Şimdi Ara

noter satışından sonra plaka-şehir değişikliği 2020

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bikaç ay önce, başka bir şehirden aracın devrini alırken plakayı değiştirmemiştim(pandemi sürecinden alelacele aracı alıp ayrılmıştım).
    şimdi değiştirmek istiyorum. ikamet gerekçesiyle değiştirmek mümkün müdür? güncel bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.
    (not: plaka kaybolması, çalınması, düşmesi vb. durumlar yaşanmayacak. )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkamet gerekçesiyle değişim ancak alım satım esnasında sistemde görünen adresten başka bir ile sonradan taşınmanız hâlinde geçerlidir. Nüfus müdürlüğünden alınan belge ile trafik tescil birimine gidilerek yapılabilir.

Adresinizde sonradan değişiklik olmadıysa plaka değişimi yapmanız mümkün değil.

• az önce trafik tescildeydim, aynen yazdığınız gibi. aracı aldıktan sonra ikamet değişmediyse plaka değişimi yapılmıyormuş.

• Alım satımdam sonra şehir bazında adresimiz değiştiyse plaka değişimi mümkün mü yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UmutxTR -- 23 Ağustos 2020; 17:29:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evet noter satışından sonra ikamet değişikliği olduysa, ikamet gerekçesiyle plaka değişimi yapılabilir.

• Aracınızı alırken plakayı değiştirmediniz diyelim. Şuanda değiştirmek istiyorsunuz. Ne yapacaksınız. Kısaca bunun için e-devletten adresinizi değiştiriyorsunuz. Ardından 30 gün içinde notere gidip adres değişikliği sonrası plaka değişikliği talebinde bulunuyorsunuz. Tabi bunun için aracın plakası ile sizin yeni adresinizin ikameti farklı olması lazım. Atıyorum araban 34 plaka iken sen adresini İstanbul'a alırsan plakanı değiştiremezsin. Araban 35 İzmir plaka, sen adresini İstanbul'a alırsan 34 olarak değiştirebilirsin. Bu işlemin 2023 yılı itibariyle noter ücreti 700 küsür TL, tabi şoförler odasına da bir miktar ödenir. Bu paraya değer mi bilemem. Zaten araç satışı 900 küsür lira çok fark yok.

E-Devletten adres değişikliği için başka şehirde oturan bir yakınınızı buluyorsunuz. Muvafakatlı adres değişikliği yerinden onun tc'sini girip adres değişikliği talebi oluşturuyorsunuz. O kişi de e-devletine girip size muvafakat veriyor. Bu şekilde adresinizi değiştirmiş oluyorsunuz. Ondan sonra tekrar eski adresinize taşınmak için, yine aynı işlemlerle evde oturan birinden muvafakat verdiriyorsunuz.

noter satışından sonra plaka-şehir değişikliği 2020

• Why Shy kullanıcısına yanıt

tam aranılan bilgi teşekkürler.noter satışından sonra plaka-şehir değişikliği 2020 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kamyonlarkavuntaşır kullanıcısına yanıt

Uygulama değişti. Artık E-Devlet başka bir şehre adres değişikliğine izin vermiyor. Nüfus müdürlüğüne başvurun hatası veriyor. E-Devlet sadece aynı şehir içindeki adres değişikliklerini kabul ediyor.

• Why Shy kullanıcısına yanıt

hoba, hiçbir konuda olmadığı gibi bunda da sürdürülebilirlik ve devamlılık yok yani.

bu bilgi için de ayrıca teşekkür ederim. bu arada plakamı hala güncellemedim.

• kamyonlarkavuntaşır kullanıcısına yanıt

Normalde de yapılmıyordu şehir dışı adres değişikliği. Deprem zamanı insanlara kolaylık olsun diye açıldı ve şimdi olağanüstü durum sona erdiği için eski sisteme dönüldü.

Adresi değiştireceğiniz ildeki hanede yaşayan biriyle gitmeniz lazım nüfus müdürlüğüne de. Bilginiz olsun.

• zero fear kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim net bilgi için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.