Şimdi Ara

Nothing Phone 2'nin eşsiz şarj kablosu 2 yılda tasarlandı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nothing Phone 2'nin eşsiz şarj kablosu 2 yılda tasarlandı!
    Yakın zamanda Türkiye pazarına giren Nothing, Temmuz ayı içinde yeni şeffaf akıllı telefon modelini tanıtacak. Nothing Phone (2) modelinin şarj kablosu şirketin patronu tarafından gösterilmişti. Şimdi de benzerine sık rastlamadığımız kablonun özellikleri paylaşıldı.

Ayrıca Bkz.Nothing Phone 2 fiyatları ortaya çıktı: Beklenenden yüksek

Şeffaf şarj kablosu nasıl geliştirildi?

Resmî notlara göre, şeffaf şarj kablosunun arkasındaki ekip 20’den fazla tasarım konsepti oluşturdu. Tasarımların çoğu üretilmesi zor olduğundan üretici ortakları tarafından reddedilmiş. Nothing, yarı şeffaf tasarıma sahip kablonun tasarım süreci ve materyaller dahil olmak üzere iki yıl gibi bir sürede geliştirme sürecinin tamamlandığını söylüyor.

Nothing Phone 2’nin şarj kablosunun eğilip bükülmeyen demir dış gövdesini oluşturmak için sektörde bir ilk olan kalıplama tekniği kullanılmış. Nothing, materyali üç kez 1000 dereceden yüksek sıcaklıkta sertleştirerek dört kez germe uygulandığını söylüyor. Neticede kusursuz bir tasarım elde edilmiş. Dış kısım da elektriksiz kaplama işlemi ile kumlanmış; bu kablonun çizik göstermeyeceği anlamına geliyor.

Nothing, kablonun dayanıklılığını sağlamak için 25’in üzerinde testten geçirildiğini belirtti. Şirket, kablonun bükülmelere karşı şu an mevcut tüm kablolardan daha dayanıklı olduğunu, 16.000’den fazla bükülmeye dayanabildiğini söylüyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/06/22/nothing-phone-2-cable-feature/

• 2 yıl her gün 10 saniye vakit ayırarak tasarlandı galiba.

Algınında limiti olur, firma bunu bu şekilde pazarlıyor anladıkta, altı üstü bir kablonun bu şekide tasarlanmasının zor yanı olmadığını bunun üstüne biraz düşünen herkes anlar.

Elma yapar genelde bu taktikleri. Titreşim motoruna taptik engine diye isim verdi, hala kullanıyor, evrenin sırlarını açığa çıkartmış gibi sunuluyor, üstüne bazı insanlarda işe yarıyor, böyle insanların çok olmasına ayrı, firmaların insan aklıyla alay etmesine ayrı şaşırıyorum.
  • Bu kabloyu ayrı da satarlar muhtemelen. Alan olur şık duruyor dayanıklıymış bir de madem.

• Nee? Şeffaf şarj tasarımı mı? Son yıllarda gelmiş geçmiş en devrimsel gelişme.

• 3-5 ay sonra şeffafın Ş i kalmaz kalmayacak nedir bu şiddet bu Celal :)

• içindeki elektriğide görseydik alırdım belki😁

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunu tasarlayan mühendisler 2 sene boyunca gece gündüz demeden çalıştılar. Umarım emeklerinin karşılığını alırlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 yıl her gün 10 saniye vakit ayırarak tasarlandı galiba.

Algınında limiti olur, firma bunu bu şekilde pazarlıyor anladıkta, altı üstü bir kablonun bu şekide tasarlanmasının zor yanı olmadığını bunun üstüne biraz düşünen herkes anlar.

Elma yapar genelde bu taktikleri. Titreşim motoruna taptik engine diye isim verdi, hala kullanıyor, evrenin sırlarını açığa çıkartmış gibi sunuluyor, üstüne bazı insanlarda işe yarıyor, böyle insanların çok olmasına ayrı, firmaların insan aklıyla alay etmesine ayrı şaşırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 24 Haziran 2023; 9:12:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kral çıplak…

• Şunu tasarlamak için 2 yıl çalışan mühendislerle tanışmak isterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 24 Haziran 2023; 09:44:33 >
  • Güzel duruyor ama şeffaf olan ucundaki plastik parça altı üstü bu kadar büyütülecek ne var onu anlamadım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bize su borusu kablo 15 gün dayanmıyor bu hemen bozulur kesin 😂

• Bence kabloda da led olmalıydı elektrik akışını görebilmeliydik temsili olarak.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Eğer Glyph şeklinde ışık yapıyor olsaydı anlardım. Nothing gerçekten bir tasarım markası. Vertu gibi lüks markaların boşluğu piyasada hissediliyor. Nothing, Essential markasını satın alıp telefon üretmeye başladı zaten. Tıpkı Robin telefonunu üretip piyasada bulut cihaz tabirini üretmesi ile öne çıkan Nextbit'in Razer tarafından satın alınması gibi.

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum. Nothing; Fairphone, Gigaset ile HMD haricinde Avrupa anakarasında üretim/tasarım yapan tek marka. Gerçi Gigaset her şeyi Almanya'da yapıyor. Nothing UK çıkışlı, Hindistan'da üretimi yapılıyor. HMD de Finlandiya'da üretim yapmaya hazırlanıyor. FairPhone gibi tamiratı basit biçimde yapılan vidalarla tutturulan sürdürülebilir cihazlar üretmeyi planlıyor.

• İşin komiği komple şeffaf olmaması hatta yarı yarıya bile şekilli şukullu bir beyaz şeffaf karışımı bile değil. Küçük firmalardan bunun çakmasını görürüz. Mühendis'e Andrew Garfield gibi yol yemek verdiler galiba :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Forumdaş bu İngilizler her şeyi abartılı anlatmayı seven millet. Ne olacak Avrupa anakarasında üretilse ne üretilmese ne? Şarap için üzüm bağı mı nu? Hammaddelerin bütün teknik özellikleri belli, nerede neyi işlesen aynı ürünü elde edersin.

• Al sana yine oncekin tekrari şişilmiş nothing phone haberi. Arkadaslar adi ustunde NOTHING yahu. Adamlar sizi reklam icin finanse mi etti nedir yani?

• High Sierra kullanıcısına yanıt

Bu markayı Stock Android ve mantıklı donanım tercihlerinden dolayı seviyorum, ancak Esstential gibi olabilecek mi; zaman gösterecek (Essential Phone'da Titanyum çerçeve ve seramik arka kapak vardı, gerçekten muhteşemdi :)). Ancak aynı şekilde Hindistan'da üretim yapanlara karşı da bi' ön yargım var, sorun oluşturmaya daha meyilli gibi...

HMD'de Stock Android ile öne çıkıyordu, ancak yanlış hatırlamıyorsam o da bi' UI çıkarmıştı; umarım 'Lightweight' yapısını bozmaz :).

• quote:

Orijinalden alıntı: E_Y_B_H_P_T

Nee? Şeffaf şarj tasarımı mı? Son yıllarda gelmiş geçmiş en devrimsel gelişme.

içeriği okumadınız heralde

• Acaba 2 yıl boyunca her gün her mesailerinde neyi tartıştılar. Ortamı çok merak ediyorum.

• Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Nothing Phone 2 Snapdragon 8+ Gen 1 ile geliyor. 7+ Gen 2 de tercih edilebilirdi diye düşünüyorum. Böyle biraz geçen yılın amiral gemisi gibi çıkmış olacak.

Benim de en beğendiğim marka şu an Nothing. Evofone Türkiye'ye getirmiş 1. modelini. Açıkçası şaşırdım. Çünkü Realme ve OnePlus'ın gelmesi çok uzun sürmüştü.

NP1 modelinde sırf Snapdragon'dan özel muamele talep edip Snapdragon 778G 5G çipsetine Qi hızlı şarj çipi ekletmeyi talep ediyor Carl Pei, Snapdragon'dan.

Donanım tercihleri iyi gidiyor fakat Nothing'in 2 markaya bölünmesini daha çok istiyorum ileri dönük olarak. Nothing amiral Qualcomm Essential orta segment Dimensity olacak şekilde. Çünkü Birleşik Krallık'taki OnePlus sevdalısı kitleyi kendilerine yavaş yavaş çekmeye başladılar Carl Pei etkisiyle.

Oppo ve diğer BBK ürünleri Almanya ve diğer Batı Avrupa pazarlarından çekildiği zaman bu boşluğu Xiaomi gibi bir markanın doldurması yerine UK çıkışlı Nothing'in doldurmasını daha çok isterim. Batı Avrupa pazarı Çinli üreticilerin kuşatması altında kaldı. LG, ASUS, LENOVO, HTC, SONY ve HUAWEI (Çinli olsa da rakiplerine göre tamamen Premium cihazları) varlıklarını sürdürmüyor Avrupa pazarında. Samsung'un yanında Nothing de Xiaomi ile mücadele edebilirse şahane bir rekabet izleriz. Nothing'in fiyatlandırması hiç de kötü değil. Bir de Xiaomi-Redmi Oppo-Realme Vivo-IQOO Oneplus-Nord gibi Nothing'de de 2. bir orta segment markası çıkarsa Avrupalılar bu markaya sahip çıkar diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.