Şimdi Ara

Noterde satıştan döndük (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
3
Favori
6.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30.000'lik arabaya 50 lira kapora nedir ya.. 20.000'lik arabaya 500 lira kapora verdik biz ayıp olmasın diye.. Ev kiralarken bile 50-100'e burun kiviriyo ev sahipleri.. sen nasıl kabul ettin hocam anlamadım 50 lira kaporayi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaporanın bile manasını bilmeyen bir dangalaga rastlamışsın. Hayırlısı böyleymiş demek ki inşallah daha pahalıya satabilirsin.

• Bizim toplumumuzda bir türlü sınıfa sokamadığım cins cins insanlar var. Yahu 35 binlik araba satıyorsun. Kafanda pazarlığı yapmıssın 1000 lira. Ya adam bir dünya yoldan gelmiş arabayı da beğenmiş ama gel gör ki 250 lira daha inmeni istiyor ve inmediğin için de almaktan cayıyor. Arkadaşım senin ihtiyacın var mı bu arabaya al geç. Galerici desem o da olmaz yahu 250 lira altı üstü güzelim arabayı almaktan vazgeçiyor. O kadar zaman ve nakit kaybı yaşıyorsun üstüne.

Araba alırken de en makul izlediğim yöntem. Arabaya bir bakarsın adamın dediklerine göre bir pazarlığını yaparsın. Malum güvenilmez varlıklarız 101 nokta ekspertize araba sokulur ama sokmadan önce de dediklerinin haricinde bir şey çıkarsa fiyatta ufak oynamalar olabilir ona göre diye anlaşılır. Ekspertiz ücreti olan 200 lira civarı olan ücreti de yalancı durumuna düşersen ya da arabanda bilmediğin bir şey varsa ve olur da anlaşamazsak diye satıcıya ödeteceğimi belirtirim. Anlaşma olunca da söz bir kere çıkar gider alırsın. Daha noter kapısında 100 200 lira koparırım diye düşünenlere ben olsam ben de satmam arabamı.

• Adamda ki arsizliga yuzsuzluge bak.sen once fiyatta anlas , sonra satisa gittiginde hem 500 tl eksik ver , aracta ki bakim setlerini ve kumbarayi da iste.

Nereye domaliyormusuz soyledi mi ?

Iyi yapmissiniz.Boyle gundi tiplerden nefret ediyorum benden uzak dursunlar.

• Ya ben pazarlığa bile çekiniyorum, millet neler yapıyor. Devir yüzsüzlük devri... İyi sabretmişsiniz.

• Pazarlik etmek ayri sey, terbiyesizlik ayri seydir..
    En iyisini yapmissin

• iyi olmus vazgectiginiz araba bir cakala gidiyomus az kalsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi yapmisin beter olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Kicker

Merhaba arkadaşlar,

İlk defa araç satıyorum, belki piyasada gerçekten normaldir bilemiyorum ama bana çok acayip geldi paylaşmak istedim.
    4 senedir sorunsuz şekilde kullandığım aracımı ev borcumdan dolayı satayım dedim. Dün birisiyle görüştük, aracın durumunu sordu, hiç ikiletmeden "motor kaputu değişti bir de ön camda çatlak var başka bişey yok, istediğin yere gösterebilirsin" dedim. Geldi baktılar, gösterdiler, aracı çok beğendiler. Hatta "cebine para mı sıkıştırdın" muhabbeti döndü.

Neyse pazarlığa geldik, "abi normalde 31.5 istiyordum ama camdaki çatlakta dolayı fiyatı kırdım satılsın diye, 30.750 diyorum" dedim. 30 teklif etti "yok abi daha fazla düşmeyeceğim, hatta geçen birisi 30.5 verdi vermemiştim" dedim. Bagaja filan baktı, polisaj makinemi, pasta cila setimi, takım çantamı, trafik setimi falan gördü "bunları bırakcan o zaman" dedi, güldüm "abi onlar lazım bana" dedim. Bu arada sürekli 250 ben çıkayım sen de biraz düş falan diyordu, yok abi olmaz fiyatım son diyordum. 50TL kapora verdi tamam yarın halledelim satışı dedi, iyi hayırlı olsun o zaman alırım sizi sabah geçeriz dedim.

Sabah işten izin alıp onları aldım, hemen aracın sağını solunu kontrol ettiler, bagaja falan baktılar, e almışsın burdakileri dedi, abi vermeyeceğimi söyledim ya dedim. Bozuk para için kullandığım bi kutum vardı araç içinde, onu niye aldın dedi, abi onlar aracın değil ki şahsi eşyalarım alıcam tabi dedim. Ama içimden ya sabır çekiyorum. Neyse bankaya uğradık para çektiler, notere geçtik tam imzaları atıcaz, katip aldınmı paranı dedi, "alıcaz inşallah" dedim gülümseyerek, parayı uzattılar buyur 30.250 dedi.. Nasıl yani 30.750 demiştik dedim, 30.5 a vermediğimi söyledim dedim, yok 250 dedik falan, münakaşa yani..

Tamam kardeşim para sende araba bende sıkıntı yok dedik, döndük geldik

Tam ayrıldık, aklıma kaporası geldi telefonu elime aldım dur kaporanı vereyim demek için, baktım o arıyor kaporamı alayım diye Gel hocam vereyim dedim
    Bide öncesinde "abi depoyu yeni doldurmuştum senin kısmetinmiş" falan diyordum ben de...

Velhasıl, bu işler hep böyle mi oluyor? Araç satışında hep onu aldın bunu almadın, şöyle anlaştık böyle konuştuk diye münakaşa mı oluyor yoksa bana hoşgeldin sürprizimiydi bu

pazarlığın pazarlığı olmaz diyecektin dostum. adamlar tam üçkağıtçıymış

• Bu tarz 100-200 çingenliği yapanlardan nefret ediyorum telefonda netleştirirsin en fazla araç başında istersen oda belki ikram olur. Noterde eksik para vermek ne demekmiş ayıp yaaa
  • bu tip adamlara gerçekten uyuz oluyorum. benim bir arkadaşım da böyle. yine malum siteden bir tv baktık ikinci el. telefonda pazarlıklar edildi 850 liraya anlaşıldı. kalktık arabaya atladık gittik ümraniyeye. tv'yi canlı gördük alıcaz arkadaş 840 lira para çıkardı. adam haliyle 850 dedi. e 10 liranın lafını mı yapıyorsun bu kadar var işte elimde çıkmıyor daha fazla diye çakallık yapmaya çalıştı.(gerçekten tv'yi beğendi ve 10 lirası daha yoktu ama) ben verdim 10 lira da aldık televizyonu. burda kime kızmalı? ümraniyeye arabayla gidip 10 lira daha çıkmadı diyen arkadaşa mı yoksa satıcıya mı kızmalıyız ?
  • ben olsam satmadan giderdim

• Prensipli bir satış olmuş ya da olmamış diyelim. Aynısını yapardım bende daha araba satmadan kafamda kurdum zaten böyle bir yamuk yaparlarsa çekerim giderim diye.
  • en gıcık oldugum şeydir pazarlık yapılmıssa olay bitmiştir. sonradan bir pazarlık olursa hemen bırakıp gidicen hiç ugraşmıcan.
  • 50tl kapora mı olur

• en güzelini yapmışsınız,efendiliğinizi bozmadınız,maalesef piyasada böyle çok acayip & kendini kurnaz sanan tipler var
  • En iyisini yapmışsınız. O an satmaya da karar verebilirdiniz ama neyse ki satmamışsınız. Hayırlısı olsun.
  • Piyasada düzgün insan bulmak gerçekten çok zor herkes üçkağıtçı olmuş çıkmış durumda.

Geçtiğimiz ocak ayında internet üzerinden yaptığım araştırmalar sonucunda aldım aracımı.
    Şükür ki satan insanda temiz birisiydi arabası da. Nasip meselesi. Sadece alıcıda değil satıcıda da bir dünya sahtekar var. Özellikle muayyer değişeni yok gel gör der gidersin arabada neler çıkar.

Araba alacak arkadaşlara tavsiyem özellikle son eklenen ilanlar üzerine yoğunlaşmaları . İstisnalar kaideyi bozmaz ama ilan süresi eskidikçe sorunlu araba/satıcı oranı da tavan yapıyor.
  • bir arkadaşım arabası için ilan koydu, istanbuldan bir talip çıktı 3-4 gün filan telefonda konuştular arkadaşım her açıdan çekilmiş ekstra fotoğraflarını filanda gönderdi ücrette de anlaştılar iş birtek notere kaldı.

Adam servise filanda gerek yok almaya geliyorum yalnız beni hava alandan almanızı istiyorum diyerek atlayıp uçağa antalyaya geldi beraberce alandan notere giderlerken adam diyorki kusura bakma kapı kollarını beğenmedim almayacağım, yarı yoldan hava alanına tekrar geri dönüyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 11 Kasım 2014; 11:35:05 >
  • Araç satışı tam bir macera.tek basina gittigim arac göstermeye karsi taraf 5 kişi geldi.Selam fasli biter bitmez argo konusmalar,alaycı uslup,bel alti sakalari,kalabalık olmalarinin verdigi duygu ile beni baski altina almaya çalışmalar filan başladı.

Gayet net bir sekilde,ben bu aracı size satmak istemiyorum dedim.Biraz gerildik filan ama sonra büyük bir sorun yasayacagima baştan kestirip atmak daha iyi oldu.

Bu arada aracimi alan kisi ila hala arada görüşürüz,cok şükür oda aynı benim gibi sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ediyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.