyit, tapuda alicinin verdigi cekin renkli fotokopi, sahte vs. olmasi ihtimaline karsidir)

neticede en son asamada imza icin mudurun mudur saticiya parani aldinmi diye sorar, ceki verin imzanizi atin isinizi bitirin.

Bloke cek en iyi yöntem. Fazla bir ücreti yok biliyorum. Aracin satisina özel çek...

• Notere gidilir, alıcı satıcının hesabına noterde EFT geçer (telefon ya da cep şıbe). Alıcı rakamı teyit eder ve satışı verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Notere gidilir, alıcı satıcının hesabına noterde EFT geçer (telefon ya da cep şıbe). Alıcı rakamı teyit eder ve satışı verir.

Halen güvensiz. Benim telefon çekmiyor bi saniye deyip koşarak uzaklaşmam zor olmasa gerek
  • ben hesabıma parayı havale ettirmeden noter satışını vermem arkadaş
  • İnternet subesi, telefon subesi, gsm, wap, gprs, edge, hspa, 3g... bunlar birsey ifade ediyor mu sizin icin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 4 Mart 2013; 10:27:34 >
  • Bu kadar üstelerseniz bayiiden bile zor araç alırsınız
  • Arkadaşlar ben araba alıp satmadım, ama işimin muhasebeyle alakalı olmasından dolayı Noterde çok zamanım geçti. Gözlemlerim şu yönde Alıcı-Satıcı anlaştıktan sonra notere gidiyorsunuz ve Noter evrakı işleme alıyor fakat imza aşamasında parayı bankaya yatırıp geleceğinizi söylüyorsunuz ve parayı bankaya yatırıp geldikten sonra imzalar atılıp işlem tamamlanıyor. Hayırlı satışlar

• Arabayı alacak kişiye söyleyin gelmeden önce gidip parayı kendi hesabına yatırsın geldiğinde gidin beraber parayı bankadan çekin sonra notere gidin satışı verdiğiniz an parayı noterin huzurunda alın böylece sahte para olayı da olmamış olacak

yada bloke çek işlemini yapın arabanın satışını verdikten sonra gidip gerekli belgeleri bankaya gösterip paranızı alırsınız
  • ben arabamı yeni sattım. noterde sahte para makinası vardı bütün paraları makineden geçirdim, sonra parayı alıcıyla beraber sayıp imazyı attım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

İnternet subesi, telefon subesi, gsm, wap, gprs, edge, hspa, 3g... bunlar birsey ifade ediyor mu sizin icin?

Valla çoğu insan için hiç ama hiçbirşey ifade etmiyor. dediklerinizi kullanan kişiler yaş ortalaması itibari ile genç insanlar.

40 lı yaş üzerine çıktıkça mesaj atmak ve aramak bile zor geliyor insanlara.

Çözüm bu olmamalı. Neden güvenlik çözümünü biz oluşturuyoruz ki ???

Devletin kasasına okadar paranın aktığı bir sektörde neden işlemler tek elden yapılmaz.
  • En sağlıklıso noterdeyken cepten havale yapmak. Arac sahibide o an banka hesabını kontrol etmeli. En temiz ve sorunsuz iş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUZEY_GÜNEY

quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

İnternet subesi, telefon subesi, gsm, wap, gprs, edge, hspa, 3g... bunlar birsey ifade ediyor mu sizin icin?

Valla çoğu insan için hiç ama hiçbirşey ifade etmiyor. dediklerinizi kullanan kişiler yaş ortalaması itibari ile genç insanlar.

40 lı yaş üzerine çıktıkça mesaj atmak ve aramak bile zor geliyor insanlara.

Çözüm bu olmamalı. Neden güvenlik çözümünü biz oluşturuyoruz ki ???

Devletin kasasına okadar paranın aktığı bir sektörde neden işlemler tek elden yapılmaz.

Telefon subesi var. Akbanki ariyorum 1 dk.da baglaniyor isimi hallediyorum.

• Ben istanbul'dan aldım aracımı. Satıcı ile anlaştıktan sonra aynı arabada birlikte banka şubesine gittik. Bankadan aracın parasını satıcının gözü önünde çektim ve cebime koydum. Sonra notere gittik, imzalar atılıp sözleşmeler taraflara verildikten sonra cebimdeki parayı çıkarıp satıcıya banknot küpürlerine göre saydırarak adedini, tutarını (Örnek 100 TL x 200 Adet= 20.000,-TL, 50 TLx150 Adet 7500,-TL) noter makbuzunun arkasına yazdırıp "Parayı sayarak ve kontrol ederek aldım" şeklinde bir ibarenin altına imza attırarak teslim ettim.

Bu noktada satıcıya güvenmeyen alıcıydı

Onun arabası kıymetli de benim param pul mu bilader?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.