Şimdi Ara

Noterde satıştan döndük (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
3
Favori
6.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıkıntılı taraf alıcı orası kesin, ancak yine de satılığa çıkardıktan sonra kişisel eşyaları arabadan almak lazım. Neler arabada kalacak, neler kalmayacak bilmek lazım. Ben önceki aracı aldığımda adam yedek anahtarı unuttum diye kendini eve bıraktırmıştı, üstüne bir de bagajdaki yangın tüpünü aldı evine gittiğimizde. 10 liralık tüp için bir şey demedim ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madeinworld

Araç satışı tam bir macera.tek basina gittigim arac göstermeye karsi taraf 5 kişi geldi.Selam fasli biter bitmez argo konusmalar,alaycı uslup,bel alti sakalari,kalabalık olmalarinin verdigi duygu ile beni baski altina almaya çalışmalar filan başladı.

aynısı başıma geldi 2 sene önce aracımı satışa çıkardım, gelip görmek istediler, 2 kişiydik babam ve ben , onlar 5 kişiydiler , saçma sapan çamur atmalar vs en sonunda patladım yeter ya dedim boş boş konuşuyorsunuz, almak değilse niyetiniz, çamur atmaksa burası doğru yer değil dedim, hala bide kendi aralarında yazıp oynuyorlar birde ona gerçekmiş gibi bilmişlik taslamalar felan .. neredeyse birbirimize giriyorduk, esnaf ayırdı, böylelerini döveceksin!
  • Tam çingene tiplere denk gelmişsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dobermann

bu tip adamlara gerçekten uyuz oluyorum. benim bir arkadaşım da böyle. yine malum siteden bir tv baktık ikinci el. telefonda pazarlıklar edildi 850 liraya anlaşıldı. kalktık arabaya atladık gittik ümraniyeye. tv'yi canlı gördük alıcaz arkadaş 840 lira para çıkardı. adam haliyle 850 dedi. e 10 liranın lafını mı yapıyorsun bu kadar var işte elimde çıkmıyor daha fazla diye çakallık yapmaya çalıştı.(gerçekten tv'yi beğendi ve 10 lirası daha yoktu ama) ben verdim 10 lira da aldık televizyonu. burda kime kızmalı? ümraniyeye arabayla gidip 10 lira daha çıkmadı diyen arkadaşa mı yoksa satıcıya mı kızmalıyız ?

arkadaşına kızmalıyız. Telefonda ne anlaştıysa yani 850 tl yi hazırlayıp gitmeliydi. nereden borç alırsa alsın. Parası yoksa da almasın. Olay net. Çifte pazarlık olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: vinsanityx

Piyasada düzgün insan bulmak gerçekten çok zor herkes üçkağıtçı olmuş çıkmış durumda.

Geçtiğimiz ocak ayında internet üzerinden yaptığım araştırmalar sonucunda aldım aracımı.
    Şükür ki satan insanda temiz birisiydi arabası da. Nasip meselesi. Sadece alıcıda değil satıcıda da bir dünya sahtekar var. Özellikle muayyer değişeni yok gel gör der gidersin arabada neler çıkar.

Araba alacak arkadaşlara tavsiyem özellikle son eklenen ilanlar üzerine yoğunlaşmaları . İstisnalar kaideyi bozmaz ama ilan süresi eskidikçe sorunlu araba/satıcı oranı da tavan yapıyor.

+1

ilan çok uzun süre kalıyorsa genelde ilanda yazmayan büyük bir kusuru oluyor.

son 1 yılda araba alan 3 arkadaşım siteye ilan düşer düşmez arayıp aldılar. Eski ilanlar hep yalan çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Piyasada düzgün insan bulmak gerçekten çok zor herkes üçkağıtçı olmuş çıkmış durumda.

Geçtiğimiz ocak ayında internet üzerinden yaptığım araştırmalar sonucunda aldım aracımı.
    Şükür ki satan insanda temiz birisiydi arabası da. Nasip meselesi. Sadece alıcıda değil satıcıda da bir dünya sahtekar var. Özellikle muayyer değişeni yok gel gör der gidersin arabada neler çıkar.

Araba alacak arkadaşlara tavsiyem özellikle son eklenen ilanlar üzerine yoğunlaşmaları . İstisnalar kaideyi bozmaz ama ilan süresi eskidikçe sorunlu araba/satıcı oranı da tavan yapıyor.

+1

son 1 yılda araba alan 3 arkadaşım siteye ilan düşer düşmez arayıp aldılar. Eski ilanlar hep yalan çıktı.

1,5 aydır ilanda duran aracı almıştım bende. Hem sahibi çok iyi biriydi, hemde arabası çok temiz sıfırdan farksızdı. İlana doğru düzgün resim koymamıştı muhtemelen bu yüzden uzun süre ilanda kaldı. Bende oturduğum yere yakın olduğu için gittim baktım araba gerçekten çiçek gibi sahibide öyle çok iyi biriydi. Verdim kaporasını ertesi gün aldım aracı.

• Gereksiz seyler yuzunden satis olmamis. Arabayi gostermeden once icindeki size ait olan seyleri alin ki bole durumlara dusmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabadaki şahsi eşyaları boşaltıp iç dış yıkama yaptırıp alıcıya gostereceksin.
    Son fiyatını soyleyeceksin, kabul ederse, bankaya gidip parayı hesabına yatiracaksin sonra beraber notere gidip devredeceksin.

• Ülke kendini akıllı fırsatçı sanan tiplerle dolu yapacak birşey yok malesef iyi ki satmamışsınız

• 30bintl lik araba almak istiyorsun bozu para kutusuna takılıyorsun onların alası yokmuş bence bana yapsalar 3kagit var diye satmayı bile düsünmezdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Play Maker -- 11 Kasım 2014; 14:33:36 >
  • Hepsi böyle değil tabi. Size at hırsızları denk gelmiş.
  • İki konuda açıklama yapma ihtiyacı hissettim arkadaşlar.

Araç içindeki eşyaları aslında özellikle boşaltmadım, çünkü birisi trafik setim(-ki çantasından reflektörüne kadar tek tek seçip aldım olmuşken bir kere olsun diye), diğeri her an lazım olabilecek şeyleri içeren ikinci bir çanta(wd40, cırcır set, eldiven, yedek ampüller, bez, poşet, bant vs..), bir diğeri araç süpürgem falan filan. Bunlar araç satılana kadar sürekli bulunması gereken şeyler bence. Kaldı ki ilanı 22 Ekim de vermiştim ve neredeyse 20 gün olmak üzere. (Ve bu 20 gün içinde sokaktaki tüm araçların lastiğini yanaktan bıçakladılar. Lastiğin birisini çıkma ile değiştirmek zorunda kaldım. Bu lastik değil de başka bir şey de olabilirdi.) Süpürgemi falan da özellikle çıkarmadım ki alacak arkadaş titiz kullandığımı görsün, ben olsam böyle şeyleri görmek isterdim yani. Ama "bagajdakileri aynen isterim ha" da demezdim yani

Diğer konu ise ilanın tarihinin eski olmasıyla ilgili. Benimki eski kategorisine giriyor mu bilmiyorum(22 Ekim) ama ben bunu ilanın aşağılarda kalmasına bağlıyorum aslında. Aracım piyasada çok bulunan bir model ve dolayısyla satış sayısı da bir o kadar fazla oluyor ve gerilere düşüyor ilan. İlanı verdikten sonra 3 gün içinde arayanlar oldu. Bir tanesi gelip ciddi ciddi baktı araca, çıktı turladı ve sağolsun o da çok beğendi. Bir ara telefonla yanımdan uzaklaştı, en son duyduğum "Lan adam 30.5'a vermiyor 30'a verir diyosun. Tertemiz araba diyorum sana 500 liranın hesabındasın araba falan bakmıyorum daha sana" sözleriydi. Sonrada yanıma geldi "Abi fiyat yüksek gelmiş. Şu şu isimli arkadaş ararsa haberin olsun benim aracı baktığım arkadaş o. Daha da bakmıycam araba falan." dedi, helalleştik gitti

O üç günden sonra da arayan olmadı zaten hiç. En son arka cama yazı yapıştırdım öyle soranlar oldu (-ki noterdeki olayı yaşadığım kişiler de ordan ulaştılar)

İlana 750 civarı kişi bakmış ama arayan pek yok. Sanırım kaputun değişmiş olması direkt kapattırıyor ilanı. Farları da mercekli görünce "kesin bunlarda değişti, kaza yapmış bu" diyorlardır. Ben de olsam öyle derdim Halbuki orjinalleri duruyor onları da verecektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kicker -- 11 Kasım 2014; 14:49:15 >

• Parayı noterde alma, parayı mı sayacan, sahte mi değil mi diye kontrol mü edecen? Devir kötü, parayı bankada sağlama almadan notere gitme.

• Kicker kullanıcısına yanıt
    bence en güzelini yapmışsın.. aynısı başıma gelse senin gibi davranırdım.. notere kadar anlaşıyorsun noterde kafasına göre fiyat çıkarıyor.. 50 lira bile eksik olsa haydi yoluna kardeş derdim hiç uğraşmam yani..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

İlanı ben veririm her şeyi eksiksiz yazarım alıcı geldiğinde ilan harici soracağı birsey olmaz.

Birde pazarlığı telefonda bitiririm alan kişiye mesleğini, yaşını da sorarım rastgele kişiye de satmam.

Bu yüzden şimdiye kadar sattığım 5 arabada da hiç sorun yaşamadım alıcı gelir adamı gider alırım sonra babamı alır bir tokat kebabı yer nonoter gider işi bitiririz.

Gayet güzel yapılmış hareket tarzı...Zaten bence olması gereken de bu...Üstelik herkesin yoğurt yeme tarzı da farklı...

Lâkin anlamadığım olay şu...

Bu yazıya bu kadar eksi veren arkadaşların amacı veya düşüncesi ne acaba? Hakikaten merak ettim...Açıklarlarsa memnun olurum...
  • dostum karşılıklı ağızlardan açıkça ve net olarak çıkmadığı zaman hep böyle oluoyr. ha yeri gelir para mesele olur, yeri gelir başka şey. ben de aracımı satarken benzer bir problem yaşamıştım. arabanın muayenesi gelmişti.. amaaan anlatmayacam şimdi iki saat, sonuç olarak millet egüven olmaz asla, ağızlarından çıkan şeyi bile biz öyle demedik biz böyle demedik diyorlar böyle ... neyse bozmayım ağzımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

+1

1,5 aydır ilanda duran aracı almıştım bende. Hem sahibi çok iyi biriydi, hemde arabası çok temiz sıfırdan farksızdı. İlana doğru düzgün resim koymamıştı muhtemelen bu yüzden uzun süre ilanda kaldı. Bende oturduğum yere yakın olduğu için gittim baktım araba gerçekten çiçek gibi sahibide öyle çok iyi biriydi. Verdim kaporasını ertesi gün aldım aracı.

tabi ki genelleme yapmak çok doğru değil, satılmamasının birden fazla nedeni olabilir, ( yetersiz açıklama, yetersiz-niteliksiz fotoğraf, yanlış fiyat, satan kişinin bir şey bilmemesi vb.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

aracınızın gerçek değerini bilmiyorum ama 250 TL için oradan dönülmez madem aciliyeti var verip geçseydiniz bence.

iyilik için insan bin tl de bağış yapabilir. Ama enayi yerine konduğunda, 5 tl bile insanı rahatsız etmeye yeter.

İşte cümle budur. Enayi yerine konulunca olmuyor hak değil bir kere. En doğrusunu yapmışsınız tebrik ederim.

• Geçen yıl mart ayında malum siteden şu anki aracımızı gördük. Manisa da oturuyoruz. Araç İstanbulda.
    Babam telefonla aradı, birkaç şey sordu. Lakin arabaya alıcı çıkmış, şayet anlaşamazlarsa adam bize dönecekti. Babamda çok beğendi aracı, inşallah gelmezler, araç çok güzel dedi. Kendisi kaportacıdır, anlar arabanın sağından solundan.
    Neyse.
    Adam aradı, biraz konuştular. Söz de anlaştılar, 2 gün sonra babam ile annem arabayı görmeye İstanbula gittiler. Adam onları Esenler'den almış, bir güzel kahvaltı yaptırmış, bankaya götürmüş parayı çekmek için, oradan noter'e.. Daha sonra kendi ofisine getirip öğle yemeği yedirmiş, annem geldiğinde çok iyi çocuktu, naif biriydi 30 lu yaşlarda falan dedi, babam hala ara sıra arar halini hatrını sorar, sağolsun böyle insanlarda var.
  • Kicker kullanıcısına yanıt
    Çok doğru yapmışssınız en sevmediğim müşteri tipi bahsettiğiniz alıcılar tam ölücü takımı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.